MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 27 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022.

«Πρωινή Περίπολος» | Νίκος Νικολαΐδης: Ο κινηματογράφος Στέλλα φιλοξενεί μια ρετροσπεκτίβα στο έργο του σημαντικού σκηνοθέτη
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Νίκος Νικολαΐδης: Ο κινηματογράφος Στέλλα φιλοξενεί μια ρετροσπεκτίβα στο έργο του σημαντικού σκηνοθέτη

«Πρωινή Περίπολος»

Μια ρετροσπεκτίβα της Cinematek για το έργο του μοναδικού σκηνοθέτη, Νίκου Νικολαΐδη (1939 – 2007). Πέντε μέρες προβολών της φιλμογραφίας του Νίκου Νικολαΐδη με ψηφιακά αποκατεστημένες κόπιες, αποκλειστικά στο θερινό κινηματογράφο Στέλλα. Το αφιέρωμα θα πλαισιωθεί από μια ειδική έκδοση του περιοδικού Cinematek, με κείμενα και live παρουσιάσεις από πρωταγωνιστές του έργου του και νέους σκηνοθέτες. Αιρετικός, παρεξηγημένος, διαχρονικός και βαθιά καλλιτεχνικός ο κινηματογράφος του Νίκου Νικολαΐδη θα είναι εδώ για να μας ταξιδέψει αυτό το καλοκαίρι, στα σπίτια που ζουν και ερωτεύονται οι ονειροπόλες παρέες – τους ημιπαράνομους δρόμους, το κάθε παρόν και το κάθε μέλλον, τον πάνω, αλλά και τον κάτω κόσμο. Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022: 21:00 – Singapore Sling 115’. 23:00 – Πρωινή Περίπολος 108’.
20 Ιουνίου – 25 Ιουλίου 2022
Εισιτήρια: γενική είσοδος 6€, ημερήσιο εισιτήριο 8€, κάρτα αφιερώματος 25€ | Προπώληση στο viva.gr
Κινηματογράφος Στέλλα, Τενέδου 34, Κυψέλη. Τηλ: 210- 8657200

2. Ο Κινηματογραφικός Καμπανέλλης: Αφιέρωμα της Ταινιοθήκης για τα 100 χρόνια από την γέννηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη

Η Ταινιοθήκη, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, θέλοντας να φωτίσει το σημαντικό κινηματογραφικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον πολυσχιδή Έλληνα δημιουργό, θεατρικό συγγραφέα, στιχουργό, σεναριογράφο, δημοσιογράφο και ακαδημαϊκό, από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου 2022. Δευτέρα 27/6, 21:00: «Η Εβδόμη Ημέρα της Δημιουργίας» (Βασίλης Γεωργιάδης, 1956, 120′): Ένας νιόπαντρος, ο Αλέκος Σταθάκης (Γιώργος Τζώρτζης), προσπαθεί να ξεπεράσει τη μιζέρια της τάξης του, χωρίς όμως να διαθέτει τα απαραίτητα εφόδια. Συλλαμβάνει ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο υποβάλλει σε μια μεγάλη τσιμεντοβιομηχανία. Φαίνεται να πιστεύει ότι η επιτυχία είναι πολύ κοντά, και την ψευδαίσθησή του αυτή τη μεταδίδει τόσο στη γυναίκα του (Έλλη Φωτίου), όσο και στον πατέρα του (Δήμος Σταρένιος). | 23:15: «Το Μονόγραμμα: Ιάκωβος Καμπανέλλης» (Ηρώ Σγουράκη, 2005, 60’): Στο πρώτο μέρος, ο Ιάκωβος Καμπανέλλης διηγείται την εμπειρία της πρώτης θεατρικής παράστασης που παρακολούθησε, ενώ επίσης μιλά για την επίδραση του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και εξηγεί το πώς ξεκίνησε να γράφει κείμενα για το θέατρο. Αναφέρεται επίσης στην εμπειρία των δυόμισι χρόνων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν. Στο δεύτερο μέρος ο συγγραφέας αναφέρεται στο θεατρικό είδος με το οποίο ασχολήθηκε και παρουσιάζει τις προσωπικές του απόψεις για τη διαδικασία της θεατρικής συγγραφής.
Δευτέρα 27, 21:00 και 23:15
Εισιτήριο: 5€ γενική είσοδος | Προπώληση: https://tickets.tainiothiki.gr/
Ταινιοθήκη Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

3. | 12ο Athens Open Air Film Festival: Προβολή της ταινίας «Ζαμπρίσκι Πόιντ» του Μικελάντζελο Αντονιόνι

Το Athens Open Air Film Festival, ο δημοφιλής κινηματογραφικός, επιστρέφει με εορταστική διάθεση και ξεχωριστές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 21:30, θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα, προβολή της αριστουργηματικής ταινίας του Μικελάντζελο Αντονιόνι, με τίτλο «Ζαμπρίσκι Πόιντ», στον Κήπο της Ιταλικής Πρεσβείας. Το πρώτο και μοναδικό όπως αποδείχθηκε αμερικανικό φιλμ του σπουδαίου Αντονιόνι βρέθηκε στην καρδιά της εποχής του, πιάνοντας όσο λίγα φιλμ τον παλμό μιας περιόδου παρατεταμένης αμφισβήτησης, οξύτατης πολιτικής πόλωσης και κοινωνικής αναταραχής στις ΗΠΑ, κατά την οποία οι αγώνες για τα πολιτικά δικαιώματα και ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ βρήκαν την πολιτιστική τους άρθρωση κάτω από το κίνημα της αντικουλτούρας.
Δευτέρα 27/6, 21:30
Είσοδος Ελεύθερη
Χώρος: Κήπος Ιταλικής Πρεσβείας, Β. Σοφίας 13, Κολωνάκι.

4. Μπάρι Λίντον: Προβολή της αριστουργηματικής ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στον θερινό κινηματογράφο Ριβιέρα

Ο θερινός κινηματογράφος Ριβιέρα, στα Εξάρχεια, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Μεγάλες Ταινίες, Μεγάλες Δευτέρες», πραγματοποιεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 21:00, προβολή της αριστουργηματικής ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ «Μπάρι Λίντον». Υπόθεση: Κάτα τη διάρκεια του Επταετούς Πολέμου στην Ευρώπη ένας νεαρός Ιρλανδός ζαλισμένος από τον έρωτα και το νεανικό αυθορμητισμό του βρέθηκε χωρίς καλά καλά να το καταλάβει παγιδευμένος στην τρέλα ενός πολέμου όπου τακτικά σώματα στρατού παρατάσσονταν με απόλυτη πειθαρχία το ένα απέναντι από το άλλο και πυροβολούσαν στο ψαχνό στέλνοντας μιλούνια νέων στο θάνατο με φρικαλέα οργάνωση κι αποτρόπαιο σύστημα.
Δευτέρα 27/6, 21:00
Εισιτήριο: Από 7€. Προπώληση: viva.gr.
Χώρος: Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHalftime: Άγνωστες πτυχές της ζωής και καριέρας της JLo και όσα μάς έμαθε το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix12.09.2018

Εκθέσεις

5. Ελλάδα, Η Μούσα του Hollywood: Έκθεση σπάνιου αρχειακού υλικού στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

To Hellenic American College, η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Greek America Foundation σε συνεργασία με το Film Archive and the Margaret Herrick Library of The Academy of Motion Picture Arts and Sciences παρουσιάζουν την έκθεση «Ελλάδα, Η Μούσα του Hollywood». Είναι η πρώτη φορά που η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου, ο οργανισμός που απονέμει τα βραβεία Oscar, συνεργάζεται με ελληνικό φορέα και παρουσιάζει τμήμα των αρχείων της στην χώρα μας. Μέσα από σπάνιο αρχειακό υλικό από την ιδιωτική συλλογή του ομογενούς Gregory Pappas και τις συλλογές της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών αναδεικνύεται η συμβολή Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 23 Ιουνίου έως 23 Ιουλίου 2022
Ωράριο: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 12:00–20:00 και Σάββατο: 10:00–14:00
Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Τηλ: 2103680052. Ε: [email protected] | www.hau.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 27 Ιουνίου12.09.2018

Εκδηλώσεις

6. Κ. Π. Καβάφης. Ένας Εικαστικός: Διάλεξη του Δημήτρη Δασκαλόπουλου στην ΑΣΚΣΑ (Αμφιθέατρο Cotsen Hall)

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου, στις 19:00, στο πλαίσιο της έκθεσης ζωγραφικής του Ανδρέα Γεωργιάδη «Επέστρεφε – Αναφορά στον Κ. Π. Καβάφη», θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του Δημήτρη Δασκαλόπουλου, με θέμα «Κ. Π. Καβάφης: Ένας Εικαστικός», στο Αμφιθέατρο Cotsen Hall της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών στην Αθήνα. Στο έργο του Καβάφη κυκλοφορεί ένας ολόκληρος λαός ανθρώπων του Λόγου και της Τέχνης (ζωγράφοι, γλύπτες, ρήτορες, γραμματικοί, κλπ.) οι οποίοι περιγράφονται με περίπου συναδελφική αλληλεγγύη. Ο ποιητής κατέχει τα μυστικά της τέχνης τους και, ταυτόχρονα, αποδίδει κάθε φορά τους ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους με τη σκηνοθετική ικανότητα ενός έμπειρου εικαστικού, χωρίς να παραβλέπει την ψυχολογική εμβάθυνση  και τις μύχιες επιδιώξεις κάθε τεχνίτη.
Δευτέρα 27/6, 19:00
Για εγγραφές και περισσότερες πληροφορίες εδώ
ΑΣΚΣΑ, Αμφιθέατρο Cotsen Hall, Αναπήρων Πολέμου 9, Αθήνα. https://www.ascsa.edu.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 27 Ιουνίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b