MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μωβ μέδουσες: Πού εμφανίστηκαν, γιατί αυξήθηκαν στις παραλίες και τι πρέπει να κάνουμε ύστερα από επαφή

Η Διευθύντρια Έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, Αναστασία Μηλιού, μιλώντας στο Open εξήγησε γιατί έχουν αυξηθεί οι μωβ μέδουσες στις ελληνικές παραλίες , αλλά και πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Monopoli Team

Στις παραλίες της Ελλάδας έχουν εξαπλωθεί οι μωβ μέδουσες και πλέον έχουν εντοπιστεί σε πολλές παραλίες, ακόμη και της Αττικής. Οι ειδικοί έχουν δώσει τον τελευταίο καιρό χρήσιμες συμβουλές, τόσο για το τι πρέπει να έχουν μαζί τους στην παραλία οι λουόμενοι, όσο και για το τι να κάνουν σε περίπτωση που έρθουν σε επαφή με μωβ μέδουσα. Η Διευθύντρια Έρευνας του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος, Αναστασία Μηλιού, μιλώντας στο Open εξήγησε γιατί έχουν αυξηθεί, αλλά και πού εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Η ανεξέλεγκτη αλιεία, με αποτέλεσμα να εξαφανίζονται τα ψάρια που τρώνε τις μέδουσες, είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στο οποίο εστιάζει η διευθύντρια του Ιντστιτούτου. Επομένως, αυτό που συστήνεται είναι να κρατήσουμε τις θάλασσές μας υγιείς και να μην οδηγούμαστε σε υπερκατανάλωση ψαριών, διότι αυτό θα οξύνει κι άλλο το εν λόγω πρόβλημα. Η άλλη λύση είναι απλά, η μέδουσα να γίνει… μεζές και να καταναλωθεί μαζί με τα υπόλοιπα θαλάσσια ήδη φέτος το καλοκαίρι.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b