MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Δεκαπενταύγουστος στην Αθήνα; Οι 5 δικές μας προτάσεις για την τέλεια έξοδο για φαγητό

5 μέρη για να γιορτάσετε τον φετινό Δεκαπενταύγουστο στην Αθήνα, σαν να βρίσκεστε όμως κάπου μακριά από την πόλη.

Μαριαλενα Μάλλιου | 15.08.2022

Έφτασε Δεκαπενταύγουστος και μερικοί από εμάς παραμένουμε στην Αθήνα, είτε έχοντας γυρίσει, είτε μην έχοντας φύγει ακόμη για τις διακοπές μας. Ωστόσο, ακόμα και τη συγκεκριμένη μέρα, που οι περισσότεροι την έχουμε συνδυάσει με διακοπές οπουδήποτε αλλά μακριά από την πόλη, υπάρχουν μέρη και στην πρωτεύουσα που θα μάς κάνουν να ξεχάσουμε πως βρισκόμαστε στην καρδιά της πόλης και θα μάς ταξιδέψουν – έστω και για λίγο – μακριά από αυτή.

Il Salumaio d’ Atene

Ξεκινώντας από τα βόρεια, και πιο συγκεκριμένα από την Κηφισιά, μία από τις πρώτες μας επιλογές είναι το Salumaio d’ Atene. Ένα μικρό εστιατόριο, που μοιράζεται τον χώρο με ένα ντελικατέσεν, με μία κουκλίστικη, καταπράσινη αυλή, που μάς θυμίζει κάτι από εξοχή. Στο μενού θα βρείτε κυρίως πιάτα της ιταλικής κουζίνας, ορισμένα εμπνευσμένα από το ντελικατέσεν του μαγαζιού, με μία μεγάλη ποικιλία επιλογών.

Περισσότερες πληροφορίες για το Il Salumaio d’ Atene μπορείτε να βρείτε εδώ

Zambri

Ακόμα ένα αγαπημένο μας σημείο της Κηφισιάς, που μας ταξιδεύει κάπου έξω από την Αθήνα -ίσως και έξω από την Ελλάδα: το Zambri και η πανέμορφη βεράντα του. Με λίγο boho και λίγο ethnic αύρα, το Zambri μας κάνει να ξεχάσουμε πως βρισκόμαστε στην πόλη και μας μεταφέρει σε ένα “εξωτικό” σκηνικό. Και την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου, λοιπόν, μπορείτε να απολαύσετε την ethnic ατμόσφαιρα του μαγαζιού και τις ιδιαίτερες γεύσεις του από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Περισσότερες πληροφορίες για το Zambri μπορείτε να βρείτε εδώ.

Ορίζοντες Λυκαβηττού

Κατεβαίνοντας προς το Κέντρο, στον Λόφο του Λυκαβηττού, ακόμη ένα μαγαζί μάς περιμένει να περάσουμε εκεί την ημέρα. Ο λόγος για τους Ορίζοντες του Λυκαβηττού, που, με θέα όλη την Αθήνα, προσφέρουν μία ξεχωριστή εμπειρία για όσους ψάχνουν ένα μέρος στο Κέντρο για τη γιορτινή τους έξοδο, σε ένα σημείο που “παντρεύει” τη φύση με την πόλη. Όσον αφορά το μενού, περιλαμβάνει πιάτα μεσογειακής κουζίνας με προτάσεις τόσο θαλασσινών, όσο και κρέατος.

Περισσότερες πληροφορίες για τους Ορίζοντες Λυκαβηττού μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η Δεξαμενή

Παραμένοντας στον Λόφο του Λυκαβηττού, αυτή τη φορά στους πρόποδές του και πιο συγκεκριμένη στην Πλατεία Δεξαμενής, στο Κολωνάκι, θα βρούμε τη Δεξαμενή. Ένα “παραδοσιακό καφενείο” με έντονο άρωμα Ελλάδας, που σερβίρει καφέ, ποτό και μεζέδες – με τροποποιημένο ωράριο για τις 15 Αυγούστου από τις 17:30 έως τις 2:00. Ιδανική επιλογή για εκείνους που επιθυμούν να περάσουν τον Δεκαπενταύγουστό τους πιο…παρεΐστικα, με ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον που θυμίζει περισσότερο εξοχή, παρά Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Δεξαμενή μπορείτε να βρείτε εδώ.

Kuzina
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kuzina (@kuzina.gr)

Κατηφορίζοντας προς το κέντρο, μία από τις αγαπημένες μας επιλογές, ειδικά για το καλοκαίρι, σε ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Αθήνας, μας περιμένει να γιορτάσουμε το Δεκαπενταύγουστο. Ο λόγος για την Kuzina, το αγαπημένο εστιατόριο, που βρίσκεται ανάμεσα στην Πλάκα και το Θησείο, κάτω από τη σκιά του Ναού του Ηφαίστου και δίπλα στη Ρωμαϊκή Αγορά, θυμίζοντάς μας πως το καλοκαίρι στο κέντρο της Αθήνας έχει τη δική του αύρα. Όσον αφορά το μενού του μαγαζιού, θα βρείτε τις γευστικές του προτάσεις τόσο στο ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού, όσο και σε ένα ξεχωριστό μενού γευσιγνωσίας.

Περισσότερες πληροφορίες για την Kuzina μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες προτάσεις για εξόδους και φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Έξοδος
VIMA_WEB3b