MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο και συναυλίες για την Τρίτη 14 Ιουνίου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τρίτη 14 Ιουνίου 2022.

Monopoli Team

ΜΟΥΣΙΚΗ

1. Ο βετεράνος αρχιμουσικός σερ Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ στο Ηρώδειο

Μια συγκλονιστική συναυλία, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, θα παρουσιάσουν η χορωδία Μοντεβέρντι και το ενόργανο σύνολο Άγγλοι Σολίστ Μπαρόκ, υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού διευθυντή τους, σερ Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ. Ο σπουδαίος Γκάρντινερ θα διευθύνει την χορωδία και την ορχήστρα σε μια σειρά κορυφαίων έργων του Μπαχ και των προαγγέλων του, Συτς και Σάιν, που αντλούν την έμπνευσή τους από το βίωμα του πένθους και την καθαρτική του δύναμη. Πρόκειται για έργα –κάποια από αυτά σπάνια– που εξερευνούν τις προσπάθειες των μεγάλων συνθετών να παρηγορήσουν τους πενθούντες μέσω της μουσικής τους.
Τρίτη 14/6, 21:00
5-90€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Αθήνα

2. Μανώλης Μητσιάς «50 Χρόνια Χρυσάφι» στον Κήπο του Μεγάρου

Ένα μουσικό οδοιπορικό με στάσεις στους σημαντικότερους σταθμούς του Μανώλη Μητσιά, που αποτελούν ταυτόχρονα και πολλές από τις εμβληματικές στιγμές και εκφάνσεις του σύγχρονου Ελληνικού τραγουδιού, θα παρουσιαστεί στον Κήπο του Μεγάρου. Θα μοιραστεί μαζί μας της δικής του “Γης το χρυσάφι”. “Δρόμο το Δρόμο” θα μας πάει “Περίπατο” “Σε χιλιάδες σταθμούς”. Θα μας τραγουδήσει για τη “μικρή Ραλλού”, για τον “Γιάννη τον φονιά” και θα μας πάει “Ελευσίνα” και “Μ’ ένα παράπονο” θα μας ερμηνεύσει “Μη χτυπάς”, “Αυτά τα χέρια”, “Ποτέ”, “Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμη”, “Πιρόγα” και πολλά πολλά ακόμη. Όλες τις μεγάλες επιτυχίες των 50 ετών της καλλιτεχνικής του πορείας σε μουσικές των Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Ελευθερίου, Λίνας Νικολακοπούλου και πολλών άλλων μουσικών, στιχουργών και ποιητών.
Τρίτη 14/6, 21:00
15€
Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

3. Ο Γιώργος Αλκαίος στο Θέατρο Πέτρας

Ο Γιώργος Αλκαίος, επιστρέφει με ένα μουσικό ταξίδι ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα, με αφετηρία την Αθήνα και το Θέατρο Πέτρας.  Μια μουσική παράσταση με τίτλο «Τα δικά μας τραγούδια», με μεγάλες επιτυχίες του τραγουδιστή. Παρέα με 18 μουσικούς και τραγουδιστές επί σκηνής, ο Γιώργος Αλκαίος, θα ερμηνεύσει, στο πρώτο μέρος, όλες τις μεγάλες επιτυχίες του. Στην συνέχεια, θα μάς παρουσιάσει μια αναδρομή – αφιέρωμα, στα πιο σημαντικά τραγούδια των τελευταίων 40 ετών, σε όλα τα είδη της ελληνικής μουσικής και στο 3ο και τελευταίο μέρος, τις πιο ερωτικές μπαλάντες από αγαπημένους ερμηνευτές και καλλιτέχνες.
Τρίτη 14/6, 21:00
15-18€
Θέατρο Πέτρας, Μ. Μερκούρη, Πετρούπολη

ΘΕΑΤΡΟ

4. Έρως, της Έλλης Παπακωνσταντίνου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φιλοξενεί στη Σκηνή Ωμέγα το μουσικό έργο «Έρως», της Έλλης Παπακωνσταντίνου, για τέσσερις μοναδικές παραστάσεις. Κι αυτή τη φορά, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου, αντλεί από την αρχαία ελληνική γραμματεία και συγκεκριμένα από το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα. Τη δραματουργία υπογράφουν η Λουίζα Αρκουμανέα και Έλλη Παπακωνσταντίνου. Στην παράσταση οι θεατές προσκαλούνται σε ένα πραγματικό συμπόσιο, ένα δείπνο/ εικαστική εγκατάσταση. Σε αυτό το ταξίδι, υπό το φως των κεριών και με οδηγό την ποίηση, ο κόσμος του δείπνου και του φαγητού, εκείνος του θανάτου και του πολέμου συνδέονται μέσα από μουσικές και live κάμερες. Το έργο είναι σε πρωτότυπη μουσική του Serhii Vilka και της Κατερίνας Φωτεινάκη. Ερμηνεύουν επί σκηνής η Kατερίνα Φωτεινάκη και Nova Opera (τσέλο, keyboard, ντραμς και φωνητικά). Μουσική, ποίηση και έρωτας σε ένα κινηματογραφικό περιβάλλον όπου όλα τα στοιχεία επί σκηνής επιβεβαιώνουν τον «Έρωτα».
Τρίτη 14/6, 21:15
17€
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Σκηνή Ωμέγα, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

5. Ό,τι απόμεινε απ’την Ηλέκτρα – Εγώ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens

Το Φεστιβάλ Νέων Θεατρικών Ομάδων Off-Off Athens στο Επί Κολωνώ συνεχίζεται. Κάθε βραδιά παρουσιάζονται οι παραστάσεις δυο διαφορετικών ομάδων, ενώ η κάθε ομάδα πραγματοποιεί δύο παραστάσεις σε δύο συνεχόμενες μέρες. Μη χάσετε σήμερα την παράσταση «Ό,τι απόμεινε απ’την Ηλέκτρα – Εγώ» από τη θεατρική ομάδα Drama Queens. Τρεις γυναίκες στην Αθήνα του 2022 συνομιλούν με την Ηλέκτρα, την Κλυταιμνήστρα και τη
Χρυσόθεμη. Πόσο τελικά έχουν αλλάξει οι γυναίκες από την εποχή του Σοφοκλή μέχρι σήμερα; Πόσο καθοριστικό είναι το ανδρικό βλέμμα στις αποφάσεις των γυναικών; Η θέση της γυναίκας, η αλληλεγγύη, η μητρότητα, είναι ζητήματα που δεν θα πάψουν να μας απασχολούν, όσο δεν ανατρέπονται τα θεμέλια που έχει θέσει η πατριαρχία. Σύγχρονες “Ηλέκτρες” θα συναντήσουν την “Ηλέκτρα” του Σοφοκλή.
Τρίτη 14/6, 20:15
5€
Θέατρο Επί Κολωνώ, Ναυπλίου 12, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b