MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Τι σχέδια δρομολογεί η Ελλάδα για το πρασίνισμα των πόλεων

Με μια σειρά έργων τα οποία επικεντρώνονται στις αστικές αναπλάσεις επιχειρούν τα αρμόδια υπουργεία να «πρασινίσουν» τις πόλεις στο πλαίσιο των επιταγών της Πράσινης Συμφωνίας.

Monopoli Team

Η αρχή γίνεται από την Αθήνα, με την «πράσινη επανεκκίνηση» της πόλης και το σχεδιασμό για τη δημιουργία του Ευρωπαϊκού «Bauhaus» στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Γυναίκα, πείσμα της Ασίας»: Έκθεση εικαστικών στο Ναύπλιο12.09.2018

Αναλύοντας την ελληνική στρατηγική ο Ευθύμιος Μπακογιάννης, Γενικός Γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, σημείωσε ότι «θα πρέπει μέχρι το 2050 να γίνουν παρεμβάσεις για το πρασίνισμα της ζωής των πόλεων, στο πλαίσιο αυτό εγγράφεται και η φιλοσοφία του Βαuhaus, για τη λιτή αρχιτεκτονική και γενικά το ρόλο της αρχιτεκτονικής στην πόλη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί μια σειρά ενέργειες για τα κτίρια, καθώς το φαινόμενο του θερμοκηπίου ενισχύεται κυρίως από αυτά, οπότε θα πρέπει να γίνουν περισσότερο κλιματικά ουδέτερα, για εξοικονόμηση ενέργειας και πιο φιλικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σε κάθε πόλη γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, υπάρχει μια σειρά από εργαλεία, τόσο για την ενσωμάτωση της κινητικότητας, αλλά κυρίως για τον επανασχεδιασμό της».

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b