MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Mεταμόσχευση οργάνων: Επιστήμονες του Yale «ζωντάνεψαν» όργανα σε νεκρά γουρούνια

Επιστήμονες στο φημισμένο πανεπιστήμιο του Yale κατάφεραν να… αναστήσουν νεκρά γουρούνια – Επανήλθαν στη ζωή ορισμένα από τα πιο σημαντικά ζωτικά όργανα, ακόμα και ο εγκέφαλος, αλλά χωρίς ένδειξη συνείδησης.

Πηγή: shutterstock
Monopoli Team

Μία εξέλιξη που μπορεί στο άμεσο μέλλον να αλλάξει όλα όσα ξέραμε γύρω από τη μεταμόσχευση οργάνων έρχεται από το φημισμένο πανεπιστήμιο του Yale, όπου Αμερικανοί επιστήμονες αποκατέστησαν τις κυτταρικές λειτουργίες σε ζωτικά όργανα γουρουνιών, μετά τον θάνατό τους! Το επίτευγμα οφείλεται στο νέο σύστημα OrganEx. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα σύστημα χορήγησης οξυγόνου και ενός ειδικά σχεδιασμένου προστατευτικού υγρού που μπορεί να αποκαταστήσει μετά τον θάνατο μερικές από τις πιο σημαντικές μοριακές και κυτταρικές λειτουργίες σε διάφορα ζωτικά όργανα νεκρών χοίρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Μην αφήσεις τον Greg να αποφασίσει»: Η viral διαφήμιση για τις αμβλώσεις στο Τέξας12.09.2018

Τα πειράματα έδειξαν ότι είναι δυνατό να αποκατασταθεί η κυκλοφορία του αίματος και να διατηρηθούν εν λειτουργία ιστοί σε χοίρους, όταν η διαδικασία αποκατάστασης ξεκινήσει μια ώρα από τον θάνατο των ζώων. Οι επιστήμονες ευελπιστούν ότι η νέα μέθοδος μπορεί να αυξήσει τη διαθεσιμότητα οργάνων προς μεταμόσχευση, καθώς επίσης να βοηθήσει στη βελτιωμένη αντιμετώπιση σοβαρών εγκεφαλικών επεισοδίων και εμφραγμάτων, μολονότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για να διερευνηθούν σε βάθος οι δυνητικές εφαρμογές της.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b