MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΘΕΣΗ

The Evzonas Project: 14 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες σε μια ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου

14 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες επεμβαίνουν, ο καθένας με τη δική του αισθητική αντίληψη, στις φιλοτεχνημένες από τον Πραξιτέλη Τζανουλίνο φιγούρες του Εύζωνα, μέσα από τη νέα ομαδική έκθεση της Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, με τίτλο «The Evzonas Project».

The Evzonas Project: 14 σύγχρονοι Έλληνες καλλιτέχνες σε μια ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
Αριστερά: Ειρήνη Κανά | Δεξιά: Νεκτάριος Αποσπόρης
Monopoli Team

Η Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου με χαρά παρουσιάζει την έκθεση «The Evzonas Project», με την συμμετοχή 14 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, ο καθένας από τους οποίους, με τη δική του αισθητική ματιά και αντίληψη, επενέβη στην εμφάνιση του Εύζωνα και άφησε το δικό του αποτύπωμα πάνω στη συμβολική αυτή μορφή.

«The Evzonas Project»: Λίγα λόγια για την έκθεση

Ο Εύζωνας (ή τσολιάς) είναι ένα είδος επίλεκτου ‘Έλληνα στρατιώτη. Το όνομα του προέρχεται από τις λέξεις ευ και ζώνη και σημαίνει ο καλά ζωσμένος. Πρόκειται για ένα μέλος του τιμητικού αγήματος που φρουρεί τον/την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συμβολικά κατ’ επέκταση το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. Οι Εύζωνες είναι επιφορτισμένοι και με τη φύλαξη του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη στην Αθήνα όπου συγκεντρώνουν πολλούς θεατές/θαυμαστές σε κάθε αλλαγή της φρουράς τους και ειδικά στην επίσημη πομπή, τελετουργικού χαρακτήρα που πραγματοποιείται κάθε Κυριακή πρωί στο κέντρο της πόλης.

Νίκος Αγγελίδης

Για την έκθεση Evzonas Project, ο γλύπτης Πραξιτέλης Τζανουλίνος δημιούργησε αποκλειστικά μια σειρά 14 γλυπτών με την αρχετυπική μορφή του Εύζωνα σε στάση προσοχής, ντυμένο με την παραδοσιακή του ενδυμασία και 14 ζωγράφοι/συνεργάτες της Γκαλερί Σκουφά, φιλοτέχνησαν τα γλυπτά – ο καθένας με τη δική του καλλιτεχνική οπτική, αισθητική και αναφορές. Το αποτέλεσμα που προέκυψε είναι μια επανεξέταση της δύναμης του συμβόλου του Εύζωνα ειδωμένη με φρέσκια ματιά και επιβεβαιώνει τη μεταμορφωτική δύναμη της τέχνης με τον πιο ζωηρό τρόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗ Ατίθαση Παλέτα της Θάλασσας: Έκθεση της Αλεξίας Κουδιγκέλη στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου12.09.2018

Καλλιτέχνες: Καλλιόπη Ασαργιωτάκη, Νίκος Αγγελίδης, Βίκη Σταματοπούλου, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος, Νεκτάριος Αποσπόρης, Αντώνης Στάβερης, Τίνα Καραγεώργη, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Ειρήνη Κανά, Δημητρης Κούκος, Άντα Τσιροπούλου, Στάθης Αλεξοπουλος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εγκαίνια: Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022
Διάρκεια: 3 Αυγούστου – 13 Αυγούστου 2022
Skoufa Gallery Mykonos, Καλογερά 40, Χώρα, Μύκονος. Τηλ: +30 2289028560. Ε: [email protected] | Καθημερινά: 11:00 – 14:30 & 18:30 – 00:00

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b