MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Με το Culture is Athens app βρίσκεις όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων με ένα μόνο “κλικ”

Τώρα, όλες οι εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, από συναυλίες, παραστάσεις, προβολές μέχρι και εκπαιδευτικά προγράμματα, εύκολα και γρήγορα στην οθόνη του κινητού σου.

Τατιάνα Γεωργακοπούλου | 27.07.2022

Άλλο ένα καλοκαίρι μάς βρίσκει στην Αθήνα -αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα κακό. Τι κι αν μπαίνει σιγά-σιγά ο Αύγουστος; Στην Αθήνα πάντα υπάρχει κάτι να κάνεις, κάποιος τρόπος να ψυχαγωγηθείς, είτε αυτό είναι μία συναυλία, είτε μια υπαίθρια έκθεση τέχνης. Το δύσκολο συνήθως είναι να ανακαλύψεις έγκαιρα που (και πότε) παίζει αυτό που ψάχνεις για ένα πιο διασκεδαστικό βράδυ.

Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει το νέο app του Δήμου Αθηναίων, Culture is Athens, το οποίο, όπως και η αντίστοιχη ιστοσελίδα, συγκεντρώνει όλες τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, που διοργανώνει ο Δήμος και οι φορείς του (από τον ΟΠΑΝΔΑ μέχρι και την Τεχνόπολη).

Μόνο αυτό τον μήνα ο Δήμος Αθηναίων διοργάνωσε πάνω από 50 εκδηλώσεις σε όλη την πόλη, ενώ και τους επόμενους μήνες το πρόγραμμα προβλέπεται εξίσου δυνατό. Μπορεί λοιπόν να καταλάβει κανείς ότι μία εφαρμογή, που θα σου επιτρέπει να πλοηγηθείς -εύκολα και γρήγορα- σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις του Δήμου, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Βρες όλα τα events του Δήμου Αθηναίων με ένα κλικ!

Πώς μπορείς λοιπόν να ανακαλύψεις όλες αυτές τις παραστάσεις, συναυλίες, εκθέσεις, performances -και όχι μόνο- που παίζουν κάθε μέρα στην πόλη μας; Η απάντηση είναι απλή και θα την ανακαλύψεις εύκολα -με ένα μόνο κλικ- στο Culture is Athens.

Ψάχνεις για συναυλίες, παραστάσεις, εκθέσεις, φεστιβάλ, δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στην Αθήνα; Τότε αρκεί να πατήσεις στο πεδίο “ψάχνω για…” και να επιλέξεις μία από τις αντίστοιχες κατηγορίες για να μάθεις τι συμβαίνει “τώρα” και τι έρχεται προσεχώς.

Πιο κάτω, μπορείς να αναζητήσεις εκδηλώσεις ανά κατηγορία, τοποθεσία, ημερομηνία, ή ανά θεματική. Σε ενδιαφέρει περισσότερο ο αθλητισμός; Η φωτογραφία; Ο χορός; Ή μήπως η επιστήμη; Όποια και να είναι τα ενδιαφέροντά σου, θα βρεις και την αντίστοιχη εκδήλωση.

Όταν το περασμένο Σαββατοκύριακο, για παράδειγμα, είχα όρεξη για κινηματογράφο -και δη θερινό- μπήκα στην ιστοσελίδα και ανακάλυψα ότι η Τεχνόπολη είχε μία ειδική προβολή του “Πριν το Ηλιοβασίλεμα” με τον αγαπημένο μου Ίθαν Χοκ. Ετοιμάστηκα, πήρα το ποδήλατό μου και σε μερικά λεπτά ήμουν εκεί -έγκαιρα για την προβολή.

Και όταν στον δρόμο της επιστροφής θυμήθηκα ότι μέσα στην εβδομάδα είχε μια συναυλία του Ορφέα Περίδη, άνοιξα την εφαρμογή στο κινητό μου και με ένα κλικ στη “Μουσική” και ένα γρήγορο scroll έμαθα ότι η συναυλία αυτή θα γινόταν τη Δευτέρα -με ελεύθερη μάλιστα είσοδο!

Είτε λοιπόν χρησιμοποιείς το portal, είτε την εφαρμογή, μπορείς εύκολα και γρήγορα να μάθεις τι παίζει στην πόλη ανά πάσα στιγμή. Στην κατηγορία “Εκδηλώσεις και Εκθέσεις” θα βρεις πολύ καλά συγκεντρωμένες όλες τις εκδηλώσεις (συναυλίες, διαλέξεις, ομιλίες, προβολές, θεατρικές παραστάσεις), αλλά και εκθέσεις που είναι ανοιχτές αυτή τη στιγμή στα μουσεία και γκαλερί που συνεργάζονται με τον Δήμο.

Τώρα που τα σχολεία έχουν κλείσει για το καλοκαίρι, πολύ δημοφιλής είναι σίγουρα και η κατηγορία “Δημιουργική μάθηση”, όπου οι γονείς μπορούν να βρουν όλες τις δράσεις του Δήμου για την απασχόληση των παιδιών και των νέων, είτε αυτές είναι αθλητικά και ψυχαγωγικά summer camps, είτε εκπαιδευτικά προγράμματα όπως “Οι μικροί φιλόσοφοι στην Ακαδημία Πλάτωνος”.

Και αν περπατώντας στην πόλη έχεις προσέξει τις παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων στο αστικό πεδίο, τότε στην κατηγορία “Τέχνη στον Δημόσιο Χώρο” θα βρεις συγκεντρωμένες όλες τις προσπάθειες του Δήμου να κάνει πιο όμορφη την πόλη μας μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό, από μνημεία μέχρι και δημόσιες τοιχογραφίες.

Οι χώροι πολιτισμού, μουσεία, πινακοθήκες, βιβλιοθήκες, που συνεργάζονται με τον Δήμο και φιλοξενούν τις εκδηλώσεις του είναι περισσότεροι από όσοι νομίζεις και μπορείς να τους βρεις εδώ, ενώ στην ίδια κατηγορία θα βρεις τις μόνιμες συλλογές του Δήμου, αλλά και τις ψηφιακές ξεναγήσεις που προσφέρει.

Ενώ αν αναρωτιέσαι ποιες από αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται κοντά σου, με μία περιήγηση στην εφαρμογή του Culture is Athens μπορείς να βρεις τον “χάρτη” των εκδηλώσεων και να ανακαλύψεις ότι η γειτονιά σου (ή και η διπλανή γειτονιά) είναι πολύ πιο διασκεδαστική απ’ ότι νόμιζες.

Με λίγα λόγια, 12 μήνες τον χρόνο, 7 ημέρες την εβδομάδα, όλες οι εκδηλώσεις που πρέπει να ξέρεις, βρίσκονται ένα “κλικ” μακριά. Το μόνο που μένει είναι να κατεβάσεις κι εσύ το app στο κινητό ή το τάμπλετ σου και να έχεις άμεση, γρήγορη και κυρίως εύκολη πρόσβαση σε όλα όσα συμβαίνουν στις γειτονιές της Αθήνας.

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το app του Culture is Athens στο Play Store και στο App Store, καθώς και να περιηγηθείτε στο portal από τον υπολογιστή σας σε αυτή τη διεύθυνση: cultureisathens.gr

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b