MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
08
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ιαπωνία: Η ενεργειακή κρίση αναγκάζει 37 εκατομμύρια πολίτες να σβήνουν τα φώτα

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας προέτρεψε τους πολίτες στο Τόκιο και τις γύρω περιοχές να χρησιμοποιούν λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια, ενώ προειδοποίησε ότι οι προμήθειες θα είναι πιεστικές καθώς η χώρα αντιμετωπίζει κύμα καύσωνα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας αναμένει ότι η ζήτηση για ρεύμα θα είναι «σοβαρή» σήμερα το απόγευμα τοπική ώρα, ενώ ζητήθηκε από τους πολίτες να σβήνουν τα «περιττά» φώτα, να χρησιμοποιούν σωστά τον κλιματισμό και να ενυδατώνονται τις ζεστές ώρες, προκειμένου να αποφύγουν τη θερμοπληξία.

Εδώ και λίγες εβδομάδες, η κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει για κρίση στην κατανάλωση του ρεύματος, καθώς οι θερμοκρασίες αυξάνονται.

Το Σαββατοκύριακο, η θερμοκρασία στο κέντρο του Τόκιο ξεπέρασε τους 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ η πόλη Ισεσάκι, βορειοδυτικά της πρωτεύουσας, σημείωσε ρεκόρ θερμοκρασίας με 40,2 βαθμούς Κελσίου. Αυτή ήταν η υψηλότερη θερμοκρασία που καταγράφηκε ποτέ τον Ιούνιο στην χώρα!

Ο Ιούνιος σηματοδοτεί την έναρξη του καλοκαιριού στην Ιαπωνία, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν συνήθως κάτω από τους 30 βαθμούς Κελσίου, κατά τη διάρκεια του μήνα.

Σε δήλωση την Κυριακή (26/6), το υπουργείο ανέφερε ότι η πλεονάζουσα ικανότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να μειωθεί στο 3,7% το απόγευμα της Δευτέρας (27/6) στο Τόκιο και σε οκτώ γύρω νομούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠώς θα θωρακιστεί η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά εν μέσω κλιματικής κρίσης12.09.2018

Αν και οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας εργάζονται για να αυξήσουν την προσφορά, το υπουργείο είπε ότι η κατάσταση είναι «απρόβλεπτη» καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Εάν υπάρξει αύξηση της ζήτησης και ξαφνικά προβλήματα προσφοράς, το περιθώριο αποθεματικών θα πέσει κάτω από το ελάχιστο απαιτούμενο του 3%,». 

Η παροχή ρεύματος της Ιαπωνίας είναι περιορισμένη από τότε που ένας σεισμός στα βορειοανατολικά της περιοχής τον Μάρτιο ανάγκασε ορισμένους πυρηνικούς σταθμούς να αναστείλουν τη λειτουργία τους.

Οι αξιωματούχοι έκλεισαν επίσης αρκετές «γηρασμένες» μονάδες ορυκτών καυσίμων σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Αυτά τα ζητήματα, μαζί με την απότομη αύξηση της ζήτησης σε ηλεκτρική ενέργεια, έχουν οδηγήσει σε έντονη πίεση στον τομέα του ρεύματος.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, η ιαπωνική κυβέρνηση κάλεσε τα νοικοκυριά και τις εταιρείες να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Εν τω μεταξύ, ο δημόσιος ιαπωνικός τηλεοπτικός σταθμός NHK ανέφερε ότι 46 άνθρωποι στο Τόκιο έχουν  μεταφερθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας, από το απόγευμα της Κυριακής. Ανέφερε επίσης ότι ένας 94χρονος άνδρας στην πόλη Kawagoe πέθανε πιθανώς από θερμοπληξία.

Η είδηση ​​έρχεται αφότου Αυστραλοί αξιωματούχοι προέτρεψαν αντίστοιχα τα νοικοκυριά στη Νέα Νότια Ουαλία να σβήσουν τα φώτα τους ενόψει μιας ενεργειακής κρίσης. Οι περιορισμοί στην αυστραλιανή αγορά ενέργειας χονδρικής άρθηκαν στα τέλη της περασμένης εβδομάδας.

Με πληροφορίες του BBC.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Επίκαιρα
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Τουλάχιστον 1.500 έλεγχοι σε 300 παραλίες – Πρόστιμα έως 73.000€ για αυθαίρετες καταλήψεις
Επίκαιρα
Πόρτο Γερμενό: Ξεκινούν οι αιτήσεις αποζημίωσης για τους πυρόπληκτους – Πάνω από 100 σπίτια καταστράφηκαν
Επίκαιρα
Λάκης Χαλκιάς: Πλήθος κόσμου στο τελευταίο “αντίο” στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών
Επίκαιρα
ΥΠΠΟ: Αναβαθμίζεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ραμνούντος
Επίκαιρα
Δήμος Αθηναίων: Απομάκρυνση 240 τραπεζοκαθισμάτων σε 13 επιχειρησιακές δράσεις
Επίκαιρα
Τουρισμός για όλους 2026-2027: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις στο vouchers.gov.gr
Επίκαιρα
Η μεγάλη φωτιά από τον Κιθαιρώνα έως το Πόρτο Γερμενό, σ’ ένα συγκλονιστικό timelapse
Επίκαιρα
Στο «κόκκινο» ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο
Επίκαιρα
Την τελευταία δεκαετία έχει καεί το 42% των δασών της Αττικής
Επίκαιρα
Πάνω από €3 δισ. οι ζημιές από τις πυρκαγιές στην Ευρώπη
Επίκαιρα
Δυτική Αττική: Από το 2018 έχουν καεί πάνω από 480.000 στρέμματα από πυρκαγιές
Επίκαιρα
Μέγαρα: Συγκλονιστικό βίντεο με άλογα να τρέχουν για να ξεφύγουν από τη φωτιά