MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για τη Δευτέρα 27 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022.

Οι London Grammar στο Release Athens
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Το Όνειρο ενός Γελοίου, σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα στο Θέατρο Βράχων

Με το πιο αισιόδοξο και διορατικό κείμενο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, «Το Όνειρο ενός Γελοίου» καταπιάνονται αυτή τη φορά η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης. Μια ιδιότυπη ιλαροτραγωδία, ένα φανταστικό αφήγημα – αριστούργημα του Ρώσου δασκάλου της ανθρώπινης ψυχολογίας, μάς ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. Με τη σειρά του, ο Άρης Σερβετάλης υπό την καθοδήγηση της Έφης Μπίρμπα μάς ξεναγεί στον κόσμο του Γελοίου του Ντοστογέφσκι οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του, μεταξύ πραγματικού και φανταστικού, αλήθειας και ψευδαίσθησης, ορατού και αόρατου, κωμικού και τραγικού, γελοιότητας και σαλότητας.
Δευτέρα 27/6, 21:00
15€
Θέατρο Βράχων, Νεαπόλεως 58, Βύρωνας

2. Λυκόφως, της Christiane Jatahy­: Μια παράσταση βασισμένη στο «Dogville» του Λαρς φον Τρίερ στην Πειραιώς 260

Το «Λυκόφως» της Christiane Jatahy­ παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2022. Σε μια προσπάθεια να ξεφύγει από το καταπιεστικό, στα όρια του φασισμού, καθεστώς της χώρας της, η νεαρή Γκράσα εγκαταλείπει τη Βραζιλία. Βρίσκει καταφύγιο σε μια κοινότητα καλλιτεχνών του θεάτρου, που ανεβάζουν το Dogville του Λαρς φον Τρίερ εστιάζοντας ακριβώς στο πόσο ανεκτική είναι η κοινωνία μας απέναντι στον Άλλο. Αρχικά, η κοπέλα γίνεται δεκτή με ενθουσιασμό. Στη συνέχεια, όμως, πέφτει θύμα εκμετάλλευσης και υφίσταται κάθε είδους ρατσιστικές και ξενοφοβικές συμπεριφορές. Ο ρατσισμός, σε όλες του τις μορφές, επανέρχεται διαρκώς στο έργο της διεθνώς αναγνωρισμένης Christiane Jatahy, που μόλις απέσπασε Χρυσό Λέοντα από το Biennale της Βενετίας (2022). Στο Dusk (Entre chien et loup στα γαλλικά), οι ερμηνευτές*τριες κινηματογραφούνται μεταξύ τους ζωντανά επί σκηνής, προσφέροντας πολλές διαφορετικές οπτικές έναντι της μίας και μοναδικής “αλήθειας”.
Δευτέρα 27/6, 20:00
5 -30€
‘Πειραιώς 260 (Χώρος Η), Ταύρος

ΜΟΥΣΙΚΗ

3. Ο Desmond Child στο Ηρώδειο για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Τα λαμπρότερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον θρυλικό Desmond Child σε μια ζωντανή συναυλία με σκοπό την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Στη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί με τη συνοδεία κλασικής ορχήστρας εγχόρδων, από μέλη της Athens Philharmonia Pop Orchestra, ροκ μπάντας, και της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου και φυσικά, τον ίδιο τον Desmond Child επί σκηνής, θα συμμετέχουν σπουδαία και αγαπημένα ονόματα του διεθνούς μουσικού στερεώματος: Alice Cooper, Bonnie Tyler, Rita Wilson, Σάκης Ρουβάς, The Rasmus, Lena Hall, Γιώργος Λεμπέσης, Kip Winger, Chris Willis, Tabitha Fair, Justin Benlolo και Andreas Carlsson. Μέρος των εσόδων της συναυλίας θα δοθεί στο Μουσείου της Ακρόπολης.
Δευτέρα 27/6, 21:00
40-250€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

4. Release Athens 2022: Οι London Grammar στην Πλατεία Νερού

Η κορυφαία και πιο επιτυχημένη indie / dream pop μπάντα της εποχής μας, οι London Grammar, θα πραγματοποιήσει την παρθενική της εμφάνιση στη χώρα μας. Μαζί τους, η υπέροχη LP και οι αγαπημένοι Hooverphonic.
Δευτέρα 27/6, 17:00
40-70€
Πλατεία Νερού, Λεωφόρος Ποσειδώνος, Φάληρο

5. Ο Γιάννης Χαρούλης στο Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας

Ο Γιάννης Χαρούλης και οι μουσικοί του ξεκινούν τις καλοκαιρινές συναυλίες και υπόσχονται να μοιραστούν μαζί μας τραγούδια, μουσικές και χαρές που όλοι έχουμε ανάγκη. Ο Γιάννης Χαρούλης υπόσχεται να μας παρασύρει με όσα τραγούδια έχουμε αγαπήσει και να μας συστήσει και καινούργια, από το νέο του δίσκο “Κολίμπρι”. Ένα άλμπουμ γεμάτο με σκέψεις και συναισθήματα που μας θυμίζουν ότι όσες δυσκολίες και αν βιώνουμε όταν “μοιραζόμαστε”, “εκφραζόμαστε” και “επικοινωνούμε” η δύναμή μας πολλαπλασιάζεται.
Δευτέρα 27/6, 21:00
12-15€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πάροδος Ακροπόλεως, Νίκαια

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b