MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 κορυφαίες προτάσεις ψυχαγωγίας στην πόλη

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε σήμερα, Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Η Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Cezaris Graužinis στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Μια σύγχρονη και επίκαιρη μεταφορά της σοφόκλειας αντιπολεμικής τραγωδίας, “Αντιγόνη”, σκηνοθετεί ο Cezaris Graužinis, με ένα ανατρεπτικό πρωταγωνιστικό καστ. Αντιγόνη η Έλλη Τρίγγου, Κρέοντας ο Βασίλης Μπισμπίκης, Ισμήνη η Δανάη Μιχαλάκη, Άγγελος ο Γιώργος Παπαγεωργίου και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης ως Κορυφαίος του Χορού. Η παράσταση παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους. Την επόμενη του Εμφυλίου στη Θήβα, οι μέχρι χθες προστάτες της πόλης γιορτάζουν τη νίκη τους, προσπαθώντας να σβήσουν από τη μνήμη τους τις μέρες της ανασφάλειας και της δυστυχίας. Ο νέος ηγεμόνας, ο Κρέοντας, συμμετέχει στη γιορτή με στόχο να εδραιώσει την εξουσία του, εκφοβίζοντας τους συμπολίτες του με απειλές. »Γιορτάζει» και η νεαρή Αντιγόνη• μια γιορτή ανυπακοής, που την φωτίζει ο ενθουσιασμός της αντίστασης στον πολιτικό πραγματισμό της τυραννίας.
Παρασκευή 5/08, 21:00
12-70€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος, Αργολίδα

2. Ο Φάκελος Βάνκαου του Ηλία Μαγκλίνη, σε σκηνοθεσία Σύλλας Τζουμέρκα στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

Ο κύκλος Contemporary Ancients του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, με νέα ελληνικά έργα εμπνευσμένα από το Αρχαίο Δράμα, συνεχίζεται και φέτος. Η Σύλλα Τζουμέρκα σκηνοθετεί το έργο του Ηλία Μαγκλίνη «Φάκελος Βάνκαου», εμπνευσμένο από την «Άλκηστη» του Ευριπίδη, το οποίο παρουσιάζεται με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου. Η περίπτωση Βάνκαου (Wahncau): Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή σε όρθια στάση. Η συνήθης μεταθανάτια μυϊκή παράλυση αποκαταστάθηκε από μια σπάνια, ακαριαία πτωματική ακαμψία. Επειδή έχουμε συνηθίσει τους νεκρούς οριζοντιωμένους – παραιτημένους από κάθε δικαίωμα και παρουσία, αυτή η γυναίκα μοιάζει να μας απειλεί. Ή να μας υπόσχεται το θαύμα. Σαν την Άλκηστη που «έχει και δεν έχει ξανάρθει, είναι και δεν είναι η Άλκηστη. Μπορείς και ζωντανή και πεθαμένη να την πεις». Μια έκλειψη ηλίου θα ρίξει το αλλόκοτο φως της σε μια ήσυχη γη στο μέλλον, στα πρόσωπα των ανθρώπων και τα ερείπια των ναών.
Παρασκευή 5/08, 21:30
5-20€
Μικρό Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος, Αργολίδα

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Mannheim Youth Symphony Orchestra, Underground Youth Orchestra και Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Τη γερμανική συμφωνική ορχήστρα νέων του Μανχάιμ, Mannheim Youth Symphony Orchestra (JSOM) σε σύμπραξη με τη νεανική ορχήστρα Underground Youth Orchestra, υποδέχεται στη Ρεματιά η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου για μια μοναδική συναυλία. Οι νέες και οι νέοι μουσικοί από τις τρεις συμφωνικές ορχήστρες θα πλημμυρίσουν το θέατρο, ολοκληρώνοντας το πρώτο μέρος του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης με υψηλή δεξιοτεχνία και νεανική δροσιά ανάλογη με εκείνη της έναρξής του, όταν οι δύο ντόπιες ορχήστρες βρέθηκαν στην ίδια σκηνή με την αμερικανική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Colorado Springs. Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Mannheim Youth Orchestra και η Underground Youth Orchestra, θα ερμηνεύσουν μαζί, υπό τη διεύθυνση του Jan-Paul Reinke, έργα των Brahms, Borodin, Mozart, Shostakovich, Marquez, Χατζοπούλου. H Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου θα παρουσιάσει, υπό τη διδασκαλία του Νίκου Χατζηελευθερίου, ένα μουσικό «street event», μεταφέροντας το δικό της μήνυμα – σχόλιο στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα, με κυρίαρχο θέμα της εναλλακτικής μουσικής της παρέμβασης το τέταρτο μέρος από την όπερα – μπαλέτο «Les Indes Galantes» (Οι Ευγενείς Ινδοί) του J. P. Rhameaw, με τον τίτλο Les Sauvages (Οι Άγριοι).
Παρασκευή 5/08, 21:00
Είσοδος ελεύθερη 
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Προφήτου Ηλία 65, Χαλάνδρι

ΣΙΝΕΜΑ

4. Open Air Film Festival Stroggylo: Προβολή της ταινίας «Ένας θρίαμβος» του Εμανουέλ Κουρκόλ

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει για 5η σεζόν το Φεστιβάλ ταινιών Open Air Film Festival Stroggylo, στο Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την ταινία «Ένας θρίαμβος» του Εμανουέλ Κουρκόλ, με τους Καντ Μεράντ, Νταβίντ Αγιάλα, Λαμίν Σισοκό, Σοφιάν Καμές και Πιέρ Λοτάν. Ο Ετιέν είναι ένας άνεργος ηθοποιός που δουλεύει ως υπεύθυνος θεατρικού εργαστηρίου σε μια φυλακή. Εκεί μαζεύει έναν ασυνήθιστο θίασο από κρατούμενους για να ανεβάσουν το «Περιμένοντας τον Γκοντό», μια επιτυχία με απρόσμενες συνέπειες. H ταινία που αναδείχτηκε ως Ευρωπαϊκή Κωμωδία της χρονιάς.
Παρασκευή 5/08, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Στρογγυλό Σχολείο, Αγ. Δημήτριος Αττικής (Είσοδος από οδό Σ. Παπάγου 23)

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

5. Οι γάτες του Παναγιώτη Ράππα επιστρέφουν στην Ύδρα: Η ατομική έκθεση του Παναγιώτη Ράππα στην Δημοτική Αγορά Ύδρας

Από σήμερα, 5 Αυγούστου έως τις  21 Αυγούστου 2022, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ύδρας (Κ.Ε.Δ.Υ.) παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Παναγιώτη Ράππα, “Οι γάτες του Παναγιώτη Ράππα επιστρέφουν στην Ύδρα”, στην Δημοτική Αγορά της Ύδρας, στο πλαίσιο του αφιερώματος που πραγματοποιεί στην γυναίκα, ενώνοντας τις ευθείες από το παρελθόν στο παρόν και το μέλλον. Οι γάτες του Παναγιώτη Ράππα είναι εμπνευσμένες από γυναίκες της ιστορίας γνωστές, αλλά κυρίως άγνωστες, αποτελούν φόρο τιμή στις γυναίκες. Σχεδιασμένες πάνω σε χαρτί ακουαρέλας ή ρυζόχαρτο με το γνωστό ύφος του καλλιτέχνη που όλα αυτά τα χρόνια δουλεύει συστηματικά και επαγγελματικά πάνω στο animation, με μεγάλη επιτυχία και διεθνείς διακρίσεις. Τα πορτρέτα του, ισορροπούν μεταξύ κόμικς και πραγματικότητας. Οι δικές του γυναίκες-γάτες είναι: ευαίσθητες, εύθραυστες, δυναμικές, γλυκιές, ευτυχισμένες, δυστυχισμένες, θυμωμένες… η καθεμιά με την δική της προσωπικότητα, όπως οι γυναίκες στην διαδρομή της ιστορίας. Είναι μία ενότητα που ξεκίνησε πριν την καραντίνα, εξελίχθηκε μέσα σε αυτήν και χαρτογραφεί την ανθρωπογεωγραφία μιας χώρας που τα τελευταία χρόνια είναι στην μετάβαση πολλαπλών κρίσεων, με μεγαλύτερη εκείνη των ανθρωπίνων σχέσεων, όπου μέσα από την εγγύτητα που αναγκαστικά μας οδήγησε η καραντίνα και ο εγκλεισμός, επήλθε η απόσταση, η ενδοοικογενειακή βία, η έμφιλη βία, οι γυναικοκτονίες αλλά και η κρίση του θεσμού της οικογένειας. Θέματα που είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος που εξετάζει και το αφιέρωμα στην γυναίκα που οργανώνει η Κ.Ε.Δ.Υ.
Διάρκεια έκθεσης: 5 Αυγούστου 2022 – 21 Αυγούστου 2022
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, 11:00 – 13:00 και 19:00 – 22:00
Είσοδος ελεύθερη
Δημοτική Αγορά Ύδρας

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b