Αμβλώσεις – ΗΠΑ: Ποιες πολιτείες τις απαγορεύουν μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου
Προσθήκη ως αγαπημένη πηγήΓυρίζοντας τη χώρα 150 χρόνια πίσω, το ανώτατο νομοθετικό σώμα ανέτρεψε την απόφαση Roe εναντίον Wade αφού είχε προηγηθεί η τοποθέτηση δικαστών σε θέσεις «κλειδιά» από τον Ντόναλντ Τραμπ που είχε υποσχεθεί στους οπαδούς του πως θα απαγορεύσει τις αμβλώσεις, πριν αποχωρήσει από την προεδρία.
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην GoogleΤα δικαιώματα των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία επλήγησαν στις ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την απαγόρευση των αμβλώσεων. Γυρίζοντας τη χώρα 150 χρόνια πίσω, το ανώτατο νομοθετικό σώμα ανέτρεψε την απόφαση Roe εναντίον Wade αφού είχε προηγηθεί η τοποθέτηση δικαστών σε θέσεις «κλειδιά» από τον Ντόναλντ Τραμπ που είχε υποσχεθεί στους οπαδούς του πως θα απαγορεύσει τις αμβλώσεις, πριν αποχωρήσει από την προεδρία.
Μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν που σε ένα οργισμένο διάγγελμα είπε πως οι γυναίκες θα μεγαλώνουν το παιδί του βιαστή τους, οι 3 δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου και το 1/4 των δικαστών που είχε τοποθετήσει στα Εφετεία παρέμεινε στη θέση του. Τα δικαστήρια έχουν τη «σφραγίδα» του Τραμπ και μετά την απόφαση της απαγόρευσης των αμβλώσεων σε ανώτατο επίπεδο, πολιτείες ετοιμάζονται να τις απαγορεύσουν.
Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του monopoli.gr στην Google