MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Πού να πάμε σήμερα: 5 προτάσεις για θέατρο, χορό και συναυλίες για την Τετάρτη 18 Μαΐου

Πέντε προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις, χορό και συναυλίες που μπορείτε να δείτε σήμερα, Τετάρτη 18 Μαΐου 2022.

Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

1. Φράνκενσταϊν – Ο Χαμένος Παράδεισος, της Λένας Κιτσοπούλου στη Στέγη

Ο βικτοριανός μύθος του Φράνκενσταϊν, του δημιουργού που έπλασε το ανθρωπόμορφο κτήνος, οδηγεί τη Λένα Κιτσοπούλου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης. Και αν νομίζετε ότι το μυθιστόρημα της Μαίρη Σέλλεϋ αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την Ελληνίδα δημιουργό, οι ήρωες του έργου της, «Φράνκενσταϊν – Ο Χαμένος Παράδεισος», έχουν άλλη άποψη. Ανελέητη σάτιρα, χιούμορ της δεκαετίας του ’80, νεανικές ακολασίες και αμαρτίες γονέων. Μια αγαπημένη οικογένεια, μια αράχνη που βγάζει δηλητήριο, ένα γραφείο κηδειών, ένα εργαστήριο κεραμικής, ένας ευαίσθητος νέος που δεν θέλει να δημιουργήσει κανένα τέρας…
Τετάρτη 18/5, 20:30
7-28€
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Λεωφόρος Συγγρού 107, Αθήνα

2. Μετά το τέλος του κόσμου, σε σκηνοθεσία Παντελή Φλατσούση στην Κάμιρο

Ο Παντελής Φλατσούσης, συνεχίζοντας – μετά το «Εθνικό Ντεφιλέ» και τη «Λάθος Χώρα» – να διερευνά τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας, συστήνει τη νέα του δουλειά «Μετά το τέλος του κόσμου· ένα αρχείο ματαιωμένων σχεδίων», στο θέατρο Κάμιρος. Στη νέα αυτή παράσταση δυο ηθοποιοί γίνονται οι παρουσιαστές  ενός αρχείου μη πραγματοποιημένων ατομικών και συλλογικών «σχεδίων». Το κείμενο της παράστασης συνδιαμορφώνεται με την συμμετοχή του κοινού, ενώ όπως σημειώνει ο ίδιος ο σκηνοθέτης, κύριος στόχος πρόκειται να είναι η δημιουργία μίας παράστασης μεταξύ μυθοπλασίας και πραγματικότητας. Ταυτόχρονα μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών, τόσο στο παραστασιακό κομμάτι, όσο και στην »κατασκευή» της γίνεται η απόπειρα να θεματοποιηθούν ερωτήματα, σχετικά με την σχέση τεχνολογίας και θεατρικής τέχνης, που τέθηκαν από την συγκυρία της πανδημίας.
Τετάρτη 18/5, 21:30
10-15€
Κάμιρος, Ιθάκης 32, Κυψέλη

ΧΟΡΟΣ

3 Rooms: Το Μπαλέτο της ΕΛΣ παρουσιάζει ένα τρίπτυχο χορού, με χορογραφίες των Γίρζι Κύλιαν, Οχάντ Ναχαρίν, Κωνσταντίνου Ρήγου

Το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ολοκληρώνει με επιτυχία τη σεζόν 2021-22 με την παρουσίαση μιας νέας φιλόδοξης παραγωγής, με τρεις χορογραφίες σύγχρονου χορού. Ο Διευθυντής του Μπαλέτου της ΕΛΣ Κωνσταντίνος Ρήγος ανοίγει έναν δημιουργικό διάλογο πάνω στη σύγχρονη γλώσσα του χορού με δύο από τις σημαντικότερες μορφές του χορού παγκοσμίως, τον κορυφαίο Τσέχο χορογράφο Γίρζι Κύλιαν και τον διεθνώς αναγνωρισμένο Ισραηλινό χορογράφο Οχάντ Ναχαρίν. Συγκεκριμένα, στο τρίπτυχο χορού 3 Rooms, θα παρουσιαστούν η νέα χορογραφία του Κωνσταντίνου Ρήγου To ισοκράτημα ενός παιδιού, σε μουσική του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη, η εμβληματική χορογραφία του Γίρζι Κύλιαν, Petite mort και η διάσημη χορογραφία Minus 16 του Οχάντ Ναχαρίν.
Τετάρτη 18/5, 19:30
10-70€
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα

ΜΟΥΣΙΚΗ

4. Για τον Παύλο Σιδηρόπουλο: Χρήστος Θηβαίος και Δημήτρης Καρράς στο Christmas Theater

Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Δημήτρης Καρράς έρχονται ζωντανά στο Christmas Theater για μια συναυλία αφιερωμένη στον Παύλο Σιδηρόπουλο. Οι δύο ερμηνευτές παρουσιάζουν ένα μουσικό αφιέρωμα στον «πρίγκιπα» του ελληνικού ροκ που έφυγε νωρίς , σε ηλικία 42 ετών, στις 6 Δεκεμβρίου 1990. Οι σημερινοί δεκαεξάρηδες τον ανακαλύπτουν και πάλι, πιάνουν την κιθάρα να τραγουδήσουν τα τραγούδια του και αυτό, από μόνο του, λέει πολλά. Στη σκηνή του Christmas Theater και στο αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο συμμετέχουν φιλικά η Δήμητρα Γαλάνη, ο Φοίβος Δεληβοριάς και ο Δημήτρης Μητσοτάκης.
Τετάρτη 18/5, 21:00
13-40€
Christmas Theater, Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου, Βεΐκου 137, Γαλάτσι

5. Στα κύματα της Μεσογείου: Το Κυριάκος Καλαϊτζίδης Τρίο και η Ghada Shbeir στο Μέγαρο Μουσικής

O Κυριάκος Καλαϊτζίδης, δεξιοτέχνης ουτίστας και καλλιτεχνικός διευθυντής του «Εν Χορδαίς» και το Τρίο του, συναντιούνται με τη Ghada Shbeir στο Μέγαρο, στο πλαίσιο του κύκλου Μουσικές του κόσμου. Στη μία και μοναδική τους συναυλία με τίτλο «Στα κύματα της Μεσογείου» θα παρουσιάσουν, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, συνθέσεις από τη δισκογραφία τους, μαρωνίτικους ύμνους αλλά και τραγούδια από τη μεσογειακή μουσική κληρονομιά.
Τετάρτη 18/5, 20:30
8-18€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b