MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κωμωδία

Το Σώσε: Η κωμωδία του Μάικλ Φρέιν ξανά στο θέατρο Παλλάς για 20 παραστάσεις

H εμβληματική κωμωδία του Μάικλ Φρέιν, «Το Σώσε», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με έναν θίασο σπουδαίων πρωταγωνιστών επί σκηνής, επιστρέφει στο Θέατρο Παλλάς και ανοίγει την αυλαία της νέας θεατρικής σεζόν από τις 5 Οκτωβρίου για 20 μόνο παραστάσεις.

Monopoli Team

Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης υπογράφει την σκηνοθεσία μιας καθαρόαιμης κωμωδίας, επιστρατεύοντας έναν all-star θίασο, με τον ίδιο να ανεβαίνει επίσηςστη σκηνή. Μαζί του, στο οργανωμένο χάος αυτής της αριστοτεχνικά γραμμένης κωμωδίας, πρωταγωνιστούν η Σμαράγδα Καρύδη, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, η Στεφανία Γουλιώτη, ο Γιώργος Χρυσοστόμου και η Λένα Παπαληγούρα. Την ομάδα συμπληρώνουν ο Γιώργος Ψυχογυιός, η Δάφνη Δαυίδ και ο Γιώργος Ζυγούρης.

Το έργο

Η σπαρταριστή αυτή κωμωδία, γράφτηκε αρκετά χρόνια νωρίτερα, όταν ο Μάικλ Φρέιν (βραβεία Ολιβιέ 1976 & 1982, βραβείο Τόνυ 2000, βραβείο EMMY 1990 κ.α.), εν έτει 1970, όσο παρακολουθούσε από τις κουΐντες ενός λονδρέζικου θεάτρου μια θεατρική φάρσα εμπνεύστηκε «Το Σώσε» (NoisesOff). Αργότερα, είπε: “ήταν πιο αστείο να το βλέπεις από την κουΐντα, παρά από την πλατεία του θεάτρου, και σκέφτηκα ότι μια μέρα πρέπει να γράψω μια θεατρική κωμωδία για όλα όσα γίνονται πίσω από την σκηνή”.

«Το Σώσε», έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν στην Ελλάδα. Πρώτη φορά το σκηνοθέτησε ο Ανδρέας Βουτσινάς, στο θέατρο «Μινώα» το 1983. Το 1995 παρουσιάστηκε στοανέβασμα του Σταμάτη Φασουλή στο θέατρο «Αθήναιον».

Οι συντελεστές

Τα εκπληκτικά και ιδιαίτερα σκηνικά της θεατρικής παράστασης  επιμελήθηκε ο Πάρις Μέξης ο οποίος μάς δήλωσε πως «Στην παράσταση, το σκηνικό “παίζει” διπλό ρόλο (όπως και οι ηθοποιοί) όμως παρότι ο ρόλος του είναι βασικός (και πολύ απαιτητικός) τελικά ο τρόπος του για να “πείσει” είναι να εξαφανιστεί, αφήνοντας, στην καλύτερη περίπτωση, ένα λεπτό αισθητικό αποτύπωμα».

«Το “Σώσε” είναι πόρτες, νότες και ψυχές, η αδυναμία να δημιουργήσεις το τέλειο κατασκεύασμα και ο φόβος του αγνώστου! Η ανάγκη να γελάσουμε με τη γύμνια μας και να ανέβουμε λίγο πιο πάνω από την δυστυχία αυτού του υπέροχου κόσμου!», σχολιάζει ο Μίνως Μάτσας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την εξαιρετική μουσική που θα ακουστεί από την αρχή έως το τέλος της παράστασης, δηλώνοντας πως έβαλε «τα δυνατά του για να καταφέρει να αποδώσει ένα κομψό αποτέλεσμα».

Τέλος, τα ρετρό και – εξίσου με τα σκηνικά – πολύχρωμα κοστούμια επιμελήθηκε η Βασιλική Συρμά και τον ξεχωριστό φωτισμό ο Δημήτρης Κουτάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣμαράγδα Καρύδη:Το μόνο που μου απομένει είναι ν’ αναζητήσω τη γελοιότητα των πραγμάτων12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Συγγραφέας: Michael Frayn
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Σκηνικά: Πάρις Μέξης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Μουσική: Μίνως Μάτσας
Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς
Χορογραφία: Κική Μπάκα

Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Σμαράγδα Καρύδη, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στεφανία Γουλιώτη, Γιώργος Χρυσοστόμου, Λένα Παπαληγούρα, Γιώργος Ψυχογυιός, Δάφνη Δαυίδ, Γιώργος Ζυγούρης

Παραστάσεις: Τετάρτη & Κυριακή στις 19:00 Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Βοηθός Σκηνοθετη: Χριστίνα Ματθαίου
Link Εισιτηρίων: https://www.viva.gr/tickets/theater/to-swse/
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Εγώ θα σας τα πω: Μια νέα, αιχμηρή επιθεώρηση σε καλοκαιρινή περιοδεία - Προσφορά εισιτηρίων για τον Μάρτιο
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Τέχνης: Γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ειδική προσφορά για τη «Locandiera»
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καραντζάς επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Προσκήνιο με τον «Ρομπέρτο Τσούκκο»
Θεατρικά Νέα
Το Εθνικό τιμά την Ημέρα Θεάτρου με τον “Βυσσινόκηπο” σε ζωντανή μετάδοση στην Κάρπαθο
Θεατρικά Νέα
Το θέατρο μέσα από τα μάτια του Γουίλεμ Νταφόε: Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2026
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Εργαστήρια δημιουργικού χορού για οικογένειες με παιδιά
Θεατρικά Νέα
Σωσμένος: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη συνεργασία Μπισμπίκη-Κιτσοπούλου
Θεατρικά Νέα
Cleansed: Η παράσταση του Δημήτρη Καραντζά για 2η σεζόν στο Ίδρυμα Κακογιάννης – Έναρξη προπώλησης
Θεατρικά Νέα
Θέατρο Μπέλλος: Παγκόσμιες Ημέρες Πόιησης και Θεάτρου με προσφορά στα εισιτήρια
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Η Κουζίνα»
Θεατρικά Νέα
«Μήδεια», με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη σε καλοκαιρινή περιοδεία – Έναρξη προπώλησης
Θεατρικά Νέα
Ελίζα: Τελευταίες παραστάσεις στο Θέατρο Πόρτα με οικογενειακή προσφορά στα εισιτήρια