MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου 2022.

Pinocchio
Monopoli Team

Θέατρο

1. «Περσέας και Ανδρομέδα», της Κάρμεν Ρουγγέρη στο Κηποθέατρο Νίκαιας

Πηγή φωτογραφίας: karmenrouggeri.gr

Η παιδική σκηνή Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, στο Κηποθέατρο Νίκαιας, την πιο παραμυθένια ιστορία της Μυθολογίας μας, της παράσταση «Περσέας και Ανδρομέδα». Λίγες μέρες μετά τη γέννηση του, ο Περσέας θα βρεθεί μαζί με τη μητέρα του σε ένα σεντούκι πεταμένο στη θάλασσα. Τα κύματα θα φέρουν το σεντούκι αυτό  στη Σέριφο, το πανέμορφο νησί. Εκεί θα τους περισώσει ένας ψαράς ο Δίκτης, που θα τους φιλοξενήσει και θα γίνει αργότερα δάσκαλος, καλός, για το μικρό Περσέα. Τα χρόνια θα περάσουν γρήγορα όπως τα παραμύθια. Ο Περσέας θα γίνει ολόκληρο παλικάρι και θα αναλάβει να πάει στις γοργόνες, να κόψει το κεφάλι της Μέδουσας. Ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γεμάτος περιπέτειες, αγωνία και εκπλήξεις. Εκεί θα συναντήσει τον έρωτα… Σίγουρα κανένας μύθος δεν είναι τόσο παραμυθένιος, όσο ο Περσέας και η Ανδρομέδα.
Κυριακή 11/9, 20:30
Εισιτήριο: 12€. Προπώληση: viva.gr
Kηποθέατρο Νίκαιας, Κύπρου & Προύσης – Νίκαια. 

2. «Λάχανα και Χάχανα: Ο καλός μου Εαυτός», του Τάσου Ιωαννίδη στο Δημοτικό Αμφιθέατρου «Θανάσης Βέγγος»

Η παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και η Εταιρεία ΜΕΘΕΞΙΣ παρουσιάζει το νέο μιούζικαλ του Τάσου Ιωαννίδη, Λάχανα και Χάχανα «Ο Καλός μου Εαυτός». Το νέο έργο του Τάσου Ιωαννίδη «Ο Καλός μου Εαυτός» πραγματεύεται με απλό και άμεσο τρόπο τις έννοιες της «αυταγάπης», της «αυτεπάρκειας», της «αυτοεκτίμησης», των θετικών σκέψεων και προτείνει παιγνιώδεις τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων. Ο Πίπης, ο Μαθητευόμενος Νεράιδος, μαζί με τον Ατσίδα, την Χαχανένια και τον Λαχανίδα μας ταξιδεύουν σε ένα «ολιγοπάτητο» μονοπάτι αναζήτησης του… καλού μας εαυτού, μέσω μίας πρωτότυπης ιστορίας με μουσικές στάσεις στα πιο αγαπημένα τραγούδια της σειράς «Λάχανα και Χάχανα», καθώς και ολοκαίνουρια τραγούδια και χαρούμενα παιχνιδοτράγουδα, γεμάτα χιούμορ και …Καλοσύνη.
Κυριακή 11/9, 20:30
Εισιτήριο: 10€ | Προπώληση: viva.gr
Δημοτικό Θέατρο Κορυδαλλού Θανάσης Βέγγος, Πελοποννήσου 173, Κορυδαλλός. Τηλέφωνο: 21 0497 0475.

3. «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες»: Στη  νέα παράσταση του Ηλία Καρελλά ο Καραγκιόζης συναντά τον Βερν

Η παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες» του σκιοπαίκτη και σκηνοθέτη Ηλίας Καρελλά παρουσιάζεται για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Σινέ Γαλάτσι. Το διαχρονικό μυθιστόρημα του Βερν μεταμορφώνεται σε ένα πολύχρωμο παραμύθι για παιδιά, γεμάτο χιούμορ και περιπέτεια. Στην ειδική διασκευή για Θέατρο Σκιών, στους ρόλους του Φιλέα Φογκ και του Πασπαρτού συναντάμε τον Μπαρμπα-Γιώργο και τον Καραγκιόζη αντίστοιχα. Υπόθεση: Ο ξακουστός θείος του Καραγκιόζη, ο Μπάρμπα-Γιώργος, στοιχηματίζει μια μέρα στο καφενείο του χωριού, ότι θα καταφέρει να κάνει το γύρο του κόσμου σε 80 μόλις ημέρες! Η περιπέτεια ξεκινά έχοντας στο πλευρό του τον πολυμήχανο ανιψιό του Καραγκιόζη. Ταξιδεύοντας με τρένα, καράβια, ελέφαντες και αερόστατα, οι πρωταγωνιστές θα περάσουν πολλές δυσκολίες, εμπόδια, τυφώνες και καταιγίδες! Θα καταφέρει άραγε ο Μπάρμπα-Γιώργος να γυρίσει πριν ο χρόνος τελειώσει κερδίζοντας το στοίχημα;
Σάββατο 10/9, 20:30
Εισιτήριο: 10€. Προπώληση: viva.gr.
Σινέ Γαλάτσι – Θερινός, Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι. Τηλέφωνο: 21 0213 8119.

4. Μυθολογίες: Καλοκαίρι στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ με παραστάσεις για όλη την οικογένεια

Από αριστερά: Σοφία Πάσχου, Αποστόλης Ψυχράμης, Νίκος Γαλενιανός

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) υποδέχεται το Καλοκαίρι στον Θόλο με την ενότητα εκδηλώσεων «Μυθολογίες». Παραστάσεις για όλη την οικογένεια σε σκηνοθεσία Σοφίας Πάσχου και επί σκηνής τον Αποστόλη Ψυχράμη και τον Νίκο Γαλενιανό. Δύο αφηγητές, ένας ηθοποιός και ένας μουσικός, καθένας με τα δικά του εργαλεία, πιάνουν το νήμα ενός μύθου και οδηγούν το κοινό σε άγνωστα μονοπάτια του. Μαζί τους θα ξαναγνωρίσουμε το Μινώταυρο, την Αργοναυτική εκστρατεία, τους Άθλους του Ηρακλή και άλλες γνωστές και λιγότερο γνωστές ιστορίες. Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 – «Μυθολογίες: Τα Τέρατα, τα Πλάσματα & η βάρκα».
Κυριακή 11/9, 19:00 | Για παιδιά 5 ετών και άνω.
Εισιτήρια: γενική είσοδος €10, μειωμένο €5 | Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Ticket Services ή τηλεφωνικά στο 210 7234567.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

Κινηματογράφος

5. Disney+ Day: Ένα συναρπαστικό τετραήμερο για όλους στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο

Γιορτάσουμε μαζί την Disney+ Day στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ο ετήσιος παγκόσμιος εορτασμός περιλαμβάνει πρεμιέρες, μοναδικές εμπειρίες και αποκλειστικές προσφορές για τους συνδρομητές και fans του Disney+. Συνοπτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: 8-11 Σεπτεμβρίου, 10:00 – 23:00: Installation με Φουσκωτές Κατασκευές Disney+ στο Υπαίθριο Παρκινγκ Λεωφορείων | Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, 21:00: Προβολή Πρωτότυπης Ταινίας Disney+ «Πινόκιο» με τον Τομ Χανκς στο Ξέφωτο | Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, 21:00: Προβολή Πρωτότυπης Ιστορίας Disney+ «Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» στο Ξέφωτο.
8-11 Σεπτεμβρίου
Είσοδος Ελεύθερη 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

6. Park Your Cinema Kids: Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία» στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών της ενότητας Park your Cinema Kids επιμελείται το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί προβολή της ταινίας «Οι Ευχούληδες 2: Παγκόσμια Περιοδεία»: Ένα μέλος της αριστοκρατίας του σκληρού ροκ, η Βασίλισσα Μπαρμπ, με τη βοήθεια του πατέρα της, του βασιλιά Θρας, θέλει να καταστρέψει όλα τα υπόλοιπα είδη μουσικής και να επιβάλλει την κυριαρχία του ροκ.
Σάββατο 10/9, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

7. Cine Αλίκη: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά με δωρεάν κινηματογραφικές βραδιές στο Πεδίον του Άρεως

Ο φανταστικός κόσμος του Cine Αλίκη, που επιμελείται η ομάδα του Cinema Alive, επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον υπέροχο χώρο μέσα στο Πεδίο του Άρεως. Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων «Oυπς ο Νώε έφυγε»: Αναρωτηθήκατε ποτέ τι απέγιναν όλα τα ζωάκια που δεν κατάφεραν να επιβιβαστούν στην Κιβωτό του Νώε; Με αυτήν την πανέξυπνη ιδέα ως αφετηρία, ας σαλπάρουμε για μια ξεκαρδιστική περιπέτεια κινουμένων σχεδίων παρέα με αξιαγάπητα ζωάκια που θα ανακαλύψουν τι σημαίνει φιλία και αγάπη – ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά χάνεται.
Κυριακή 11/9, στις 20:30
Είσοδος Ελεύθερη
Cine Αλίκη, Πεδίον του Άρεως, Αθήνα. www.cinemaalive.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟδύσσεια: Η παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη έρχεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

8. Ποδηλατική δράση: Παιχνίδια δεξιοτεχνίας για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Σε ένα «bike park» με 6 διαφορετικές κατασκευές, μέσα από τις οποίες παιδιά και έφηβοι μπορούν να βελτιώσουν τις ικανότητες και την δεξιοτεχνία τους, καλούνται τα παιδιά να κάνουν ποδήλατο με ένα ωραίο και διασκεδαστικό πρόγραμμα που για πρώτη φορά θα παρουσιάζεται στην Ελλάδα και θα λάβει χώρα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, στις 17:00. Μέσα από το πρόγραμμα αυτό, δημιουργείται – για πρώτη φορά– ένα «ποδηλατικό πάρκο» κατάλληλο για εκπαίδευση παιδιών. Τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα το ποδήλατο και μαθαίνουν με τη μορφή παιχνιδιού τα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης. *Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητο το κάθε παιδί να έρθει με το ποδήλατό του.
Σάββατο 10/9, 17:00 | Για παιδιά 5-15 ετών 
Ελεύθερη είσοδος με προεγγραφή.
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAnimasyros 2022: Η μεγάλη γιορτή του animation στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b