MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Taste Of Athens 2022: Όλα όσα ξεχωρίσαμε από το γαστρονομικό event του Ζαππείου

Από gourmet εστιατόρια μέχρι και το βιώσιμο Stoli Eco Bar, αυτά είναι όσα ξεχωρίσαμε και αξίζει να δείτε στο Taste Of Athens 2022, το μεγαλύτερο γαστρονομικό event της Ελλάδας, το οποίο θα βρίσκεται στο Ζάππειο μέχρι και την Κυριακή 10 Ιουλίου.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Χθες άνοιξε η αυλαία του Taste of Athens, του μεγαλύτερου γαστρονομικού event της Ελλάδας, το οποίο θα στεγάζεται στο Ζάππειο μέχρι την Κυριακή 10 Ιουλίου, και εμείς ήμασταν εκεί για να ανακαλύψουμε τα «διαμάντια» που ξεχωρίζουν από την τετραήμερη γιορτή της γαστρονομίας.

Δέκα από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, κορυφαίοι chef, εμβληματικά πιάτα και ένα γεμάτο μουσική πρόγραμμα περιμένουν τους επισκέπτες του Taste of Athens, και όλα αυτά στο εμβληματικό και πανέμορφο χώρο του Ζαππείου.

Τα gourmet εστιατόρια του Taste of Athens
Ο καλοκαιρινός αυτός αστερίας είναι ένα νόστιμο παγωμένο επιδόρπιο από γιαούρτι, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο pop up εστιατόριο Delta.

Ο καλοκαιρινός αυτός αστερίας είναι ένα νόστιμο παγωμένο επιδόρπιο από γιαούρτι, το οποίο μπορείτε να βρείτε στο pop up εστιατόριο Delta.

Από την τετραήμερη γιορτή της γαστρονομίας δε θα μπορούσαν να λείπουν κάποια από τα πιο γνωστά και εμβληματικά εστιατόρια της Αθήνας, τα οποία δίνουν την ευκαιρία στο ευρύτερο κοινό να απολαύσει τα ιδιαίτερα πιάτα τους, αλλά και να δει τη διαδικασία δημιουργίας τους ζωντανά.

Από το Delta Restaurant με το ευφάνταστο παγωμένο επιδόρπιό του σε σχήμα αστερία, μέχρι και το βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, Spondi Restaurant, οι επισκέπτες του Taste of Athens θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικά πιάτα μεγάλης γαστρονομικής αξίας, στα pop-up εστιατόρια που έχουν στηθεί στον χώρο του Ζαππείου για τις ανάγκες του event.

Αν βέβαια στις προτιμήσεις σας δεν υπάρχει η gourmet μαγειρική μην απογοητευτείτε, καθώς στο Taste of Athens μπορείτε να βρείτε από tacos μέχρι burger ή και παγωτό. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα φύγετε ευχαριστημένοι και ίσως να μπείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε κάτι πιο ιδιαίτερο και να αποκτήσετε μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία, καθώς οι τιμές είναι αρκετά προσιτές και ξεκινούν από τα 3€.

Φυσικά, πρέπει να τονίσουμε πως οι πληρωμές στο Taste of Athens γίνονται εξ ολοκλήρου με πιστωτική κάρτα, ενώ στην είσοδο του event ο κάθε επισκέπτης θα λάβει ένα voucher από 3 έως 18€ -ανάλογα με τον τύπο του εισιτηρίου που έχει αγοράσει- το οποίο μπορεί να εξαργυρώσει στο εστιατόριο της επιλογής του.

Η μουσική σκηνή του Taste of Athens θα «βάλει φωτιά» στο Ζάππειο
Η Ρένα Μόρφη βρέθηκε στο κεντρικό Entertainment Stage του Taste of Athens για μία ξεχωριστή live εμφάνιση

Η Ρένα Μόρφη βρέθηκε στο κεντρικό Entertainment Stage του Taste of Athens για μία ξεχωριστή live εμφάνιση

Χωρίς τη μουσική τα πάντα είναι πιο βαρετά και αυτό οι διοργανωτές του Taste of Athens το ξέρουν και έτσι επέλεξαν τον En Lefko να ντύσει με τα dj set του ολόκληρο το τετραήμερο, ενώ από τις 21:00 μέχρι και τις 22:30 ξεχωριστές live εμφανίσεις περιμένουν τους επισκέπτες του event.

Την αρχή έκανε η Ρένα Μόρφη, η οποία χάρισε μία ξεχωριστή νότα στην πρώτη ημέρα του event. Οι live εμφανίσεις δεν σταματούν όμως εκεί, καθώς σήμερα το κοινό θα απολαύσει τους The Swingin’ Cats ενώ το Σάββατο ετοιμάζονται να βάλουν φωτιά στη σκηνή οι Onirama και την Κυριακή το Taste of Athens θα κλείσει με την εκπληκτική Μαρίνα Σάττι, η οποία είναι σίγουρο πως θα αφήσει την πιο γλυκιά επίγευση στο πιο γαστρονομικό event της πόλης.

Το Stoli Eco Bar μάς ενθουσίασε!
Το Stoli Eco Bar, το πρώτο οικολογικό μπαρ που πρεσβεύει τις αρχές της βιωσιμότητας, θα βρίσκεται στο Taste of Athens μέχρι τις 10 Ιουλίου

Το Stoli Eco Bar, το πρώτο οικολογικό μπαρ που πρεσβεύει τις αρχές της βιωσιμότητας, θα βρίσκεται στο Taste of Athens μέχρι τις 10 Ιουλίου

Από όλα όσα είδαμε στο Taste of Athens όμως, το Stoli Eco Bar ήταν αυτό που κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον μας, τόσο για τον σκοπό του, όσο και για τα κοκτέιλ του. Η Stoli Vodka λειτουργεί εδώ και χρόνια έχοντας στον πυρήνα της το sustainability και στα τέλη του 2021 μάς σύστησε την καινούρια της πρωτοβουλία, η οποία ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα των bar και στην Ελλάδα.

Το Stoli Eco Bar αποτελεί την επιτομή του green thinking, καθώς οι δημιουργοί του έχουν μεριμνήσει να δημιουργηθεί ένα σχεδόν εντελώς «πράσινο» μπαρ, το οποίο εκφράζει όλες τις αρχές του sustainability και δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να απολαύσουν μοναδικά κοκτέιλ φτιαγμένα με βάση τη βότκα Stoli.

Όπως μας ανέφεραν οι δημιουργοί αυτής της πρωτοβουλίας, όλη η κατασκευή έχει σχεδιαστεί ακολουθώντας αλλά και λειτουργώντας με γνώμονα το zero bar waste mentality. Το αρχικά όμορφο και έπειτα πρακτικό αυτό μπαρ, είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα υλικά, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του χρησιμοποιήθηκαν υπολείμματα πεπιεσμένου ξύλου(OSB). Ταυτόχρονα, το «πράσινο» Bar είναι και κυριολεκτικά πράσινο, καθώς είναι γεμάτο φυτά και λουλούδια, ενώ τα βότανα και τα μυρωδικά που βρίσκονται πίσω από την μπάρα δεν έχουν μόνο διακοσμητικό ρόλο, μιας και χρησιμοποιούνται και στο γαρνίρισμα των κοκτέιλ.

Πέρα από τη κατασκευή του όμως, η καινοτομία σε αυτό το οικολογικό bar έγκειται και στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί. Στην κορυφή του, υπάρχουν εγκατεστημένα δύο ηλιακά πάνελ, τα οποία παράγουν όλη την ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του Stoli Eco Bar και για τη δημιουργία των πολύ δροσιστικών και γευστικών κοκτέιλ του.

Μιλώντας για τα κοκτέιλ του Stoli Eco Bar, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε το Watermelon Punch, το οποίο δίνει ακριβώς τη δροσιά που χρειαζόμαστε σε μία ζεστή μέρα του καλοκαιριού. Το επόμενο κοκτέιλ που αξίζει να δοκιμάσετε όμως είναι και το Stoli Mule, το οποίο εκτός από δροσιά, αυτή τη φορά χαρίζει και τόνωση, για να έχουμε τη δύναμη να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε στις live εμφανίσεις του event.

Το Stoli Eco Bar είναι η επιτομή του zero waste, καθώς τα άδεια μπουκάλια μετατρέπονται σε άμμο, η οποία θα μετατραπεί σε μενταγιόν, βάζα και κεραμικά μπολ! 

Το Stoli Eco Bar είναι η επιτομή του zero waste, καθώς τα άδεια μπουκάλια μετατρέπονται σε άμμο, η οποία θα μετατραπεί σε μενταγιόν, βάζα και κεραμικά μπολ!

Αν λοιπόν ο δρόμος σας σάς βγάλει στο Taste of Athens, μία στάση στο Stoli Eco Bar σχεδόν επιβάλλεται, και αν είστε αρκετά τυχεροί, μπορεί να ανακαλύψετε και μία ακόμα «πράσινη» καινοτομία του bar. Η καινοτομία αυτή αφορά την ανακύκλωση των μπουκαλιών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή των κοκτέιλ, καθώς όπως είπαμε και πριν, όλη η ολιστική φιλοσοφία του Stoli Eco Bar δίνει έμφαση στο zero waste, στην αρχή δηλαδή του να μην πηγαίνει τίποτα χαμένο. Έτσι, με τη βοήθεια ενός ειδικού μηχανήματος, όλα τα άδεια μπουκάλια μετατρέπονται σε άμμο, η οποία στο μέλλον θα μετατραπεί σε όμορφες δημιουργίες όπως μενταγιόν, βάζα και κεραμικά μπολ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Dove μας προσκάλεσε σε μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας δείχνοντας ότι η ομορφιά κρύβεται παντού!12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Taste Of Athens 2022, το οποίο στεγάζεται στο Ζάππειο, θα έχει ανοιχτές τις πόρτες του μέχρι και την Κυριακή 10 Ιουλίου.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα βρείτε εδώ

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b