MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε το Σαββατοκύριακο: 7 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε το Σαββατοκύριακο, 20-21 Αυγούστου 2022.

Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου

Ο Θέμης Μουμουλίδης επιστρέφει για τρίτη φορά στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, ένα από τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας, και την παρουσιάζει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, αναδεικνύοντας την εφιαλτική της σχέση με το σήμερα. Μια παράσταση που ετοιμάστηκε, από όλους τους συντελεστές της, με την φροντίδα του μεγάλου καλλιτεχνικού γεγονότος, περιμένει την συνάντησή της με το κοινό, στον φορτισμένο χώρο του Αργολικού θεάτρου, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη. Επιστρέφοντας για τρίτη φορά στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» ο σκηνοθέτης, επιχειρεί να επανατοποθετήσει τα όρια, αναδεικνύοντας την εφιαλτική σχέση της τραγωδίας του Ευριπίδη με την δυστοπία της εποχής μας. Πανέτοιμη για τη μεγάλη εκστρατεία ενάντια στην Τροία, η τεράστια πολεμική μηχανή των Ελλήνων καθηλώνεται στην Αυλίδα, περιμένοντας να φυσήξουν ούριοι άνεμοι. Και, ενώ η αναμονή τούς εξουθενώνει, ο μάντης Κάλχας χρησμοδοτεί ότι, αν θέλουν να αποπλεύσουν, θα πρέπει ο αρχιστράτηγος Αγαμέμνων να θυσιάσει την κόρη του, την Ιφιγένεια. Αντιμέτωπος με το φρικτό δίλημμα, σπαρασσόμενος ανάμεσα στην πατρική αγάπη και το καθήκον προς την πατρίδα, ο Αγαμέμνων τελικά υποκύπτει στην «ανάγκη» και αποφασίζει να θυσιάσει το παιδί του.
Σάββατο 20/08, 21:00
10-70€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος, Αργολίδα

2. Το Δώρο Γενεθλίων του Ray Cooney, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Ο Βασίλης Θωμόπουλος σκηνοθετεί την κωμωδία «Δώρο Γενεθλίων» του Ray Cooney, η οποία παρουσιάζεται στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη. Τι θα κάνατε αν γυρίζατε σπίτι από το γραφείο τη βραδιά των γενεθλίων σας και ανακαλύπτατε ότι είχατε πάρει λάθος χαρτοφύλακα στο τρένο με 1.735.000 £ σε μεταχειρισμένα χαρτονομίσματα; Ο Henry Perkins αποφασίζει να πετάξει στην ηλιόλουστη Ισπανία με τη σύζυγό του Jean και τους καλύτερους φίλους του, Vic και Betty. Το τι θ’ ακολουθήσει δεν λέγεται! Η γυναίκα του να αρχίζει να πίνει, ο καλύτερός του φίλος συλλαμβάνεται, ένας αδερφός βρίσκεται ξαπλωμένος στο νεκροτομείο, ένας άλλος αδελφός μεταναστεύει στην Αυστραλία, ένας ταξιτζής φεύγει από το σπίτι του, δύο αστυνομικοί τον κυνηγούν με μανία, ένας Ολλανδός δολοφόνος βρίσκεται με σπασμένο πόδι και… το μπέρδεμα συνεχίζεται!
Κυριακή 21 Αυγούστου, 21:30
15-23€
Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. “Σμύρνη 1922-2022”: Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην Παραλία Νέας Μάκρης

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαραθώνα 2022, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και έξι δεξιοτέχνες μουσικοί, μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα, γεμάτο από την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης εκείνης που θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στην σύγχρονη ιστορία του ελληνισμού. Εκατό χρόνια μετά την θλιβερή επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι συνεργάτες της επιλέγουν να παρουσιάσουν μία συναυλία με διαχρονικά τραγούδια του “σμυρναίικου ύφους”, που γεννήθηκαν την περίοδο του Μεσοπολέμου στα “Καφέ Αμάν” της Σμύρνης και των μεγάλων αστικών κέντρων της νεότερης Ελλάδας και μας μεταφέρουν ανάγλυφα την ατμόσφαιρα και τις εικόνες της εποχής. Θα ακουστούν εμβληματικές δημιουργίες ανώνυμων και επώνυμων συνθετών όπως ο Τούντας, ο Παπάζογλου, ο Δραγάτσης κ.α, που, παρά την τραγική μοίρα της προσφυγιάς, έμελλε να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ελληνικής λαϊκής μουσικής και του ρεμπέτικου, μεταλαμπαδεύοντας σε όλη την Ελλάδα τον μουσικό θησαυρό του τόπου τους.
Σάββατο 20/08, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη 
Παραλία Νεας Μάκρης, Μαραθώνας 

4. Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας 2022: “Junior σύνολα” στην Αυλή Ναού του Σωτήρος

Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας 2022

Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας, πραγματοποιείται το 16ο Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας, το οποίο παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα 10 συναυλιών στις οποίες περιλαμβάνονται τρεις μουσικής δωματίου, βραδιές jazz και crossover μουσικής, παλιά αθηναϊκά τραγούδια, αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, ρεσιτάλ πιάνου και βραδιά Lied. Επιλέγει για άλλη μια φορά την παραλία της Αύρας, τον περίβολο του Ναού του Σωτήρα με την υπέροχη ακουστική και το Θέατρο Μολφέση στην Παχειοράχη με την μοναδική θέα. Την Κυριακή 21 Αυγούστου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τα “Junior σύνολα”, με δύο παιδικές-νεανικές ορχήστρες στην πιο γλυκιά συναυλία. Η Junior orchestra του “ΜΟΥΣΑ” (Μουσικού Συλλόγου Αίγινας), την οποία διευθύνει η Ελένη Αθανασοπούλου, με καθηγητή της τάξεως βιολιού τον Παπανικολάου Λευτέρη και καθηγητή της τάξεως βιολοντσέλου τον Γιοβάνο Ιωάννη και η Νεανική Μαθητική Ορχήστρα
Καλογεροπούλειου Ωδείου/Ιδρύματος Τεχνών και Πολιτισμού Κορίνθου σε ενορχήστρωση-διεύθυνση-διδασκαλία Παναγιώτη Θεοδοσίου θα μας συντροφεύσουν με τη μουσική τους σε μία όμορφη βραδιά.
Κυριακή 21/08, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Αυλή Ναού του Σωτήρος, Αίγινα

ΣΙΝΕΜΑ

5. Open Air Film Festival Stroggylo: Προβολή της ταινίας «Κβο Βάντις, Άιντα;» της Γιασμίλα Ζμπάνιτς

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει για 5η σεζόν το Φεστιβάλ ταινιών Open Air Film Festival Stroggylo, στο Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό. Το Σάββατο 20 Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία «Κβο Βάντις, Άιντα;» της  Γιασμίλα Ζμπάνιτς με τους Γιάσνα Ντζούριτσιτς, Ιζούντιν Μπαΐροβιτς και Μπόρις Λερ. Το καλοκαίρι του 1995 ο σερβικός στρατός καταλαμβάνει τη βοσνιακή Σρεμπρένιτσα. Η Άιντα εργάζεται ως διερμηνέας για τις δυνάμεις των Ηνωμένων Εθνών. H πολυβραβευμένη πολιτική ταινία της Τζασμίλα Ζμπάνιτς, μετά το «Σαράγεβο Σ’ Αγαπώ», μια καθηλωτική αποτύπωση της γενοκτονίας στη Σρεμπρένιτσα με σημαία μια εκπληκτική γυναικεία ερμηνεία. Ήταν υποψήφια για Όσκαρ Διεθνούς Ταινίας καθώς και για BAFTA Σκηνοθεσίας και Ξενόγλωσσης Ταινίας.
Σάββατο 20/08, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Στρογγυλό Σχολείο, Αγ. Δημήτριος Αττικής (Είσοδος από οδό Σ. Παπάγου 23)

6. Προβολή της ταινίας «Minions 2: Η άνοδος του Γκρου» των Κάιλ Μπάλντα, Τζόναθαν ντελ Βαλ και Μπραντ Άμπλεσον στο Ciné Αττικόν – Θόδωρος Αγγελόπουλος

Την Κυριακή 21 Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία «Minions 2: Η άνοδος του Γκρου» των Κάιλ Μπάλντα, Τζόναθαν ντελ Βαλ και Μπραντ Άμπλεσον με τους Ζαν-Κλωντ Βαν Νταμ, Ταράτζι Π. Χένσον, Λούσι Λόλες, Τζίμι Ο. Γιανγκ, Στηβ Κάρελ, Άλαν Άρκιν, Πιερ Κόφιν, Ντάνυ Τρέτζο, Μισέλ Γιεό, Ντολφ Λάντγκρεν, Τζον Ντιμάτζιο, Τζούλι Αντριους, Ράσελ Μπραντ. Βρισκόμαστε στην καρδιά της δεκαετίας του ’70, όπου όλοι έχουν λουλούδια στα μαλλιά και χρωματιστά παντελόνια και ο μικρός Γκρου μεγαλώνει στα προάστεια. Ως φανατικός οπαδός μια ομάδας σούπερ κακών με το όνομα «Vicious 6», ο Γκρου θέλει να γίνει αρκετά κακός ώστε μια μέρα να μπορέσει να γίνει μέλος της ομάδας τους. Όλοι μαζί, ο Κέβιν, ο Στιούαρτ, ο Μπομπ και ο Όττο, ένα νέο minion με «σιδεράκια» στα δόντια και με την απεριόριστη επιθυμία να είναι αρεστός σε όλους, αναπτύσσουν τις ικανότητές τους καθώς ετοιμάζονται να πειραματιστούν με τα πρώτα τους όπλα και να πραγματοποιήσουν τις πρώτες τους μυστικές αποστολές.
Κυριακή 21/08, 20:30
6-7,50€
Ciné Αττικόν – Θόδωρος Αγγελόπουλος, Αττικό Άλσος

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

7. Υφαίνοντας το μέλλον V: Ομαδική έκθεση στη Δημοτική Αγορά Ύδρας

Έως τις 21 Αυγούστου 2022, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας (Κ.Ε.Δ.Υ.) παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ‘’Υφαίνοντας το Μέλλον V’’ στην Δημοτική Αγορά της Ύδρας, στο πλαίσιο του αφιερώματος που πραγματοποιεί στην γυναίκα, ενώνοντας τις ευθείες από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον. Η έκθεση είναι ένα work in progress project, ένα ανοιχτό εργαστήρι ιδεών, που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν διάλογο μεταξύ Ελληνίδων εικαστικών, με στόχο να ενώσει τις γυναίκες από το παρελθόν στο μέλλον, αφού η χειρωναξία των προγόνων μας, μέσα από το βλέμμα και τα μέσα των σύγχρονων καλλιτεχνιδών, μετατρέπεται σε σύγχρονη τέχνη, που αγγίζει και καυτηριάζει ζητήματα σημαίνουσας σημασίας. Στην Ύδρα και την Δημοτική Αγορά που πραγματοποιείται το 5ο μέρος «Υφαίνοντας το Μέλλον V» , συμμετέχουν 25 καλλιτέχνιδες, με καινούργια και παλαιότερα έργα, σε πλήρη διάλογο με τον χώρο, τον τόπο και την ιστορία του νησιού, με στόχο να εξετάσουν τα γεγονότα που προέκυψαν την τελευταία περίοδο μετά την καραντίνα και τον εγκλεισμό, τον τρόπο που λειτούργησαν διαβρώνοντας και διαστρεβλώνοντας τον ανθρώπινο νου και τις ανάγκες του, μέσα από την ενδοοικογενειακή, την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, που είναι το μείζον θέμα της εποχής μας στη χώρα μας, την ανελευθερία και τον νεοσυντηρητισμό που αναδύθηκαν στο προσκήνιο και συνδέονται στενά με το αφιέρωμα που οργανώνει η ΚΕΔΥ πάνω στην γυναίκα, τους ρόλους και τις πολλαπλές διαστάσεις της.
Διάρκεια έκθεσης: 5 Αυγούστου 2022 – 21 Αυγούστου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, 11:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη
Δημοτική Αγορά Ύδρας

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b