MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Πρεμιέρες: Η έκπληξη των «Μαγνητικών πεδίων»

Οι ταινίες που κάνουν πρεμιέρα στις αίθουσες την Πέμπτη 19 Μαΐου με μια ματιά.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Μαγνητικά πεδία

Η ταινία του Γιώργου Γούση «Μαγνητικά πεδία» ήταν πραγματική έκπληξη για όσους βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Νοέμβριο και δικαίως θριάμβευσε στο 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή να μετρήσει τις δυνάμεις της στο εμπορικό κύκλωμα και η πικρή αλήθεια είναι πως χειροποίητα no budget φιλμ σαν αυτό του Γούση δύσκολα μπορούν να συναντήσουν ένα ευρύτερο κοινό, όσο ξεχωριστά κι αν είναι. Πάντως η χημεία των Έλενα Τοπαλίδου και Αντώνη Τσιοτσιόπουλου προσφέρει μια συναρπαστική αυτοσχέδια παράσταση που δύσκολα θα αφήσει ασυγκίνητους τους θεατές.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Νύχτα της φωτιάς

Συγκλονιστική και η μαρτυρία της μεξικάνας Τατιάνα Χουέζο στη «Νύχτα της φωτιάς» που αφηγείται με αφοπλιστικό τρόπο μια ιστορία γυναικείας επιβίωσης σε ένα ορεινό χωριό του Μεξικού που βρίσκεται στο έλεος των καρτέλ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Νίτραμ

Ειδικών συνθηκών αλλά μεγάλου ενδιαφέροντος το «Νίτραμ» του θιασώτη της βίας Τζάστιν Κερζέλ περιγράφει το χρονικό μιας τραγωδίας που σημάδεψε την Αυστραλία των 90ς. Τρομακτική η ερμηνεία του Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς τιμήθηκε στο 74ο Φεστιβάλ Καννών.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Κοστούμι

Οσκαρικές προδιαγραφές είχε το «Κοστούμι» του σεναριογράφου Γκρέιαμ Μουρ όμως εκτός της ταιριαστής εφαρμογής στα μέτρα του υποκριτικού ογκόλιθου Μαρκ Ράιλανς, οι υπόλοιπες σκηνοθετικές ραφές έχουν εμφανή προβλήματα.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Λούις Γουέιν: Ένας Ξεχωριστός Κόσμος

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τη βιογραφική ταινία «Λούις Γουέιν: Ένας Ξεχωριστός Κόσμος» αλλά η θολωμένη σκηνοθετική ματιά του Γουίλ Σάρπε δεν μπορεί να αναδείξει το αυθεντικό εκτόπισμα του εκκεντρικού Βρετανού καλλιτέχνη Λούις Γουέιν αφήνοντας ουσιαστικά αναξιοποίητη την ευκαιρία της ευτυχούς συνάντησης των Μπένεντικτ Κάμπερμπατς και Κλερ Φόι.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Κορδόνια

Τα μπερδεμένα «Κορδόνια» του ιταλού Ντανιέλε Λουκέτι γύρω από τις σχέσεις αγάπης- μίσους ενός παντρεμένου ζευγαριού στην Νάπολι των 80ς είναι βασισμένα στο ομότιτλο best-seller του Ντομένικο Σταρνόνε.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b