MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Οι γυναίκες τα μεγάλα θύματα της επισιτιστικής κρίσης

Αυξάνεται ραγδαία το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, με τις γυναίκες να είναι τα μεγαλύτερα θύματα του επισιτισμού.

Monopoli Team

Με ραγδαίους ρυθμούς αυξάνεται το χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών όσον αφορά στην πρόσβαση στα τρόφιμα ως αποτέλεσμα του πληθωρισμού και του COVID-19 με το φαινόμενο να είναι μεν παγκόσμιο αλλά να παρουσιάζει υψηλότερα ποσοστά στις αναπτυσσόμενες ώρες.

Από τα εκτιμώμενα 828 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως που επλήγησαν από την πείνα το 2021, περίπου τρεις στους πέντε (59%) ήταν γυναίκες, σύμφωνα με μια έκθεση που κυκλοφόρησε από την ανθρωπιστική οργάνωση Care.

Αυτό σημαίνει ότι, σε σχέση με τους άνδρες, οι γυναίκες τους ξεπερνούν κατά 150 εκατομμύρια όσον αφορά στην επισιτιστική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕνριέττα Ρόντμαν: Ποια ήταν η φεμινίστρια που αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των γυναικών εκπαιδευτικών;12.09.2018

ανασφάλεια.

Μεγαλώνει το χάσμα

Από το 2018, η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών έχει αυξηθεί 8,4 φορές, λαμβάνοντας εν μέρει ώθηση από την πανδημία του κορονοϊού. Τώρα, με την έναρξη του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις ελλείψεις τροφίμων, παράλληλα με ευρύτερους πληθωριστικούς παράγοντες, η κατάσταση φαίνεται ότι θα επιδεινωθεί περαιτέρω.

«Δεν είναι μόνο ένα έντονο χάσμα, αλλά είναι και η μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με το 2018, η οποία αυξάνεται ραγδαία», δήλωσε στο CNBC η Emily Janoch, ανώτερη διευθύντρια σκέψης του Care και μία από τις συντάκτριες της έκθεσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b