MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Αργολίδα: 4 «μυστικά» για ψαγμένους ταξιδιώτες

Από την παραλία όπου μπορείς να κολυμπήσεις πάνω από μια βυθισμένη πόλη μέχρι την αρχαιότερη γέφυρα στην Ευρώπη που χρησιμοποιείται ακόμη, αυτά είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα της Αργολίδας που λίγοι γνωρίζουν

Photo by Fotis Fotopoulos on Unsplash
Monopoli Team

Πέρα από το Ναύπλιο, το Πόρτο Χέλι, τις Μυκήνες και το θέατρο της Επιδαύρου, η Αργολίδα κρύβει αρκετούς «θησαυρούς» για εκείνους που έχουν διάθεση για εξερεύνηση και νέες εμπειρίες. Ο μικρότερος νομός της Πελοποννήσου είναι πλούσιος σε ιστορία και γεμάτος με ενδιαφέροντα αξιοθέατα που παραμένουν άγνωστα στον περισσότερο κόσμο.

Από την παραλία όπου μπορείς να κολυμπήσεις πάνω από μια βυθισμένη πόλη μέχρι την αρχαιότερη γέφυρα στην Ευρώπη που χρησιμοποιείται ακόμη, η ανεξερεύνητη πλευρά της Αργολίδας μάς εμπνέει να την ανακαλύψουμε.

Τα άγνωστα αξιοθέατα της Αργολίδας

Μια βυθισμένη πολιτεία στην Αρχαία Επίδαυρο

Λίγοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα βρίσκεται μια βυθισμένη πόλη μόλις δύο ώρες από την Αθήνα. Είναι η αρχαία βυθισμένη πολιτεία της Επιδαύρου. Η βυθισμένη αυτή πολιτεία βρίσκεται σε ελάχιστη απόσταση από την ακτή και σε βάθος μόλις 2 μέτρων, στην παραλία Καλυμνιός ή Γκλιάτη (δείτε το σημείο στο χάρτη). Εκεί έχουν βρεθεί από θεμελιώσεις κτηρίων μέχρι μυκηναϊκοί τάφοι του 12ου αιώνα και αμφορείς. Αυτά τα τμήματα της αρχαίας πολιτείας της Επιδαύρου μπορείτε να τα δείτε ακόμη και κολυμπώντας. Καθώς κολυμπάτε θα νιώσετε ότι είστε κομμάτι της ιστορίας. Οι αρχαιολόγοι και οι ερευνητικές αναφορές κάνουν λόγο για πιθανή ύπαρξη εμπορικού σταθμού στην περιοχή που βρίσκεται σήμερα η βυθισμένη πολιτεία και η παλιά Επίδαυρος.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b