MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 6 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και εμείς συγκεντρώσαμε 6 δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε στην Αθήνα το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου.

Monopoli Team

Η Αμερικάνικη συμφωνική ορχήστρα νέων του Colorado Springs στο Θέατρο Ρεματιάς

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022, η Underground Youth Orchestra σε συνεργασία με το American College of Greece και τον Δήμο Χαλανδρίου, υποδέχεται την Αμερικάνικη συμφωνική ορχήστρα νέων του Colorado Springs (CSYSA) σε μια μοναδική συναυλία στο Θέατρο Ρεματιάς, την Κυριακή 12 Ιουνίου. Στη διεύθυνση των ορχηστρών βρίσκεται o Gary Nicholson, ένας από τους ιδρυτές, Μουσικός Διευθυντής και Μαέστρος της Συμφωνικής ορχήστρας νέων του Colorado Springs. Τη συναυλία που σηματοδοτεί την έναρξη του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022, ανοίγει η Συμφωνική ορχήστρα νέων του Δήμου Χαλανδρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την Underground Youth Orchestra.

Πού: Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς (Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι) 
Πότε: Πέμπτη 12 Ιουνίου στις 21:00
Είσοδος Ελεύθερη

Δωρεάν αθλητικές δράσεις στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Παιχνίδια για την Οικογένεια

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος προσκαλεί το κοινό να παρακολουθήσει τα προγράμματα Αθλητισμού και Ευεξίας που προσφέρει. Πέρα από τις αθλητικές δράσεις που χρειάζονται προεγγραφή αρκετά νωρίτερα για την εξασφάλιση κενής θέσης (αναλυτικό πρόγραμμα για τα παιδιά εδώ https://www.snfcc.org/SportsAndWellnessKidsSpring2022 και για τους ενήλικες εδώ https://www.snfcc.org/SportsAndWellnessAdultsSpring2022) το Σάββατο 11 Ιουνίου οι οικογένειες που θα βρεθούν στο Σταύρος Νιάρχος θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δωρεάν παιχνίδια για όλη την οικογένεια. Η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, οπότε καλό θα ήταν να είστε στον χώρο 1 ώρα νωρίτερα. Η δράση «παιχνίδια για την οικογένεια» θα πραγματοποιηθεί στον Στίβο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 18:00-18:45 και στις 18:45-19:30.
Πού: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα)
Πότε: «Αθλητικές δράσεις» Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουνίου από τις 8:30 μέχρι τις 21:00 / «Παιχνίδια για την οικογένεια» Σάββατο 11 Ιουνίου 18:00-18:45 και στις 18:45-19:30
Είσοδος Ελεύθερη. Οι αθλητικές δράσεις πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο, σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών ενδέχεται να ακυρωθούν ή να αλλάξουν τοποθεσία.

Encanto: Προβολές παιδικών ταινιών στο αμφιθέατρο του River West Open

Το φετινό καλοκαίρι στο River West είναι Open και γεμάτο δωρεάν δράσεις για όλους. Μία ανοιχτή καλοκαιρινή γιορτή στην πόλη, με καμβά τους νέους χώρους του River West Open, με θέαμα, παιχνίδι και προτάσεις που θα ενθουσιάσουν. Κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 4 Ιουνίου έως και τις 12 Ιουλίου στις 21.00 θα ξεκινούν οι δωρεάν προβολές του θερινού Σινεμά που «άνοιξε» στο αμφιθέατρο του River West Open. Αυτό το Σάββατο 11 Ιουνίου, και την Κυριακή 12 Ιουνίου, στο αμφιθέατρο του River West Open μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την αγαπημένη πλέον παιδική ταινία Encanto, στις 21:00.

Πού:  Αμφιθέατρο του River West Open (Λεωφόρος Κηφισού 98, Αιγάλεω)
Πότε: Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουνίου, 21.00
Είσοδος Ελεύθερη. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας οπότε καλό θα ήταν να είστε στον χώρο τουλάχιστον 1 ώρα νωρίτερα.

Ο Καραγκιόζης στο Καφέ Αμάν: Θέατρο Σκιών στην Πλατεία Ζαρίφη της Νέας Σμύρνης

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης, διοργανώνει δεκατέσσερις επετειακές παραστάσεις με πρωταγωνιστή τον λαϊκό ήρωα της καρδιάς μας και θεματολογία εμπνευσμένη από ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη Μικρασία και τη Σμύρνη. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από τους θιάσους των Αλέξανδρου Μελισσηνού και Τάσου Κώνστα στην Κεντρική Πλατεία, στις πλατείες Ζαρίφη και Σταδίου αλλά και στον κήπο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νέας Σμύρνης. Την Κυριακή 12 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση “Ο Καραγκιόζης στο Καφέ Αμάν“, όπου ο Καραγκιόζης είναι καφετζής στο Καφέ Αμάν στη Σμύρνη και ετοιμάζει
καφέδες, αλλά ακούει και τις υπέροχες μουσικές από τους σπουδαίους ντόπιους τραγουδιστές.

Πού: Πλατεία Ζαρίφη (Νέα Σμύρνη)
Πότε: Κυριακή 12 Ιουνίου, 20:30
Είσοδος Ελεύθερη

1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας: Έρχεται στο The Ellinikon Experience Park

Το World Human Forum και το Convergences Greece Forum σε συνεργασία με την ΕΥΖΗΝ.LIFE και με στρατηγικό συνεργάτη τη Lamda Development, φέρνουν στην Ελλάδα το ΝΕΒ, ένα νέο ετήσιο θεσμό του οποίου ηγείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο η πρόεδρος Ursula von der Leyen. Το 1ο Φεστιβάλ Νέου Ευρωπαϊκού Μπάουχαους Ελλάδας με θέμα “ECO-δομώντας το Μέλλον”, έχει ως στόχο να φέρει την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία στην καρδιά της καθημερινότητάς μας και μας καλεί όλους να φανταστούμε και να οικοδομήσουμε από κοινού ένα βιώσιμο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς, που θα είναι όμορφο για τα μάτια, το μυαλό και την ψυχή. Στο πλαίσιο αυτό στις 9, 10, 11 και 12 Ιουνίου, πραγματοποιείται στην χώρα μας, και συγκεκριμένα στο The Ellinikon Experience Park, που.

Οι θεματικές της διοργάνωσης εκτείνονται από την Αρχιτεκτονική έως την Τέχνη, από τις Κατασκευές έως την Επαναχρησιμοποίηση, από τον Τουρισμό έως το Περιβάλλον, και από την Τεχνολογία έως τη Χειροτεχνία και αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για ενημέρωση, μάθηση, δικτύωση, ανταλλαγή και εορτασμό.

Από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου, θα λειτουργούν εκθεσιακά περίπτερα στο χώρο ενώ παράλληλα θα υπάρχουν δρώμενα με μουσική και προβολές. Για πρώτη φορά θα παρουσιασθεί ο θόλος του CELL OF LIFE. Ένα καινοτόμο συμμετοχικό, τεχνολογικό περιβαλλοντικό παρατηρητήριο και κέντρο περιβαλλοντικής αναγέννησης ανοιχτό σε παιδιά, νέους και οικογένειες.

Το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου θα λειτουργούν εκθεσιακά περίπτερα στον “Κύβο” ενώ παράλληλα θα υπάρχουν δρώμενα με μουσική και προβολές, χωρίς προεγγραφή.

Πού: The Ellinikon Experience Park
Πότε: Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Ιουνίου
Είσοδος Ελεύθερη

Μυστήριο 64 – Print Your City: Εργαστήριο Ανακύκλωσης Πλαστικού από την Ελευσίνα 2023

Η Ελευσίνα 2023 σε συνεργασία με την ομάδα The New Raw διοργανώνουν έως τις 3 Ιουλίου του 2022, το Μυστήριο 64_Print Your City, ένα εργαστήριο αφιερωμένο στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας και της Ανακύκλωσης.

To Print Your City εξερευνά τη σχέση της τρισδιάστατης εκτύπωσης με την ανακύκλωση πλαστικού, μέσα από τη δημιουργία πρωτότυπων αντικειμένων. Πρόκειται για τη δημιουργία και λειτουργία ενός Εργαστηρίου Ανακύκλωσης Πλαστικού, το οποίο περιλαμβάνει μηχανήματα διαχωρισμού και κατεργασίας πλαστικού, αλλά και έναν ρομποτικό βραχίονα τρισδιάστατης εκτύπωσης. Οι επισκέπτες του εργαστηρίου έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο τα πλαστικά απορρίμματα μπορούν να μετατραπούν σε νέα πρώτη ύλη και να αποκτήσουν δεύτερη ή και τρίτη ζωή, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, όπως το 3D Printing. Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή 3D εκτύπωσης να τυπώνει ζωντανά τα αντικείμενα από ανακυκλωμένο πλαστικό. Τα αντικείμενα αυτά είναι χρηστικά και αποκτούν έναν νέο κύκλο ζωής, καθώς θα τοποθετηθούν στην πόλη της Ελευσίνας, στο πλαίσιο της δράσης Print Your City.

Το Εργαστήριο λαμβάνει χώρα μέσα στη βιομηχανική εγκατάσταση του ΤΙΤΑΝ, και συγκεκριμένα στο ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB by 2023 ELEUSIS, αποτελώντας την πρώτη δράση της θεματικής εφαρμοσμένης καινοτομίας με τίτλο Fabricated Worlds. Ο χώρος είναι μία ευγενική παραχώρηση του ΤΙΤΑΝ. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η συλλογή των πλαστικών θα γίνεται στους καφέ κάδους με την ειδική σήμανση στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Ελευσίνας και έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ΤΙΤΑΝ.

Πού: ΕΛΕVΣΙΣ INNOVATION LAB (Σωτηρίου Γκιόκα και Τζαφέρη)
Πότε: Μέχρι τις 7 Ιουλίου. Δευτέρα, Τετάρτη: 9:30-17:30 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 9:30-14:30
Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b