MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

ERTFLIX: Επιστροφή στα χρόνια της αθωότητας με τον «Παραμυθά» και «Του κουτιού τα παραμύθια»

Αυτό το καλοκαίρι, το ERTFLIX μάς ταξιδεύει στις κλασσικές παιδικές εκπομπές της ΕΡΤ, «Παραμυθάς» και «Του κουτιού τα παραμύθια», που έδωσαν χρώμα και φαντασία στα πιο αθώα παιδικά μας χρόνια.

Ο Παραμυθάς
Monopoli Team

Αυτό το καλοκαίρι το ERTFLIX μάς ταξιδεύει σε κλασικές παιδικές εκπομπές της ΕΡΤ που έδωσαν χρώμα και φαντασία στα πιο αθώα παιδικά μας χρόνια. Για να μαθαίνουν τα παιδιά και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι λοιπόν, ο θρυλικός «Παραμυθάς», Νίκος Πιλάβιος, με το μαγικό του γιλέκο, πετάει και πάλι και ζωγραφίζει γύρω μας ξανά, με τη χρήση ψηφιακού animation την δημοφιλέστερη εκπομπή των 80s σε ένα remake του 2009. Άλλοτε γίνεται μικρός και άλλοτε μεγάλος, ενώ μιλάει με τα φυτά και τα ζώα διδάσκοντας μας διαχρονικές αξίες, όπως την οικολογία, την αγάπη για το περιβάλλον, τη σωστή συμπεριφορά του ατόμου μέσα στην κοινωνία.

Την ίδια στιγμή ετοιμαζόμαστε να τραγουδήσουμε ξανά: «Φα δίεση ο Φιόγκος/και ο Ρούχλας είναι Λα/ο Σεβαστιανός διηγείται/στη γραμμή του Σι και στο Μι τραγουδάει/παραμύθια η Μελιά». Το θρυλικό τραγούδι των τίτλων αρχής παίζει και πάλι δυνατά και σημαίνει την επιστροφή της εκπομπής που αγαπήσαμε όσο λίγες.

Ο Παραμυθάς

Η εκπομπή «Του κουτιού τα παραμύθια» που προβλήθηκε για πρώτη φορά τον Φλεβάρη του 1988 μας βάζουν ξανά στο νοσταλγικό σύμπαν που δημιούργησε η οικογένεια Σοφιανού με τις θρυλικές κούκλες να πρωταγωνιστούν σε κάθε επεισόδιο, που περιλαμβάνει και τη δραματοποίηση από ηθοποιούς.

Τα δημοφιλέστερα λαϊκά παραμύθια του πλανήτη παίζουν ξανά στις οθόνες μας, με πρωταγωνίστρια ένα μικρό κορίτσι, την Παρασκευή, η οποία είχε στην κατοχή της ένα κουτί με κούκλες που λέγονταν Σεβαστιανός, Φιόγκος, Ρούχλας και Μελιά. Μόλις νύχτωνε και η Παρασκευή πήγαινε στο δωμάτιό της για ύπνο, άνοιγε το κουτί και οι κούκλες της εξιστορούσαν λαϊκά παραμύθια από όλο τον κόσμο.

Σήμερα το κουτί ανοίγει ξανά και στήνει μπροστά μας ένα καλοκαίρι με ποιοτικές διδακτικές εκπομπές των 80s. Μια βουτιά στις πιο γλυκές αναμνήσεις της παιδικής μας ηλικίας σας περιμένει στο ERTFLIX.

Του κουτιού τα παραμύθια

Απολαύστε ξανά τις εκπομπές εδώ: Ο παραμυθάς, Του κουτιού τα παραμύθια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗρακλής Πουαρό & Σέρλοκ Χoλμς: Οι περιπέτειες των δύο διασημότερων ντετέκτιβ όλων των εποχών στην ΕΡΤ12.09.2018

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b