MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΗΓΑΜΕ / ΕΙΔΑΜΕ

Hot or Not #25: Όσα μας άρεσαν και όσα μας «χάλασαν» αυτή την εβδομάδα

Η ομάδα του Monopoli κάνει έναν απολογισμό της εβδομάδας που πέρασε και συγκεντρώνει όλα όσα της τράβηξαν το ενδιαφέρον.

Monopoli Team | 21.08.2022

Την εβδομάδα που πέρασε κάναμε βόλτες στην πόλη, δοκιμάσαμε νέες γεύσεις, είδαμε σειρές και ταινίες, ταξιδέψαμε και πολλά άλλα και θέλουμε να τα μοιραστούμε μαζί σας. Συγκεντρώσαμε ότι μάς κέντρισε το ενδιαφέρον και μάς ενθουσίασε ή μας απογοήτευσε!

Όλα όσα μάς άρεσαν

(+) Ο Μύρτος είναι δικαίως η πιο όμορφη παραλία της Κεφαλονιάς -και επιτέλους το διαπίστωσα

Τα τελευταία δέκα χρόνια επισκέπτομαι κάθε καλοκαίρι -με ελάχιστες εξαιρέσεις- το νησί της Κεφαλονιάς, παρ’ όλο που δεν είναι ο τόπος καταγωγής μου. Είναι όμως το νησί που με κάνει κάθε χρόνο να νιώθω σαν να επιστρέφω “σπίτι” μου. Και φυσικά είναι ένα από τα πιο όμορφα, πράσινα, ήσυχα, νησιά της χώρας μας, το οποίο μάλιστα έχει ασυνήθιστα πολλές παρθένες παραλίες -ή έστω παραλίες που δεν έχει εκμεταλλευθεί σε ακραίο βαθμό ο άνθρωπος, όσο δημοφιλείς και να είναι. Μία τέτοια παραλία είναι ο φημισμένος Μύρτος, που μπορεί να είναι ίσως το πιο διάσημο αξιοθέατο του νησιού, καταφέρνει όμως να μην χάνει την ομορφιά του -και νομίζω ότι οι σχετικά λίγες ξαπλώστρες που βρίσκονται στην ακτή του είναι ο λόγος. Φέτος λοιπόν κατάφερα να διαπιστώσω και η ίδια τα παραπάνω, αφού για πρώτη φορά ήμουν αρκετά τυχερή για να πετύχω τον Μύρτο χωρίς κύματα -ή μάλλον χωρίς εξαιρετικά μεγάλα κύματα. Φυσικά, μία επίσκεψη στον Μύρτο θέλει αρκετή προετοιμασία. Πρώτα πρέπει να ελέγξεις την δύναμη των ανέμων εκείνη την ημέρα (πάνω από τρία μποφόρ είναι συνήθως απαγορευτικά), δεύτερον πρέπει να πας από (πολύ) πρωί και τρίτον να είσαι έτοιμος να κουβαλήσεις την ομπρέλα σου, αφού όπως είπα οι ξαπλώστρες είναι λίγες και πάντα γεμάτες! Στο τέλος όμως, όλα αξίζουν, μόλις κάνεις μια βουτιά στα καταγάλανα νερά του. (Άλλο ένα tip: Μην ξεχάσεις να μείνεις μέχρι το ηλιοβασίλεμα, το οποίο μπορείς να απολαύσεις από το viewpoint, που είναι λίγα λεπτά οδήγησης μακριά).
Τατιάνα Γεωργακοπούλου

(+) Never Have I Ever: Η σειρά-φαινόμενο της Mindy Kaling επέστρεψε με νέα επεισόδια

Μία από τις αγαπημένες μου συνήθειες, τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα, όσο καλός (ή κακός) και να είναι ο καιρός είναι να τελειώνω την ημέρα μου, με κάποια από τις αγαπημένες μου σειρές. Την περασμένη εβδομάδα λοιπόν καθώς ο βροχερός καιρός θύμιζε τις χειμωνιάτικες ημέρες που τόσο μου έχουν λείψει βρήκα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την 3η σεζόν από την αγαπημένη μου σειρά “Never Have I Ever” η οποία είναι εμπνευσμένη από την παιδική ηλικία της ίδιας της Mindy Kaling, που εκτός από επιτυχημένη ηθοποιός, είναι επίσης η (υπερταλαντούχα) συγγραφέας της σειράς. Πρόκειται για μία αμερικανική κωμική-δραματική σειρά της οποίας η υπόθεση αφορά την περίπλοκη ζωή μιας Ινδοαμερικανίδας έφηβης, που προσπαθεί να διαχειριστεί τον ξαφνικό θάνατο του πατέρα της. Φιλίες, εφηβικά δράματα, ειδύλλια και άλλες περιπέτειες εξελίσσονται σε σχεδόν κάθε επεισόδιο, χωρίς όμως αυτό να την κάνει κλισέ. Εξάλλου, η αφήγηση (σχεδόν) κάθε επεισοδίου από τον επαγγελματία τενίστα John McEnroe κάνει την κομεντί αυτή διαφορετική από κάθε άλλη. Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός ότι θεωρείται ορόσημο για την εκπροσώπηση της Νότιας Ασίας στο Χόλιγουντ και έχει επαινεθεί για την κατάρριψη των στερεοτύπων γύρω από τους Ινδοαμερικάνους. Η 4η σεζόν που αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2023, σίγουρα κρύβει πολλές εκπλήξεις που με ανυπομονησία περιμένω να παρακολουθήσω.
Κατερίνα Τσιακαράκη

(+) Η μεγάλη επιστροφή που περιμέναμε

Μετά από κάποιους μήνες απογοήτευσης και αντιδράσεων από πολλούς χρήστες του Netflix,-όταν μαθεύτηκε πως αποσύρεται από την πλατφόρμα ένα από τα πιο αγαπημένα sitcom όλων των εποχών δεν το πήραν όλοι… ψύχραιμα- η σειρά που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, Τα Φιλαράκια, aka Friends, επέστρεψε! Για πολλούς αυτή η σειρά είναι ένα αριστούργημα και για άλλους είναι υπερβολικά υπερεκτιμημένη, όμως ένα πράγμα είναι σίγουρο σε αυτήν την «αιώνια» αντιπαράθεση, πως τα Φιλαράκια είναι μία από τις πιο διαχρονικές σειρές της κατηγορίας της, που έχει χαραχτεί στη μνήμη όλων. Άλλωστε, όποιος πει πως δεν έχει δει κανένα επεισόδιο της σειράς που να τον έχει διασκεδάσει, λέει ψέματα και το ξέρει. Το ότι έπειτα υπήρξαν και καλύτερες κωμικές σειρές δεν το αμφισβητεί κανένας, όμως τα Φιλαράκια ήταν αυτά που έκαναν την αρχή, με την τρελή και αστεία αυτή παρέα να έχει μπει για τα καλά σε κάθε σπίτι. Συνεπώς, το γεγονός ότι η σειρά αυτή επέστρεψε στο Netflix είναι το highlight της εβδομάδας για μένα, αλλά και για πολλούς φανατικούς, και μη, της σειράς. Και τελικά, ο Ρος και η Ρέιτσελ ήταν «σε διάλειμμα» ή όχι;
Ειρήνη Μωραΐτη

(+) Κίτρινη Γκαζόζα: Το καλοκαιρινό στέκι που πρέπει να επισκεφτείς

Εάν είσαι από τους λίγους που απέμειναν στην άδεια Αθήνα μετά την εβδομάδα του 15αύγουστου, τότε σου προτείνω χωρίς δεύτερη σκέψη να επισκεφτείς το must-visit spot του καλοκαιριού στο κέντρο της νέας Νέας Φιλαδέλφειας, την «Κίτρινη Γκαζόζα». Η cozy αθηναϊκή αυλή που σε καλωσορίζει, ο περιποιημένος κήπος με τα ξύλινα τραπέζια πάνω στη λεωφόρο Δεκελείας και τις πολύχρωμες καρέκλες με φόντο το λευκό χρώμα, η τζαζ μουσική και η παρεϊστικη ατμόσφαιρά που κυριαρχεί σε κάνουν να αισθάνεσαι σαν να βρίσκεσαι σε κυκλαδίτικο νησί. Το χαρακτηριστικό στοιχείο του all-day café bar είναι το βαν-μπαρ που σε περιμένει να παραγγείλεις μέσα στον κλειστό αίθριο χώρο του μαγαζιού, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Η Κίτρινη Γκαζόζα σε υποδέχεται από νωρίς το πρωί με επιλεγμένους μονοποικιλιακούς καφέδες και πλούσιο πρωινό για όλα τα γούστα και -κατά τη διάρκεια της ημέρας μέχρι το βράδι- με ένα comfort μενού, που περιλαμβάνει λαχταριστά σάντουιτς και φρέσκες δροσιστικές σαλατες, σπιτικά γλυκά και φυσικά μία εξεζητημένη λίστα από cocktail. Προτείνω σίγουρα να δοκιμάσετε τη μπρουσκέτα με μοτσαρελα, ντομάτα και πέστο βασιλικού και να τη συνοδεύσετε με το cocktail Aquila με Pampero Anejo, λικέρ Triple Sec, σιρόπι αγαύης, λάϊμ, ανανά, κολίαντρο και βασιλικό. Δεν νοείται να μην ξεχωρίσουμε από το μενού την φανταστική, σπιτική λεμονάδα με ρόδι και τζίντζερ, για την οποία φημίζεται η Κίτρινη Γκαζόζα, που σε κάνει να αναπολείς αναμνήσεις των παιδικών σου χρόνων και των ανέμελων καλοκαιριών στο χωριό. Παρόλο που βρισκόμαστε ακόμα στην καρδιά του καλοκαιριού, δεν γίνεται να μην αναφερθώ στον ευφάνταστο εσωτερικό χώρο της Κίτρινης Γκαζόζας, με την επιβλητική μπάρα και την φωτισμένη κάβα που τραβούν την προσοχή σου. Το πιο εντυπωσιακό σημείο όμως του κλειστού χώρου είναι ο επάνω, ξύλινος ψηλοτάβανος όροφος με σύγχρονη διακόσμηση, ιδανικός τόσο για νυχτερινά parties όσο και για χαλάρωση στους άνετους καναπέδες τις χειμωνιάτικες μέρες.
Θα το βρεις στην Λεωφόρο Δεκελείας 134, στη Νέα Φιλαδέλφεια από τις 9 το πρωί έως αργά το βράδι.
Ναταλία Βουρλιωτάκη

(+) Coffee Beans And Homemade Pies, η must στάση για brunch για όσους είναι στη Λευκάδα για διακοπές

Την προηγούμενη βδομάδα μίλησα για το αγαπημένο μου spot για φαγητό στην Λευκάδα. Σήμερα ήρθε η ώρα να δώσω την δική μου πρόταση για brunch στο πανέμορφο νησί του Ιονίου, το οποίο φέτος είναι γεμάτο κόσμο. Αφού λοιπόν όλοι φαίνεται να είναι στο νησί μου, για εκείνους που πριν φτάσουν στην παραλία πεθαίνουν για ένα καλό πρωινό, κρύο καφεδάκι και κάτι να πάρουν μαζί τους στην παραλία, το Coffee Beans And Homemade Pies είναι η τέλεια στάση. Πάνω στον περιφερειακό δρόμο του Νυδρίου, το Coffee Beans, με τη γλυκύτατη διακόσμησή του, μας προετοιμάζει τέλεια για ένα τέλειο πρωινό. Από τις χειροποίητες πίτες του, τυρόπιτα, σπανακόπιτα, μπουγάτσα, αλλά και τις πιο εναλλακτικές επιλογές του, όπως αλμυρά pancakes και ομελέτες, το Coffee Beans έχει κάτι για όλα τα γούστα. Ακόμα, έχει αρκετές vegan και vegeterian επιλογές, για να μπορέσουν όλοι να μείνουν ευχαριστημένοι. Εάν ο δρόμος σας σάς βγάζει προς το Νυδρί, σίγουρα πρέπει να πάτε να επισκεφθείτε το Coffee Beans, αφού η εξυπηρετικότητα της ιδιοκτήτριας, αλλά και τα αγνά φρέσκα υλικά που χρησιμοποιούν, θα σας αφήσουν σίγουρα ευχαριστημένους.
Νάνσυ Δεληγιώργη

(+) Στο Canal D’Amour για μαγευτικές βουτιές

Πριν επισκεφτεί κάποιος το Canal D’Amour στο Σιδάρι της Κέρκυρας θα πρέπει να γνωρίζει πως πρόκειται για διαδρομή μιας ώρας με τα τοπικά λεωφορεία -ενδεχομένως περίπου το ίδιο και με αμάξι- αλλά και πως πρόκειται για μια πολύ τουριστική παραλία, το οποίο σημαίνει ότι θα υπάρχει πολυκοσμία και οι τιμές θα είναι πιο υψηλές από άλλα μέρη. Κι έχοντας ξεκαθαρίσει αυτούς τους δύο πιθανώς για ορισμένους αποτρεπτικούς  παράγοντες, τους οποίους καλό είναι κάποιος να τους γνωρίζει από πριν, μπορώ να πω πως είναι από τις πιο μαγευτικές και ιδιαίτερες παραλίες του νησιού. Ομολογώ πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να επισκέπτομαι τα άκρως τουριστικά μέρη -γιατί υπάρχουν πολλοί που τα αποφεύγουν τελείως- και ορισμένες φορές έχω και την περιέργεια να δω γιατί είναι τόσο δημοφιλή, έχοντας βέβαια και την κατάλληλη διάθεση -δεν γίνεται να υπάρξει γκρίνια μετά αφού ξέραμε που πηγαίναμε. Στο Canal D’Amour με δυσκολία θα ακούσετε ελληνικά και θα ξεχάσετε τελείως που βρίσκεστε! Βράχια από άργιλο δημιουργούν αυτές τις υπέροχες παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και δίνουν πολλά περιθώρια για εξερεύνηση σε μικρές σπηλιές και άπειρα σποτάκια για βουτιές για τους τολμηρούς της παρέας! Βγήκαμε από τη θάλασσα μετά από 2 σχεδόν ώρες -κάτι που είχα να κάνω από μικρό παιδί- και δεν καταλάβαμε πώς πέρασε η ώρα. Σίγουρα αξίζει μια επίσκεψη!
Φωτεινή Νικολίτσα

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b