MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Οι ταινίες της εβδομάδας: Ο «Μάβερικ» των αιθέρων

Καθώς όλοι περιμένουμε να δούμε τι επιδόσεις θα καταγράψει η συνέχεια του «Top Gun», ο αριθμός των νέων ταινιών (στα θερινά κυρίως σινεμά πλέον), περιορίζεται μόλις στις τέσσερις.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Top Gun: Maverick

Το «Top Gun: Maverick» παίζει λοιπόν μόνο του στο γήπεδο του boxoffice και βοηθούμενο από τις ενθουσιώδεις κριτικές στο εξωτερικό, λογικά θα σαρώσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Μην ξεγελιέστε πάντως. Η ταινία μπορεί να είναι καλογυρισμένη και ψυχαγωγική αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δικαιολογεί τον παραπάνω ενθουσιασμό καθώς από την αρχή μέχρι το τέλος της υπηρετεί ένα και μόνο σκοπό: να φιλοτεχνήσει το πορτρέτο του αειθαλή Τομ Κρουζ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Το θαύμα

Πολύ καλή και προφανώς απευθυνόμενη σε ένα διαφορετικό κοινό είναι η ρουμανική ταινία «Το θαύμα» που αφηγείται μια μικρή ιστορία με μεγάλα μηνύματα, καθώς ο ταλαντούχος  Μπόγκνταν Τζόρτζε Απέτρι προβαίνει σε μια ωμή παραβολή για την ανθρώπινη φύση και την αναζήτηση του Θείου σε μια κοινωνία(η σύγχρονη Ρουμανία) που βασιλεύει μόνο η βία της πατριαρχίας και ο απόλυτος μηδενισμός.
Κριτική και αίθουσες προβολής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMission Impossible 7 – Dead Reckoning: Το trailer είναι από μόνο του η καλύτερη action movie της χρονιάς12.09.2018

Ανάμεσα σε δύο κόσμους

Από κοντά και η γαλλική «Ανάμεσα σε δύο κόσμους» φέρνει την Ζιλιέτ Μπινός κοντά σε μια ακόμη εμφατική ερμηνεία στο ρόλο μιας συγγραφέως που υποδύεται την καθαρίστρια για να βρει υλικό για το νέο της βιβλίο.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ίκαρος και Δαίδαλος

Τέλος το φτιαγμένο κυρίως με την τεχνική του κλασικού σχεδίου δύο διαστάσεων (υπάρχουν και 3D σκίτσα) «Ίκαρος και Δαίδαλος» είναι ένα τρυφερό φιλμ που συνδέει δύο αρχαιοελληνικούς μύθους σε ένα όμορφο και λειτουργικό σύνολο που θα αρέσει εξίσου σε μικρούς και μεγάλους.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b