MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 5 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 27 και 28 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

Θέατρο

1.Ο Καραγκιόζης, του Τάσου Κώνστα στο Πάρκο Φλοίσβου

Ο Τάσος Κώνστας με τον χάρτινο θίασο του, στο θερινό μόνιμο τους στέκι που δημιούργησαν με το Δήμο Παλαιού Φαλήρου, συνεχίζουν τις παραστάσεις τους μέχρι και αρχές Σεπτέμβρη. Τα παιδιά από 3 ετώ και πάνω θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν παραδοσιακές κωμωδίες του αγαπημένου λαϊκού ήρωα, ενταγμένες αριστοτεχνικά στο σήμερα, μέσω του αυτοσχέδιου λόγου και έξυπνου χιούμορ που χαρακτηρίζει τις παραστάσεις του αγαπημένου καραγκιοζοπαίχτη.
Σάββατο 27/8 και Κυριακή 28/8, 20.30
Εισιτήριο: 5 ευρώ
Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου, Πάρκο Φλοίσβου. Είσοδος από Λ. Ποσειδώνος.
Τηλέφωνο: 6937714733

2.Ειρήνη, του Αριστοφάνη από την ομάδα The Young Quill στο Κηποθέατρο Παπάγου

Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε διασκευή για παιδιά και εφήβους από την ομάδα The Young Quill, έρχεται στο Κηποθέατρο Παπάγου στο πλαίσιο της περιοδείας της. Η διασκευή και η μεταφορά της «Ειρήνης» έχει γίνει με γνώμονα τα πεδία ενδιαφερόντων των παιδιών και των εφήβων. Το έργο πλαισιώνεται από σύγχρονες αναφορές που προβληματίζουν τα παιδιά του σήμερα, όπως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η υγεία, η τεχνολογία, η εκπαίδευση, ο κοινωνικός αποκλεισμός και άλλα. Το φιλειρηνικό μήνυμα αγάπης και ομόνοιας που εκπέμπει το έργο μεταδίδεται μέσα από σύγχρονα στοιχεία και παραδείγματα με τα οποία τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν. Η «Ειρήνη» έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών.
Σάββατο 27/8, 21:00
Εισιτήριο: Κανονικό €14 – Φοιτητικό-Παιδικό €10
Κηποθέατρο Παπάγου, Οδός Κορυτσάς, Παπάγου

Εκπαιδευτικά προγράμματα

3. Δημιουργική Ενόργανη: Αθλητική δράση για παιδιά 3-6 ετών στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά 3-6 ετών να συμμετάσχουν, το Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 20:00, στην αθλητική δράση «Δημιουργική Ενόργανη». Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ευλυγισία και τη μυϊκή συναρμογή. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας.
Σάββατο 27/8, 20:00-21:00
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

Εκθέσεις

4. Η εποχή των δεινοσαύρων, στο Πάρκο Δεινοσαύρων στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας

Tο Σάββατο 27/8, τα παιδιά θα μπορούν να απολαύσουν στο Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας την έκθεση “Η εποχή των Δεινοσαύρων” με εντυπωσιακά ομοιώματα Δεινοσαύρων, που έζησαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια. Οι εντυπωσιακές αναπαραστάσεις ζώων που περιλαμβάνονται στην έκθεση, καλύπτουν σημαντικές στιγμές της εξέλιξης της ζωής στον πλανήτη μας. Κύριος σκοπός είναι η ενημέρωση για την εξέλιξη του γεωλογικού και ζωικού πλούτου της Γης, αλλά και η αφύπνιση της οικολογικής συνείδησης. Για το λόγο αυτό η έκθεση περιλαμβάνει και ζώα που ζουν σήμερα στη Γη αλλά κινδυνεύουν με εξαφάνιση.Η γνώση της εξέλιξης της ζωής και της διαμόρφωσης της σύγχρονης βιοποικιλότητας είναι απαραίτητη για την βαθύτερη κατανόηση του παρελθόντος, μα και την ενίσχυση και διαφύλαξη της οικολογικής και περιβαλλοντικής συνείδησης.
Σάββατο 27/8 , 10:00
Εισιτήρια: Κανονικό 4€ – Οικογενειακό Εισιτήριο (2 Ενήλικες και 2 Παιδιά) 3,5€
Πάρκο Δεινοσαύρων – Πολιτιστικό Πάρκο – Κερατέα

Online

5.Ο πρίγκιπας Ιβάν και το πουλί της φωτιάς: Η νέα όπερα για παιδιά και νέους του διαθέσιμη on demand στη GNO TV

Βασισμένο σε γνωστό παραδοσιακό ρώσικο παραμύθι, στο οποίο βασίστηκε επίσης και το διάσημο μπαλέτο του Ίγκορ Στραβίνσκι, το έργο αποτελεί μια ιδεώδη εισαγωγή στον κόσμο της λυρικής τέχνης, από έναν δημιουργό με σύγχρονο μουσικό και θεατρικό ιδίωμα. Θα είναι διαδέσιμο για online προβολή από την Εθνική Λυρική Σκηνή έως τις 31 Αυγούστου στη GNO TV.  Η ιστορία του έργου μιλά για το πουλί της φωτιάς, ένα μεγαλόσωμο, πανέμορφο πτηνό με μαγικές ικανότητες, μεγαλοπρεπές φτέρωμα στο χρώμα της φωτιάς. Το πιο βασικό όμως; Βάζει σε μεγάλες περιπέτειες όποιον επιχειρεί να το πιάσει. Ον ασυνήθιστο, μαγικό και εκθαμβωτικό, συμβολίζει την απόλυτη ελευθερία, γι’ αυτό και η κατάκτησή του σχετίζεται με την πραγματοποίηση των πιο δύσκολων στόχων, των πιο μεγάλων επιθυμιών.
Διαθέσιμη έως 31/8
Εισιτήριο: 5€. Αγορά εισιτηρίου: ticketservices.gr 
Δείτε την παράσταση online εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘερινός Κινηματογράφος ΑB: Ταινίες για μικρούς και μεγάλους τον Σεπτέμβριο12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b