MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 10 προτάσεις για την εβδομάδα 5-11 Σεπτεμβρίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες δωρεάν εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την εβδομάδα 5-11 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Μουσική

1. Ο Γιώργος Νταλάρας στο Άλσος Περιστερίου

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, ο Γιώργος Νταλάρας, θα πραγματοποιήσει μία συναυλία, αφιέρωμα στη Μικρά Ασία, με τίτλο “Σμύρνη Αιώνια”. Ένα μουσικό οδοιπορικό που μεταφέρει μνήμες, εικόνες και εξαίσιες μουσικές από την σμυρναίικη παράδοση αλλά και τραγούδια αναφορές στα τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής Καταστροφής, των αλησμόνητων πατρίδων και της προσφυγιάς, από τα έργα “Μικρά Ασία και Βυζαντινός Εσπερινός” του μεγάλου συνθέτη Απόστολου Καλδάρα που φέτος συμπίπτει και η επέτειος γέννησης του πριν από 100 χρόνια.
5/9 στις 20:00
Άλσος Περιστερίου, Αγίου Βασιλείου 62

2. Ο Πάνος Μουζουράκης στο Φεστιβάλ Διονυσίων 2022

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ Διονυσίων 2022, ο Πάνος Μουζουράκης, θα παρασύρει το κοινό σε μια «βόλτα», γεμάτη τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, με επιλογές από τη ξένη σκηνή, αλλά και με τραγούδια άλλων καλλιτεχνών που σέβεται και αγαπάει.
5/9 στις 21:00
Παλαιός σταθμός τρένου, Διόνυσος, Λεωφόρος Διονύσου και Βακχών

3. «Αστέρι μου, Φεγγάρι μου…»: Συναυλία με τον Στέφανο Κορκολή στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Μια μουσική βραδιά εμπνευσμένη από το έργο των Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη. Η μουσική βραδιά «Αστέρι μου, Φεγγάρι μου» γεννήθηκε με αφορμή την συνεργασία των δυο αδερφών. Μία συναυλία υπό την καλλιτεχνική σφραγίδα του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη, βασικούς ερμηνευτές του έργου του Μίκη Θεοδωράκη. Η προσέγγιση του έργου του μεγάλου συνθέτη γίνεται, με ένα πιάνο και μια φωνή, με σκοπό την ανάδειξη των μελωδιών και των στίχων. Μία συναυλία που γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Όλη η Αθήνα μία Σκηνή» του Δήμου Αθηναίων.
7/9 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική κράτηση μέσω www.ticketservices.gr.

4. Οι Onirama στο Φεστιβάλ Διονυσίων 2022

Οι Onirama, ένα από τα μακροβιότερα εν ενεργεία ελληνικά συγκροτήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, με frontman τον Θοδωρή Μαραντίνη, θα μάς χαρίσουν μια μοναδική βραδιά, με βασικό συστατικό την ενέργεια τους.
8/9 στις 21:00
Παλαιός σταθμός τρένου, Διόνυσος, Λεωφόρος Διονύσου και Βακχών

5. Taki Tsan και Phyrosun στα Πανοραμικά Σκαλιά του ΚΠΙΣΝ

Δύο θρύλοι της εγχώριας hip hop σκηνής, οι Taki Tsan και Phyrosun, έρχονται στα Πανοραμικά Σκαλιά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για ένα live με καινούργια, ακυκλοφόρητα κομμάτια, αλλά και παλαιότερο υλικό που περιλαμβάνει μερικά από τα κλασικότερα anthems του ελληνικού rap. Πίσω από τα decks της σκηνής, o beatmaker Rsn.
9/9 στις 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου και Λ.Συγγρού

6. “Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης”: Συναυλία στο Θέατρο Αττικού Άλσους

Στα πλαίσια του 1oυ Φεστιβάλ της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος, η Τίνα Τράκου θα πραγματοποιήσει μία μουσική συναυλία με τίτλο “Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης” – Ωδή στους συνθέτες και στιχουργούς που έντυσαν τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου με τους ήχους του. Μαζί της θα είναι ο μαέστρος, Νίκος Στρατηγός.
11/9 στις 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους, Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)

Θέατρο

7. Φιλιώ Χαϊδεμένου: Θεατρική παράσταση του Ζαχαρία Καρούνη στον Άγιο Δημήτριο

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πόλης “Φθινοπωρινές Γιορτές” του Δήμου Αγίου Δημητρίου, θα ανεβεί στην σκηνή η θεατρική παράσταση “Φιλιώ Χαϊδεμένου”. Η Φιλιώ Χαϊδεμένου, ήταν μια γυναίκα που κατάφερε να συμφιλιώσει την πολύχρωμη, χαρούμενη και ειρηνική ζωή των Μικρασιατών πριν από την Καταστροφή, με το απόλυτο έρεβος που την ακολούθησε… και να το μετουσιώσει όλο αυτό σε αγώνα για τη ζωή, σε αγώνα για τη μνήμη όσων οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ.
5/9 στις 21:00
1o Γυμνάσιο και 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23

8. Εκείνος και Εκείνος: Stand-up comedy με τους Αντώνη Κρόμπα και ο Λευτέρη Ελευθερίου στο Αιγάλεω

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αιγάλεω “Πολιτιστική Διαδρομή 2022”, θα ανεβεί στη σκηνή η παράσταση “Εκείνος και εκείνος” με τους Αντώνη Κρόμπα και  Λευτέρη Ελευθερίου. Ο Αντώνης Κρόμπας και ο Λευτέρης Ελευθερίου είναι οι “εκείνος κι εκείνος” και ήρθαν να ζητήσουν τα ρέστα με ένα stand up και δυο τρομάρες σε ένα καταιγιστικό δίωρο, όπου σχολιάζουν σατιρίζουν, υποκρίνονται και εκνευρίζουν το κοινό… απαντούν σε προσβολές στέλνουν κατάρες και απειλές, του θέτουν ερωτήματα, του απαγγέλουν ποιήματα, του συγχωρούν τα κρίματα, του κάνουν τράκα χρήματα.
6/9 στις 21:00
Δημοτικό θέατρο Αλ.Μινώτη, Ιερά Οδός και Δαρδανελλίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις σε θέατρα της Αττικής12.09.2018

9. “Τρωάδες” του Ευριπίδη σε διασκευή Jean Paul Sartre στον Άγιο Δημήτριο

Οι «Τρωάδες» του Ζαν -Πολ Σαρτρ θα ανεβούν στη σκηνή, στο Δημοτικό στάδιο Αγ. Δημητρίου. Μία καθολικά προσβάσιμη παράσταση, από την επαγγελματική συμπεριληπτική, ανάπηρων και μη ανάπηρων ηθοποιών, θεατρική ομάδα «Θέαμα», σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια της λαϊκής προφορικής παράδοσης Γιώτα Βέη. Το έργο αφορά την βεβήλωση της γυναικείας ύπαρξης και της κοινωνικής της ταυτότητας – η γυναίκα ως λάφυρο στη διαχρονία, Άκρα Ταπείνωση. Η απαξίωση του ανθρώπινου είδους, μέσα από τον βασανισμό αυτών που κουβαλάνε το κοινωνικό στίγμα.
7/9 στις 21:00
Δημοτικό στάδιο Αγ. Δημητρίου, Αγ. Δημητρίου και Θεομήτορος

10. Ακούω ήχον κώδωνος, του Θανάση Παπαγεωργίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Με μια συρραφή αποσπασμάτων από ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του Μποστ – θεατρικά, πεζά, ποιήματα, λεζάντες, διαφημίσεις, τραγούδια, επιθεωρησιακά νούμερα – που έκανε ο ίδιος ο Θανάσης Παπαγεωργίου γιορτάζει το Θέατρο Στοά την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή του. Το έργο ξεκινά με μια βεγγέρα στο σπίτι της Φαύστας και κλείνει με ένα γλέντι για τους γάμους του Ριτσακίου με τον Πάρι. Καλεσμένοι στο γλέντι αυτό είναι οι αξεπέραστοι θεατρικοί ήρωες του Μποστή. 15 ηθοποιοί και μια μικρή λαϊκή ορχήστρα αποτελούμενη από τους ίδιους τους ηθοποιούς του θιάσου με διευθυντή τον Διονύση Τσακνή, θα παραβρεθούν στον γάμο, ο οποίος όμως θα έχει τραγική κατάληξη από την ξαφνική εμφάνιση του Κολόμβου, «που πήγε κι ανακάλυψε την Αμερική» και καθόρισε το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας, αλλά και από τη γνωστή απόφαση της Μήδειας να σφάξει τα παιδιά της, λόγω της ερωτικής διαγωγής του Ιάσονα.
10/9 στις 20:30
Δημοτικό Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”, Βωμού Αρτέμιδος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b