MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Προ των πυλών το κύμα ζέστης: Πού θα «χτυπήσει» ο καύσωνας και πότε θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία

Από σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου, η χώρα μπαίνει σε ένα κύμα ζέστης που θα διαρκέσει για πολλές ημέρες ενώ μέσα στο επόμενο τριήμερο θα υπάρχει κορύφωση με το θερμόμετρο να δείχνει σε πολλές περιοχές ακόμη και πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου.

Monopoli Team

Oι «δροσερές» προηγούμενες ημέρες ανήκουν πλέον στο παρελθόν καθώς από σήμερα, Παρασκευή 22 Ιουλίου, η χώρα μπαίνει σε μια παρατεταμένη περίοδο ζέστης που προβλέπεται πως θα διαρκέσει τουλάχιστον ως και το τέλος του μήνα. Ήδη από νωρίς το πρωί οι θερμοκρασίες είναι ανεβασμένες, με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν πως το επόμενο τριήμερο ο υδράργυρος θα ανέβει υψηλότερα από τα συνηθισμένα για την εποχή.

Ακόμη και αν το κύμα καύσωνα που έπληξε την Ευρώπη δεν θα «χτυπήσει» την Ελλάδα το Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα τα θερμόμετρα θα δείξουν θερμοκρασίες πάνω από τους 40 βαθμούς και στη συνέχεια θα υποχωρήσουν, τουλάχιστον στα ηπειρωτικά, στους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Οι πιο ζεστές περιοχές θα είναι περιοχές μακριά από τη θάλασσα σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Βοιωτία, Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Αργολίδα, Λακωνία. Ζέστη και τοπικά σε νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦωτιά στην Πεντέλη: Μεγάλη κινητοποίηση για τη διάσωση πυρόπληκτων ζώων12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b