MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Eurovision 2022: Οι Kalush Orchestra πούλησαν το τρόπαιο για την αγορά drones για τον στρατό της Ουκρανίας

Σε δημοπρασία βγήκε το βραβείο της Eurovision για να ενισχυθεί ο Ουκρανικός στρατός, όπως ανακοίνωσαν οι Kalush Orchestra, φετινοί νικητές από την Ουκρανία, το οποίο και πουλήθηκε για το ποσό των 900.000 δολαρίων – Η πώληση του τροπαίου της Eurovision πραγματοποιείται για πρώτη φορά.

Πηγή: AP Photo
Monopoli Team

Οι Kalush Orchestra, το ουκρανικό συγκρότημα που κέρδισε τον φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, πούλησε το τρόπαιό του για 900.000 δολάρια (838.000€) με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Το κρυστάλλινο μικρόφωνο δημοπρατήθηκε στο Facebook, με στόχο την αγορά drones για τον στρατό της Ουκρανίας.

Η πώληση συνέπεσε με την εμφάνιση του συγκροτήματος σε μια φιλανθρωπική συναυλία στην Πύλη του Βρανδεμβούργου του Βερολίνου, σύμφωνα με το BBC. Στόχος του ήταν να συγκεντρώσει χρήματα για ιατρική περίθαλψη και προμήθειες. Μιλώντας στη συναυλία, το μέλος του συγκροτήματος Oleh Psiuk κάλεσε τον κόσμο να μην συνηθίσει τον πόλεμο, ο οποίος έχει αφήσει τουλάχιστον 4.031 πολίτες νεκρούς και 4.735 τραυματίες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μαζί με άγνωστο αριθμό μαχητών. Έχει επίσης αναγκάσει περισσότερους από 14 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, με πόλεις και πόλεις να έχουν μετατραπεί σε ερείπια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟδησσός: Ουκρανοί στρατιώτες ανακάλυψαν αρχαιοελληνικούς αμφορείς στα χαρακώματα12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b