MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αμβλώσεις – ΗΠΑ: Ποιες πολιτείες τις απαγορεύουν μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου

Γυρίζοντας τη χώρα 150 χρόνια πίσω, το ανώτατο νομοθετικό σώμα ανέτρεψε την απόφαση Roe εναντίον Wade αφού είχε προηγηθεί η τοποθέτηση δικαστών σε θέσεις «κλειδιά» από τον Ντόναλντ Τραμπ που είχε υποσχεθεί στους οπαδούς του πως θα απαγορεύσει τις αμβλώσεις, πριν αποχωρήσει από την προεδρία.

Πηγή: AP
Monopoli Team

Τα δικαιώματα των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία επλήγησαν στις ΗΠΑ μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την απαγόρευση των αμβλώσεων. Γυρίζοντας τη χώρα 150 χρόνια πίσω, το ανώτατο νομοθετικό σώμα ανέτρεψε την απόφαση Roe εναντίον Wade αφού είχε προηγηθεί η τοποθέτηση δικαστών σε θέσεις «κλειδιά» από τον Ντόναλντ Τραμπ που είχε υποσχεθεί στους οπαδούς του πως θα απαγορεύσει τις αμβλώσεις, πριν αποχωρήσει από την προεδρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ40 χρόνια “The Thing”: Όταν η ταινία του Τζον Κάρπεντερ άλλαξε για πάντα τα δεδομένα στο horror12.09.2018

Μετά την εκλογή του Τζο Μπάιντεν που σε ένα οργισμένο διάγγελμα είπε πως οι γυναίκες θα μεγαλώνουν το παιδί του βιαστή τους, οι 3 δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου και το 1/4 των δικαστών που είχε τοποθετήσει στα Εφετεία παρέμεινε στη θέση του. Τα δικαστήρια έχουν τη «σφραγίδα» του Τραμπ και μετά την απόφαση της απαγόρευσης των αμβλώσεων σε ανώτατο επίπεδο, πολιτείες ετοιμάζονται να τις απαγορεύσουν.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b