MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για τη Δευτέρα 27 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, τη Δευτέρα 27 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. “A Live” της Σοφίας Μαυραγάνη στο Ινστιτούτο Γκαίτε

© Margarita Nikitaki

Το «A Live» της Σοφίας Μαυραγάνη τροφοδοτείται από πεδία θεωρίας, πράξης, κειμενικότητας, ήχου και σωματικότητας και κινείται στα όρια της συναυλίας, της διάλεξης και της παράστασης χορού. Μια χορογραφία λέξεων και εννοιών πάνω σε κείμενα και σκέψεις των: Αθηνά Αθανασίου, Αν Κάρσον, Φρεντ Μότεν, Τζούντιθ Μπάτλερ, Τζίνα Πολίτη, και Έλενα Τζελέπη. Ένα έργο που πρωταγωνιστούν οι ιδέες που προκύπτουν από τις πράξεις της Αντιγόνης. Η Μαρία Βούρου, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Larry Gus / Παναγιώτης Μελίδης παίζουν επί σκηνής με τη δύναμη του λόγου, της θεωρίας, της μουσικής και της κίνησης και συνθέτουν ένα νέο συλλογικό κείμενο που μπορεί (ή δεν μπορεί) να ακουστεί, να τραγουδηθεί και να χορευτεί.
27/06 στις 20:30
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Αθήνα
απαραίτητη η κράτηση θέσης καθημερινά 5.30 – 8.30, στο 6983 43 2121

2. Συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη στο Άλσος Προμπονά

Η Ιουλία Καραπατάκη τραγουδάει όπως γελάει. Με την καρδιά της. Για αυτήν το τραγούδι είναι ο τρόπος που επικοινωνεί σκέψεις και συναισθήματα. Και μπορεί το ευρύ κοινό να τη γνώρισε τα τελευταία χρόνια στις συναυλίες του Σωκράτη Μάλαμα, όμως ήδη από το 2005 τελειώνοντας το σχολείο πήρε την κιθάρα της και τραγουδούσε σε μαγαζιά στην Αθήνα και την επαρχία. Κυρίως έντεχνα , ρεμπέτικα και παλιά λαϊκά τα οποία τα προσεγγίζει με πολύ σεβασμό και πολλή αγάπη . Συμμετέχει επίσης στο μουσικό σχήμα Kompania όπου όπως η ίδια λέει, τραγουδάει αυστηρά ρεμπέτικα. Στο πλαίσιο του προγράμματος “Όλη η Αθήνα μια σκηνή”.
27/06 στις 21:00
Άλσος Προμπονά, Ριζούπολη

3. «Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν αγάπησαν»: Συναυλία στον Κήπο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων

Μία μουσική διαδρομή με τον Κωστή Χρήστου, την Ελένη Ροδά, την Λιζέτα Νικολάου και τον Γιάννη Θωμόπουλο από τη δεκαετία του ’70, την εποχή των μπουάτ της Πλάκας, μέχρι και σήμερα. Θα ακουστούν τραγούδια καταξιωμένων Ελλήνων συνθετών. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει ο γνωστός συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος. Στο πλαίσιο του προγράμματος “Όλη η Αθήνα μια σκηνή”.
27/06 στις 21:00
Κήπος Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων

4. “Η κλασική μουσική κοντά σου”: Συναυλία από την Ορχήστρα Academica

Η κλασική μουσική κοντά σου συναυλίες της ορχήστρας academica του Ωδείου Αθηνών. Το Ωδείoν Αθηνών, ο παλαιότερος και κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, φέρνει σήμερα την κλασική μουσική κοντά σε όλους, με ελεύθερη είσοδο σε μια μεγάλη σειρά συναυλιών της oρχήστρας του Academica Αθηνών, η οποία ταξιδεύει σε όλη την Αττική. Θα ακουστούν τα έργα: Carl Nielsen, Μικρή σουίτα για έγχορδα, op. 1, Carl Nielsen, “Tagen letter”, op. 41*, Joachim Andersen, Ballade and dance of Sylphs, op. 5*, Edward Elgar Serenade for strings, Jean Sibelius, Impromptu for strings, op.5, Gustav Holst, Saint Paul’s Suite. Σολίστ: Ρία Γεωργιάδου (φλάουτο). Την Ορχήστρα Academica διευθύνει ο Νίκος Τσούχλος.
27/06 στις 21:00
Ωδείο Αθηνών, Βασιλέως Γεωργίου Β΄17-19, Αθήνα

5. Η Alena Lodkina συνομιλεί με το κοινό του KINO Athens

Το ΚΙΝΟ Athens, σε συνεργασία με το Bios διοργανώνουν την Δευτέρα 27 Ιουνίου ένα αφιέρωμα στη δουλειά της σκηνοθέτριας Alena Lodkina. Τι κοινό έχει η απομονωμένη πρωτεύουσα μαύρου οπαλίου Lightning Ridge με την πρώιμη ιστορία της Μήδειας; Την απάντηση δίνει μία βουτιά στο έργο της πρωτοποριακής Αυστραλέζας σκηνοθέτιδας Alena Lodkina, η οποία θα βρεθεί στην Αθήνα για ένα μοναδικό αφιέρωμα στην ταράτσα του Bios στις 27 Ιουνίου.
27/06 στις 21:00
Bios Rooftop, Πειραιώς 84

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b