MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας: Τι αλλάζει σε όρια ταχύτητας και πρόστιμα

Αρκετές αλλαγές φέρνει μαζί του ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας που σχεδιάζει το υπουργείο Μεταφορών – Μειώνεται το ανώτατο όριο ταχύτητας σε κατοικημένες περιοχές – Μέσω e-banking οι πληρωμές στα πρόστιμα.

Monopoli Team

Νέους κανόνες φέρνει ο ανανεωμένος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, με τον οποίο θα προβλέπεται πλέον ανώτατο όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα, από 50 που ήταν μέχρι σήμερα, σε κατοικημένες περιοχές και όριο 20χλμ/ώρα έξω από σχολεία. Παράλληλα, όλα τα πρόστιμα θα μπορούν να καταβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω e-banking.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Κέβιν Σπέισι πρέπει να δώσει 31 εκατ. δολάρια στο «House of Cards»12.09.2018

«Στόχος μας δεν είναι οι ποινές να έχουν απλώς έναν τυφλό τιμωρητικό χαρακτήρα. Αντιθέτως, αποβλέπουμε στη συμμόρφωση των οδηγών. Γι’ αυτό και οι ποινές θα είναι δίκαιες και θα αντιστοιχούν στη σοβαρότητα και επικινδυνότητα της κάθε παράβασης. Στο πλαίσιο αυτό, μία σημαντική αλλαγή είναι ότι οι ποινές θα αφορούν κυρίως στον οδηγό και όχι στο όχημα. Δηλαδή, θα προβλέπεται χρηματικό πρόστιμο, αφαίρεση άδειας οδήγησης, βαθμοί ποινής και λοιπά, και όχι αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας. Θα τιμωρείται ο οδηγός και όχι το αυτοκίνητο», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, σε πρόσφατες δηλώσεις του από το βήμα της Βουλής.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b