MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 8 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 6-7 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

Θέατρο

1. Ο «Καραγκιόζης» του Τάσου Κώνστα στον Φλοίσβο

Ο «Καραγκιόζης» του καραγκιοζοπαίχτη Τάσου Κώνστα μάς υποδέχεται, έως τις 28 Αυγούστου, στη θερινή σκηνή του στον Φλοίσβο, με μια νέα κωμωδία. Το χθες και το σήμερα του Ελληνικού θεάτρου σκιών , μέσα απο διασκευασμένες και προσαρμοσμένες στο σήμερα, παραστάσεις του Τάσου Κώνστα και του χάρτινου θιάσου του, που εγγυώνται μια μοναδική οικογενειακή ψυχαγωγία, κάτω απ΄τον έναστρο ουρανό, δίπλα στη θάλασσα, μέσα στο όμορφο Πάρκο Φλοίσβου.
Σάββατο 6/8 και Κυριακή 7/8, 20:30
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Θερινό θέατρο σκιών Τάσου Κώνστα, Πάρκο Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο.

Κινηματογράφος

2. Park Your Cinema Kids: Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Ξενοδοχείο για Τέρατα 2» στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και τον Αύγουστο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών της ενότητας Park your Cinema Kids επιμελείται το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Σάββατο 6 Αυγούστου, 21:00 – «Ξενοδοχείο για Τέρατα 2» / «Hotel Transylvania 2» (2015): Σκηνοθεσία: Genndy Tartakovsky. Όλα δείχνουν να αλλάζουν προς το καλύτερο στο Ξενοδοχείο του Κόμη Δράκουλα… Επιτέλους οι πόρτες είναι ανοιχτές και για τους κοινούς θνητούς (τους ανθρώπους). Αλλά ο Δράκουλας ανησυχεί για το εγγονάκι του που δεν δείχνει και ιδιαίτερα σημάδια βαμπιροσύνης. *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.
Σάββατο 6/8 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

3. The Ellinikon Experience Park: Προβολή παιδικών ταινιών στο ανοιχτό Θέατρο του πολυχώρου «Cell of Life»

Το Experience Park φέρνει τη μαγεία των παιδικών ταινιών κοντά μας και εξασφαλίζει τις καλύτερες προβολές από όλο τον κόσμο για τους μικρούς μας φίλους, με θέμα τον πλανήτη, την οικολογία και τη βιωσιμότητα. Απολαύστε τις στο ανοιχτό Θέατρο του πολυχώρου «Cell of Life», τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου και του Αυγούστου με ελεύθερη είσοδο. Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 20:45 – «Ζωούπολη»: Στη Ζωούπολη, μια πόλη αποκλειστικά με ζώα, η αστυνομικός Τζούντι Χοπς, το πρώτο κουνέλι στην αστυνομία, είναι αποφασισμένη να αποδείξει την αξία της.
Σάββατο 6/8, Κυριακή 7/8| 20:45
Είσοδος Ελεύθερη
Ανοιχτό Θέατρο του «Cell of Life» – Experience Park, Πρώην Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 0030 2162020900 | https://experiencepark.theellinikon.com.gr/.

4. | 2ο Cinekids Festival: Προβολή της animation ταινίας «Κοντορίτο» στο Πάρκο Ασύμαρτου

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει το 2ο Cinekids Festival παρουσιάζοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά, κάθε Κυριακή από τις 3 Ιουλίου έως και τις 14 Αυγούστου, στο δροσερό χώρο του Πάρκου Ασυρμάτου, μια σειρά κινηματογραφικών προβολών για παιδιά. Κυριακή 7 Αυγούστου, στις 21:00«Κοντορίτο» / «Condorito: The Movie»: Σε ένα γραφικό χωριό στις ρίζες των Άνδεων, ένα δημοφιλές πουλί, ο Κοντορίτο περνάει καλά. Παίζει στην ποδοσφαιρική ομάδα, βγαίνει με την πιο όμορφη κοπέλα του χωριού, τη Γιαγίτα. Δυστυχώς όμως μια αθώα φάρσα του θα κάνει τα πράγματα να πάρουν άσχημη τροπή και η μαμά της Γιαγίτα θα πέσει θύμα απαγωγής από εξωγήινους.
Κυριακή 7/8, 21:00 | Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Πάρκο Ασυρμάτου, Ασύρματου 38, Αγ. Δημήτριος Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Ellinikon Experience Park: Πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για όλους12.09.2018

Online

5. ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ: Ένα διαδραστικό μουσικό παραμύθι έρχεται στη GNO TV

ΤΟ ΦΥΛΑΧΤΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ –εμπνευσμένο από γνωστά ελληνικά παραδοσιακά παραμύθια– διαδραματίζεται στους Παξούς και αφηγείται την ιστορία ενός ψαρά που πλουτίζει χάρη σε ένα μαγικό ψαράκι που πιάνεται στο αγκίστρι του. Η Μοίρα όμως υφαίνει γι’ αυτόν άλλα σχέδια… Πρόκειται για το αποτέλεσμα του ομότιτλου εννεάμηνου εκπαιδευτικού προγράμματος διαθεματικής καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής δράσης που φιλοδοξεί μέσα από σύγχρονα και καινοτόμα εργαλεία να φέρει εκπαιδευτικούς και μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Αττικής σε επαφή με τον μαγικό κόσμο του μουσικού θεάτρου. Το διαδραστικό μουσικό παραμύθι παρουσιάστηκε με τη συμμετοχή δεκατεσσάρων δασκάλων, πέντε καταξιωμένων μουσικών και περισσότερων από διακοσίων μαθητών χαρίζοντας στο κοινό μια αξέχαστη εμπειρία θέασης και ακρόασης, κατά την οποία μάλιστα οι θεατές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συμπράξουν με τους μικρούς και μεγάλους περφόρμερ και να γίνουν ενεργό μέρος της παράστασης.
Από 15 Ιουλίου έως 31 Δεκεμβρίου 2022
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPark your Cinema: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα 

6. The Ellinikon Experience Park: Δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους σχετικά με την Αειφορία, τη Βιωσιμότητα και τη Ζωή

Ο ειδικά σχεδιασμένος χώρος στην πλατεία Α του Experience Park φιλοξενεί μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις για όλους, σχετικά με την Αειφορία, τη Βιωσιμότητα και τη Ζωή. Στο θόλο του «Cell of Life», του καινοτόμου βιωματικού παρατηρητηρίου για τη ζωή, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε εξερευνητές, επιστήμονες, μηχανικοί, παραγωγοί και να εμπλουτίσετε την κιβωτό της ζωής! Οι δράσεις θα γίνονται σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.
Διάρκεια: 1 Ιουλίου – 25 Σεπτεμβρίου
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 17:00 – 21:00, Σ/Κ 13:00 – 21:00.
Χώρος: Θόλος του Cell of Life στην Plaza A του Experience Park, Πρώην Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 0030 2162020900 | https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

7. Δημιουργική Ενόργανη: Αθλητική δράση για παιδιά 3-6 ετών στο ΚΠΙΣΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί παιδιά 3-6 ετών να λάβουν μέρος, το Σάββατο 6 Αυγούστου, στις 20:00, στην αθλητική δράση «Δημιουργική Ενόργανη». Μέσω της ενόργανης γυμναστικής και σε συνδυασμό με παιχνίδι και διασκέδαση, τα παιδιά γνωρίζουν το σώμα και τις ικανότητές τους, ενώ παράλληλα βελτιώνουν την ευλυγισία και τη μυϊκή συναρμογή. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται πάντοτε από γονείς ή ενήλικες συνοδούς οι οποίοι δε θα πρέπει να απομακρύνονται από τον εξωτερικό χώρο της δραστηριότητας. . Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Αναγέννηση & Πρόοδος.
Σάββατο 6/8, 20:00
Ελεύθερη είσοδος με σειρά προτεραιότητας
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

8. Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο Ακρόπολης: Παρουσίαση για οικογένειες με παιδιά έως 12 ετών στο Μουσείο Ακρόπολης

Έχετε παιδιά μέχρι 12 ετών; Στο Μουσείο Ακρόπολης θα ανακαλύψετε μαζί τους τον Ιππαλεκτριώνα, τους Κενταύρους, τον Τυφώνα, τον Τρίτωνα και πολλά άλλα παράξενα πλάσματα. Πλάσματα της γης, της θάλασσας και του αέρα, δημιουργήματα της φαντασίας των αρχαίων, προσκαλούν σε ένα παιχνίδι εξερεύνησης, παρατήρησης και γνώσης. Φεύγοντας, τα παιδιά παίρνουν στο σπίτι τα υλικά για να δημιουργήσουν τα δικά τους παράξενα πλάσματα. Και αν θέλουν, μπορούν να τα φωτογραφίσουν και να ταστείλουν στο acropolismuseumkids.gr.
Κυριακή 7/8: 11:00 π.μ. 
Συμμετοχή: Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Κόστος συμμετοχής: Η συμμετοχή στη δράση είναι ελεύθερη για τα παιδιά. Για τους γονείς/συνοδούς είναι απαραίτητη η έκδοση εισιτηρίου ημέρας (5 ευρώ).
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ1922-2022. Ο Καραγκιόζης ταξιδεύει με το τραίνο: Οι αγαπημένοι ήρωες του ελληνικού θεάτρου σκιών σε μια έκθεση στο Ναύπλιο12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b