MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε το Σαββατοκύριακο: 7 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε το Σαββατοκύριακο, 6-7 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Cezaris Graužinis στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Με μία τελευταία παράσταση παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, η σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας, «Αντιγόνη», την οποία σκηνοθετεί ο Cezaris Graužinis, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους και ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ. Αντιγόνη η Έλλη Τρίγγου, Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης, Ισμήνη η Δανάη Μιχαλάκη, Άγγελος ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ως Κορυφαίος του Χορού. Την επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι μέχρι χθες προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. Γιορτάζει και η νεαρή Αντιγόνη• μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.
Σάββατο 6/08, 21:00
12-70€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος, Αργολίδα

2. Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη στο θερινό Άλεξ Cinema

Από τις πιο διάσημες κωμωδίες του παγκόσμιου θεάτρου, «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής», μια δημιουργία χαράς με υπέροχους χαρακτήρες και μνημειώδεις στιγμές, παρουσιάζεται σε πρωτότυπη διασκευή, σκηνοθεσία και μουσική του Κώστα Γάκη, με ζωντανή μουσική και έναν υψηλής ενέργειας δεκαμελή θίασο. Με σύγχρονη σκηνοθετική ματιά και σε καινούρια απόδοση, στην παράσταση καθρεφτίζεται με ζωντάνια η εποχή του σπουδαίου δραματουργού στη Γαλλία του 17ου αιώνα. Σε ένα σκηνικό που περιστρέφεται, η παρουσίαση της Μολιερικής κωμωδίας εναλλάσσεται με την πραγματική ζωή των περιπλανώμενων θεατρίνων. Ο Αργκάν είναι κατά φαντασίαν άρρωστος. Πιστεύει ότι πάσχει από αναρίθμητες ασθένειες και θέλει συνεχώς να μπαινοβγαίνουν στο σπίτι του γιατροί και να τον εξετάζουν. Έτσι γίνεται θύμα επιτήδειων που τον εκμεταλλεύονται. Η γυναίκα του τον απατά με ένα γιατρό, απατεώνες γιατροί απομυζούν τα χρήματά του και όταν αποφασίζει να παντρέψει τη μεγάλη του κόρη με γιατρό της επιλογής του, εκείνη, που εν τω μεταξύ αγαπάει άλλον, αναγκάζεται να παρουσιάσει τον αγαπημένο της ως διάσημο γιατρό, προκειμένου να γίνει αποδεκτός από τον πατέρα της. Η αποθέωση της επιστημονικής αυθεντίας συγκρούεται με τις ανθρώπινες ανάγκες και η επιστήμη επανατοποθετείται εκεί που της πρέπει: αρωγός και μοναδικό επίτευγμα των ανθρώπων, μακριά από δογματισμούς που την αδικούν και τη διαστρεβλώνουν.
Κυριακή 7/08, 21:30
10-15€
Άλεξ Cinema (Θερινός), Πόρτο Ράφτη 

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Sani Festival: Μητσιάς, Τσαλιγοπούλου, Θηβαίος, Μπαλτατζή στο Sani Resort

Μια συναυλία ειδικά σχεδιασμένη για τα 30 χρόνια του Sani Festival θα παρουσιάσουν οι Μανώλης Μητσιάς, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Χρήστος Θηβαίος, Πέννη Μπαλτατζή στο Λόφο της Σάνη, στο Sani Resort. Μια ιστορική αναδρομή στα 30 χρόνια του Sani Festival που μέσα από το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα, με επιμέρους συμμετοχές, συναυλίες και αφιερώματα έχει παρουσιάσει το σύνολο του καλλιτεχνικού αποθέματος της σύγχρονης μουσικής δημιουργίας της χώρας μας. Μία επετειακή εκδήλωση και ταυτόχρονα ένα αφιέρωμα στο σύνολο της μουσικής δημιουργίας του 20ού και του 21ου αιώνα που ενσωματώνει την ιδέα του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα από τα πιο οικεία ελληνικά αισθητικά στοιχεία διεθνώς. Ένα καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ενεργοποιεί τις αισθήσεις και τις μνήμες, προκαλώντας μια γλυκιά νοσταλγία επιστροφής στα αγαπημένα μας μέρη.
Σάββατο 6/08, 21.00
20-50€
Λόφο της Σάνη, Sani Resort, Πλαστήρα Νικολάου 55, Θεσσαλονίκη

4. O Dennis Ferrer στο Bolivar Beach Bar

Το Bolivar Beach Bar υποδέχεται, έναν από τους πλέον αγαπημένους Dj/ producers της dance μουσικής τον Dennis Ferrer. Επιστρέφει θριαμβευτικά για το μαραθώνιο set του, με σκοπό τι άλλο από το να περάσει με τον δικό του μαγικό τρόπο απ’ όλα τα styles της house, afro, tech, soulfull, εμπορικά και μη, ικανοποιώντας όλα τα μουσικά γούστα του dance floor και οδηγώντας το σε χορευτικό παραλήρημα. Ο Νεοϋορκέζος Dennis Ferrer αποτελεί έναν από τους πραγματικά μεγάλους της house μουσικής, ηγέτης και καινοτόμος, από τους κορυφαίους remixers της γενιάς του, που συνεχίζει να πιέζει και να διευρύνει τα μουσικά του όρια. Χωρίς αμφιβολία οι soulful και afro-house influenced παραγωγές του έχουν ταξιδέψει εκατομμύρια κόσμου σε ολόκληρο τον κόσμο. «Sandcastles», «Son of Raw», «Church Lady», «Underground Is My Home», «Touched the Sky», «No Difference» αποτελούν μερικά από τα τεράστια dancefloor anthems του και απόδειξη του πολυσχιδούς της μουσικής του προσωπικότητας. Εξάλλου όπως και ο ίδιος συνηθίζει να τονίζει σε συνεντεύξεις «Δεν έχει σημασία αν είναι gospel house, Brazilian house, jazz house ή οτιδήποτε. Αν περιέχει soul και κάνει τους ανθρώπους να κουνιούνται, είναι το μόνο που ενδιαφέρει.
Σάββατο 6/08, 21:00
8-150€
Bolivar Beach Bar, Λεωφ. Ποσειδώνος, Άλιμος

ΣΙΝΕΜΑ

5. Open Air Film Festival Stroggylo: Προβολή της ταινίας «Η τελευταία μονομαχία» του Ρίντλεϊ Σκοτ

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει για 5η σεζόν το Φεστιβάλ ταινιών Open Air Film Festival Stroggylo, στο Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό. Το Σάββατο 6 Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία «Η τελευταία μονομαχία» του Ρίντλεϊ Σκοτ με τους Μπεν Άφλεκ, Τζόντι Κόμερ, Άνταμ Ντράιβερ και Ματ Ντέιμον. Μετά την καταγγελία της συζύγου του ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον Ζακ Λε Γκρι, ευνοούμενο του τοπικού άρχοντα, ο πρώην φίλος του Ζαν ντε Καρούζ φτάνει μέχρι το βασιλιά, απαιτώντας ικανοποίηση. Έτσι, στις 29 Δεκεμβρίου 1386, θα λάβει χώρα στο Παρίσι η τελευταία επίσημη μονομαχία μέχρι θανάτου επί γαλλικού εδάφους.
Σάββατο 6/08, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Στρογγυλό Σχολείο, Αγ. Δημήτριος Αττικής (Είσοδος από οδό Σ. Παπάγου 23)

6. Προβολή της ταινίας “Bullet Train” του David Leitch στο Ciné Αττικόν – Θόδωρος Αγγελόπουλος

Την Κυριακή 7 Αυγούστου θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία “Bullet Train” του David Leitch με τους Brad Pitt, Joey King, Aaron Taylor-Johnson, Brian Tyree Henry, Andrew Koji, Hiroyuki Sanada, Michael Shannon, Benito Martínez Ocasio και Sandra Bullock. Στην ταινία Bullet Train, ο Brad Pitt υποδύεται τον Ladybug, έναν κάπως κακότυχο δολοφόνο που είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να κάνει τη δουλειά του με την ησυχία του μετά από σειρά αποτυχιών. Η μοίρα, όμως, έχει τα δικά της σχέδια και έτσι η τελευταία αποστολή του Ladybug τον φέρνει σε μια ξέφρενη πορεία σύγκρουσης με φονικούς αντιπάλους από όλη την υφήλιο-όλοι με σχετικούς, αλλά αντικρουόμενους σκοπούς- πάνω στο πιο γρήγορο τρένο του κόσμου, με ένα βασικό σκοπό. Να βρει έναν τρόπο να κατέβει από αυτό το τρένο.
Κυριακή 7/08, 20:50 και 23:00
6-7,50€
Ciné Αττικόν – Θόδωρος Αγγελόπουλος, Αττικό Άλσος

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

7. Υφαίνοντας το μέλλον V: Ομαδική έκθεση στη Δημοτική Αγορά Ύδρας

Έως τις 21 Αυγούστου 2022, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας (Κ.Ε.Δ.Υ.) παρουσιάζει την ομαδική έκθεση ‘’Υφαίνοντας το Μέλλον V’’ στην Δημοτική Αγορά της Ύδρας, στο πλαίσιο του αφιερώματος που πραγματοποιεί στην γυναίκα, ενώνοντας τις ευθείες από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον. Η έκθεση είναι ένα work in progress project, ένα ανοιχτό εργαστήρι ιδεών, που προσπαθεί να δημιουργήσει έναν διάλογο μεταξύ Ελληνίδων εικαστικών, με στόχο να ενώσει τις γυναίκες από το παρελθόν στο μέλλον, αφού η χειρωναξία των προγόνων μας, μέσα από το βλέμμα και τα μέσα των σύγχρονων καλλιτεχνιδών, μετατρέπεται σε σύγχρονη τέχνη, που αγγίζει και καυτηριάζει ζητήματα σημαίνουσας σημασίας. Στην Ύδρα και την Δημοτική Αγορά που πραγματοποιείται το 5ο μέρος “Υφαίνοντας το Μέλλον V” , συμμετέχουν 25 καλλιτέχνιδες, με καινούργια και παλαιότερα έργα, σε πλήρη διάλογο με τον χώρο, τον τόπο και την ιστορία του νησιού, με στόχο να εξετάσουν τα γεγονότα που προέκυψαν την τελευταία περίοδο μετά την καραντίνα και τον εγκλεισμό, τον τρόπο που λειτούργησαν διαβρώνοντας και διαστρεβλώνοντας τον ανθρώπινο νου και τις ανάγκες του, μέσα από την ενδοοικογενειακή, την έμφυλη βία και τις γυναικοκτονίες, που είναι το μείζον θέμα της εποχής μας στη χώρα μας, την ανελευθερία και τον νεοσυντηρητισμό που αναδύθηκαν στο προσκήνιο και συνδέονται στενά με το αφιέρωμα που οργανώνει η ΚΕΔΥ πάνω στην γυναίκα, τους ρόλους και τις πολλαπλές διαστάσεις της.
Διάρκεια έκθεσης: 5 Αυγούστου 2022 – 21 Αυγούστου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, 11:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη
Δημοτική Αγορά Ύδρας

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b