MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΙΛ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πώς καθόρισε τη δική της στιλιστική κληρονομιά

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε το δικό της μοναδικό στιλ, το οποίο εξελίχθηκε μέσα στις δεκαετίες, ενώ πολλές φορές το χρησιμοποίησε ως μέσο για να κάνει μια δήλωση.

Credits: Getty/Ideal Image
Monopoli Team

H βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από την ζωή στα 96 της χρόνια και βύθισε την Μ. Βρετανία στο πένθος. Ήταν η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία και ως τέτοια δεν άφησε ποτέ την εικόνα της στην τύχη. Τα 70 χρόνια της στο θρόνο δεν χαρακτηρίστηκαν μόνο από την εντυπωσιακή βασιλεία της και την αξιοσημείωτη διπλωματία της. Το στιλ της, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια ευνόησε σταθερά τη βασιλική κομψότητα έναντι των εφήμερων τάσεων, με μια εντυπωσιακή γκαρνταρόμπα, που μιλούσε για τη βαθιά κατανόηση του ρόλου της ως ηγέτη της χώρας της – αφήνοντάς μας κληρονομιά, εμφανίσεις που θεωρούνται από τις πιο εμβληματικές στον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαν σήμερα πεθαίνει η βασίλισσα Ελισάβετ: H μακροβιότερη μονάρχης μέσα από διάσημα έργα τέχνης12.09.2018

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε το δικό της μοναδικό στιλ, το οποίο εξελίχθηκε μέσα στις δεκαετίες ενώ πολλές φορές το χρησιμοποίησε ως μέσο για να κάνει μια δήλωση.

Στα πρώτα της χρόνια ως πριγκίπισσα, η Ελισάβετ προτιμούσε τις καθαρές σιλουέτες, με τονισμένη μέση, ένα στιλ που αντικατόπτριζε την εποχή, ειδικά για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο και τη μεταπολεμική Αγγλία. Η Ελισάβετ έδειξε την ευαισθησία της στις προκλήσεις που αντιμετώπιζε η χώρα της κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όταν παντρεύτηκε τον Philip Mountbatten, τον δούκα του Εδιμβούργου, το 1947. Ο πόλεμος είχε τελειώσει δύο χρόνια πριν από τον γάμο της και η τότε πριγκίπισσα χρησιμοποίησε κουπόνια που είχε αποθηκεύσει για να αγοράσει το τούλι, το σιφόν και το μετάξι για το βασιλικό νυφικό της, στολισμένο με μαργαριτάρια, σχεδιασμένο από τον Βρετανό σχεδιαστή Norman Hartnell – ο οποίος ήταν περισσότερο γνωστός για την δουλειά του με τις κυρίες της βασιλικής οικογένειας.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b