MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε την Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο Μίλτος Πασχαλίδης στην Αρχαία Επίδαυρο

Ο ευαίσθητος, επικοινωνιακός, εκρηκτικός, αυθόρμητος και κυρίως χαρισματικός τραγουδοποιός Μίλτος Πασχαλίδης εμφανίζεται για μία εκρηκτική συναυλία στην Αρχαία Επίδαυρο. Με 27 χρόνια πορείας, μεγάλες συναυλίες, αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, 14 πετυχημένους δίσκους και πολλές σημαντικές συνεργασίες, ο κορυφαίος ερμηνευτής δίνει ραντεβού με τους θαυμαστές του για μία βραδιά με αγαπημένες μουσικές, γνώριμους ήχους αλλά και αναπάντεχες εκπλήξεις. Η συναυλία θα έχει όλα αυτά που χαρακτηρίζουν πια τις συναυλίες του Μίλτου: δυναμισμό, συγκίνηση και αυθορμητισμό.
Τρίτη 9/08, 21:30
12-14€
Παραλία Βαγιόνια, Αρχαία Επίδαυρος

ΘΕΑΤΡΟ

2. Το Δώρο Γενεθλίων του Ray Cooney, σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Ο Βασίλης Θωμόπουλος σκηνοθετεί την κωμωδία «Δώρο Γενεθλίων» του Ray Cooney, η οποία παρουσιάζεται στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη. Τι θα κάνατε αν γυρίζατε σπίτι από το γραφείο τη βραδιά των γενεθλίων σας και ανακαλύπτατε ότι είχατε πάρει λάθος χαρτοφύλακα στο τρένο με 1.735.000 £ σε μεταχειρισμένα χαρτονομίσματα; Ο Henry Perkins αποφασίζει να πετάξει στην ηλιόλουστη Ισπανία με τη σύζυγό του Jean και τους καλύτερους φίλους του, Vic και Betty. Το τι θ’ ακολουθήσει δεν λέγεται! Η γυναίκα του να αρχίζει να πίνει, ο καλύτερός του φίλος συλλαμβάνεται, ένας αδερφός βρίσκεται ξαπλωμένος στο νεκροτομείο, ένας άλλος αδελφός μεταναστεύει στην Αυστραλία, ένας ταξιτζής φεύγει από το σπίτι του, δύο αστυνομικοί τον κυνηγούν με μανία, ένας Ολλανδός δολοφόνος βρίσκεται με σπασμένο πόδι και… το μπέρδεμα συνεχίζεται!
Τρίτη 9/08, 21:30
15-23€
Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αθήνα

ΣΙΝΕΜΑ

3. Open Air Film Festival Stroggylo: Προβολή της ταινίας «O δρόμος της απώλειας» του Σαμ Μέντες

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει για 5η σεζόν το Φεστιβάλ ταινιών Open Air Film Festival Stroggylo, στο Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία «O δρόμος της απώλειας» του Σαμ Μέντες με τους Τομ Χανκς, Πολ Νιούμαν, Τζουντ Λο, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Στάνλεϊ Τούτσι και Τάιλερ Χέσλιν. Στο Σικάγο του 1930, ο Μάικλ Σάλιβαν, εκτελεστής της ιρλανδικής μαφίας και δεξί χέρι του «ευυπόληπτου» Τζον Ρούνι, προσπαθεί να σώσει το γιο του – μοναδικό επιζώντα από το σφαγιασμό της υπόλοιπης οικογένειάς του – και να εκδικηθεί τη συμμορία του αφεντικού του, που ευθύνεται γι’ αυτό το έγκλημα. Η ταινία έχει αποσπάσει βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας και πέντε ακόμη υποψηφιότητες.
Τρίτη 9/08, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Στρογγυλό Σχολείο, Αγ. Δημήτριος Αττικής (Είσοδος από οδό Σ. Παπάγου 23)

4. Προβολή της ταινίας «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν στον Θερινό Κινηματογράφο Αλέκα

Την Τρίτη 9 Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία «Elvis» του Μπαζ Λούρμαν με τους Οστιν Μπάτλερ, Τομ Χανκς, Ολίβια ΝτεΤζόνζι, Ελεν Τόμσον, Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ, Ντέιβιντ Γουένχαμ,Κέλβιν Χάρισον Τζούνιορ, Χαβιέρ Σάμιουελ και Κόντι Σμιτ-ΜακΦι. Η ιστορία του Elvis (Όστιν Μπάτλερ) μέσα από το πρίσμα της πολύπλοκης σχέσης του με τον αινιγματικό μάνατζερ του, “Συνταγματάρχη” Τομ Πάρκερ (Τομ Χανκς). Ειπωμένη από την οπτική του Πάρκερ, η ταινία βυθίζεται στη σύνθετη δυναμική ανάμεσα στους δύο μέσα σε 20 χρόνια με φόντο μια Αμερική που χάνει την αθωότητα της. Κεντρική φιγούρα σε αυτή τη διαδρομή είναι η σύζυγος του Elvis, η Priscilla Presley (Ολίβια ΝτεΤζόνζι).
Τρίτη 9/08, 21:00
5-8€
Θερινός Αλέκα, 3ης Ορ. Ταξιαρχίας 13, Γουδή – Ζωγράφου

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

5. Mαρμάρινη κεφαλή παιδιού από τις στάχτες της Σμύρνης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Έως τις 3 Οκτωβρίου 2022, το Αθέατο Μουσείο φιλοξενεί ένα αναπάντεχο εύρημα, μια μαρμάρινη κεφαλή παιδιού που ήταν αρχικά εκτεθειμένη στο αρχαιολογικό Μουσείο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, το οποίο κάηκε ολοσχερώς μαζί με την πόλη. Το γλυπτό ανασύρθηκε από τις στάχτες του Μουσείου, εστάλη στη Βρετανική πρεσβεία στην Αθήνα και δόθηκε ως δωρεά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο τον Αύγουστο του 1926. Με αφορμή την συμπλήρωση ενός αιώνα από την κατάρρευση του μετώπου και την Καταστροφή του μικρασιατικού ελληνισμού, οι αρχαιολόγοι του Μουσείου υποδέχονται τους επισκέπτες στο χώρο της έκθεσης και συνομιλούν μαζί τους για τις ανασκαφές των Ελλήνων αρχαιολόγων στη Μικρά Ασία κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Διοίκησης Σμύρνης, για την δημιουργία αρχαιολογικών αποθηκών και Μουσείων και για την τύχη των σπουδαίων Συλλογών στις μέρες της Καταστροφής.
Διάρκεια έκθεσης: 2 Αυγούστου 2022 – 3 Οκτωβρίου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα, 08:00 – 20:00, Τρίτη, 13:00 – 20:00, Τετάρτη, 08:00 – 20:00, Πέμπτη,  08:00 – 20:00, Παρασκευή, 08:00 – 20:00, Σάββατο, 08:00 – 20:00 και Κυριακή, 08:00 – 20:00
6-12€ 
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Πατησίων 44 & Τοσίτσα 1, Εξάρχεια – Νεάπολη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b