MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Home Cinema: 9 ταινίες που θα δούμε το Σαββατοκύριακο σε TV και online πλατφόρμες

Συγκεντρώσαμε όσες ταινίες αξίζουν την προσοχή σας αυτό το Σαββατοκύριακο σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

"Leon: The Professional" του Luc Besson
"Leon: The Professional" του Luc Besson
author-image Φωτεινή Νικολίτσα

To Σαββατοκύριακο αυτό, μια ανάσα πριν τον Δεκαπενταύγουστο, ίσως σας βρει στο χωριό, σε ένα νησί ή και στην πόλη. Είναι η κατάλληλη ευκαιρία για μια ταινία λίγο πριν γιορτάσετε ή η καλύτερη αρχή για ένα ξεκούραστο τριήμερο. Σας προτείνουμε, λοιπόν, τις καλύτερες ταινίες που θα βρείτε σε τηλεόραση και online πλατφόρμες.

Τηλεόραση

“Dirty Dancing” του Emile Ardolino: Σκάι στις 15:45, Σάββατο 13/08

Η Baby πηγαίνει για ένα ακόμη καλοκαίρι διακοπές με τους αυστηρούς γονείς της στο καθιερωμένο θέρετρο και είναι έτοιμη για βαρετές διακοπές όπως κάθε φορά. Όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει τον Johnny, τον γοητευτικό δάσκαλο χορού που θέλουν όλες. Θα της ξυπνήσει πρωτόγνωρα συναισθήματα αλλά και την αγάπη της για τον χορό! Η συγκεκριμένη ταινία ανήκει πια στην συλλογή με τις κλασικές, γεμάτη συναίσθημα, ζεστή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα και την αθωότητα μιας άλλης εποχής που οι νεότερες γενιές χαζεύουν πια μόνο από την μεγάλη -ή έστω και την μικρή- οθόνη. Φυσικά, ας μη ξεχνάμε το ανεπανάληπτο κομμάτι “The Time of My Life” που πρωτοακούσαμε σε αυτήν την ταινία και που επάξια κέρδισε Όσκαρ και Χρυσή Σφαίρα.

“Είσαι ο Επόμενος” του Adam Wingard: Open στις 23:00, Σάββατο 13/08

Η χαρούμενη συγκέντρωση της οικογένειας Davison διαλύεται με τον πιο βίαιο τρόπο, όταν εισβάλλει μια ομάδα δολοφόνων με μάσκες ζώων κι αρχίζουν να τους σκοτώνουν έναν προς έναν. Προς μεγάλη τους έκπληξη, όμως, μια από τους καλεσμένους έχει τον δικό της τρόπο να αμυνθεί και να επιβιώσει. Μια slasher ταινία που δεν θα σας αφήσει παραπονεμένους – ειδικά εάν είστε λάτρεις του είδους – και σίγουρα είναι ικανή να προκαλέσει τον φόβο για το εάν “είσαι ο επόμενος”…

“Το Κοράκι” του Alex Proyas: Cosmote Cinema 2 στις 23:50, Σάββατο 13/08

Ο Eric Draven, ένας νεαρός κιθαρίστας, δολοφονείται από μια συμμορία παραμονές του γάμου του. Καταφέρνει να επιστρέψει στη ζωή έναν χρόνο μετά χάρη σε ένα κοράκι που θα του δείξει το δρόμο για να βρει τους δολοφόνους του και να πάρει εκδίκηση. Γκόθικ και πολύ iconic για τα 90s, δεν θα θέλετε να “ξεφύγετε” από την αισθητική αυτής της ταινίας. Και φυσικά μιλάμε και για μια εξαιρετική ιστορία εκδίκησης. Πίσω από την ταινία, υπάρχει και η τραγική ιστορία του πρωταγωνιστή της, του Brandon Lee, ο οποίος πληγώθηκε θανάσιμα στα γυρίσματα. Η ταινία κατάφερε να ολοκληρωθεί επειδή ο Lee είχε ήδη γυρίσει τις περισσότερες σκηνές του και σε ορισμένες σκηνές χρησιμοποιήθηκε ένας κασκαντέρ, ψηφιακά μέσα ενώ μερικά σημεία του σεναρίου ξαναγράφτηκαν. Η ταινία είναι αφιερωμένη στην μνήμη του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBones and All: Ο Τιμοτέ Σαλαμέ είναι ένας ερωτευμένος κανίβαλος στο teaser της νέας ταινίας του Λούκα Γκουαντανίνο12.09.2018

“Ραγισμένες Αγκαλιές” του Pedro Almodóvar: COSMOTE CIENA 1HD στις 18:45, Κυριακή 14/08

Ο Harry Caine, τυφλός εδώ και χρόνια και πρώην σκηνοθέτης ταινιών, ανακαλεί τη ζωή του και την φιλία του με τον Ernesto Martel, εμπόδιο στην οποία στάθηκε η γοητευτική Lena. Μια ακόμη εξαιρετικά εύθραυστη και έτοιμη να εκραγεί συναισθηματικά ιστορία στα χέρια του Ισπανού σκηνοθέτη που είναι πάντοτε σαν να δίνει μια υπόσχεση να μάς ταξιδέψει στις πιο περίπλοκες κινηματογραφικές ιστορίες, που είναι συνάμα και τόσο αληθινές!

“Ο Διαχειριστής” του Περικλή Χούρσογλου: ΕΡΤ2 στις 22:30, Κυριακή 14/08

Ένας μεσήλικας διαχειριστής πολυκατοικίας βλέπει τη ζωή του να είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης καθώς τα οικογενειακά του προβλήματα μένουν άλυτα και προστίθεται ένα πρόβλημα στην αποχέτευση της πολυκατοικίας που δείχνει να τον ταλαιπωρεί πολύ. Σανίδα σωτηρίας σε όλα αυτά θα προσφέρει μια νέα κοπέλα που θέλει να συνάψει σχέση μαζί του. Πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος ο σκηνοθέτης, δίνοντας καλλιτεχνικό πάθος κι από τις δύο πλευρές της δημιουργίας.

“Leon: The Professional” του Luc Besson: ΣΚΑΪ 1:15, Κυριακή 14/08

Ο Leon είναι ένας δεξιοτέχνης εκτελεστής που ζει μόνος του, παρέα με μια γλάστρα στο διαμέρισμά του στη Νέα Υόρκη. Η ήσυχη ζωή του θα διαταραχθεί όταν θα πάρει στην προστασία του την Mathilda, ένα μικρό κορίτσι που κινδυνεύει καθώς έχει δολοφονηθεί ήδη όλη της η οικογένεια. Θα προσπαθήσει να προετοιμάσει την Mathilda για τον σκληρό κόσμο των ενηλίκων, ενώ εκείνη θα του μάθει να μην καταπολεμά τα συναισθήματά του. Μια ταινία που όλοι θα θέλαμε να την ξαναδούμε για πρώτη φορά, χωρίς να κάνει την εκατοστή θέαση λιγότερο γλυκιά αλλά και λίγο πικρή μαζί. Φυσικά, οι ερμηνείες -μαζί με την σκηνοθεσία και την φωτογραφία- είναι στα όρια του αψεγάδιαστου. Jean Reno και Gary Oldman εντυπωσιάζουν όπως πάντα αλλά η μεγάλη ευχάριστη έκπληξη είναι η μικρή Natalie Portman, που σαν άλλη Jodie Foster στο “Taxi Driver”, χαράζει την δική της πορεία στο Hollywood…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑERTFLIX: Επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας με τον «Παραμυθά» και «Του κουτιού τα παραμύθια»12.09.2018

Πλατφόρμες

“Η Λιακάδα Μέσα Μου” της Claire Denis: Ertflix έως 17/09

Η Isabelle, Παριζιάνα καλλιτέχνης και χωρισμένη μητέρα, δεν θα πάψει να αναζητά τον αληθινό έρωτα μέχρι να τον βρει. Αυτή της την αναζήτηση παρακολουθούμε κι εμείς καθώς κάνει γνωριμίες που την φέρνουν πιο κοντά ή πιο μακριά από αυτό που ψάχνει. Η Juliette Binoche αφήνεται στα χέρια της Claire Denis, και μαζί κάνουν αυτή την ταινία γυναικεία υπόθεση, μέσα από τη δική τους ματιά για τον έρωτα!

“Σε Ζηλεύω” του Claude Chabrol: Cinobo

Η Nelly είναι παντρεμένη με τον Paul και διαχειρίζονται το ξενοδοχείο τους στην ύπαιθρο ενώ μεγαλώνουν τον γιο τους. Είναι παραπάνω από ευτυχισμένη και τρελά ερωτευμένη όταν η ζήλεια του Paul θα ξεσπάσει από το πουθενά και θα της κάνει τη ζωή κόλαση. Εδώ ο μεγάλος Γάλλος σκηνοθέτης μεταδίδει ακριβώς την αίσθηση της παθολογικής ζήλιας, αβάσιμης, που μπορεί να ωθήσει στην τρέλα τόσο αυτόν που την βιώνει όσο κι αυτόν που την αποδέχεται και να φέρει ένα ζευγάρι στην καταστροφή!

“Equilibrium” του Kurt Wimmer: Netflix

Σε μια δυστοπική εποχή όπου όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα απαγορεύονται, ο Preston αποφασίζει να πάει κόντρα στους νόμους παρόλο που η δουλειά του είναι ακριβώς να μεριμνά για τη σωστή εφαρμογή τους. Ταινία στις αρχές του 2000 και είναι μια καλή εποχή για sci-fi περιπέτειες δυστοπικών κόσμων. Δεν υστερεί σε κάτι από άλλες εκείνης της περιόδου και σίγουρα γι’ αυτό βρίσκεται και στο top 10 της πλατφόρμας!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b