MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ

Κάρπαθος: Το νησί της παράδοσης και των αντιθέσεων

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων έχει τα πάντα: βουνό και θάλασσα, άφθονες εντυπωσιακές παραλίες, χωριά που κρατούν τις παραδόσεις και γραφικά λιμάνια

Photo by Ilias Vitoris on Unsplash
Monopoli Team

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων έχει τα πάντα: βουνό και θάλασσα, άφθονες εντυπωσιακές παραλίες, χωριά που κρατούν τις παραδόσεις με ευλάβεια και γραφικά λιμάνια. Η Κάρπαθος θα σας γοητεύσει με τις αντιθέσεις και την άγρια ομορφιά της

Aν για τις διακοπές σας ψάχνετε ηρεμία, παρθένες παραλίες, καλό φαγητό και γραφικά χωριά γεμάτα παραδόσεις, τότε η Κάρπαθος μπορεί να γίνει το καταφύγιο σας αυτό το καλοκαίρι. Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί των Δωδεκανήσων, ανάμεσα στη Ρόδο και την Κρήτη, είναι ένας ιδιαίτερος προορισμός για όσους αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες μακριά από την πολυκοσμία των διάσημων νησιών.

Στην Κάρπαθο έχετε πολλά να ανακαλύψετε. Είναι ένα νησί γεμάτο αντιθέσεις, με συναρπαστικές εναλλαγές τοπίων ανάμεσα σε βουνό και θάλασσα, πάνω από 100 παραλίες για κάθε γούστο και χωριά που κρατούν τις παραδόσεις με ευλάβεια. Από την πρωτεύουσα Πηγάδια μέχρι την ορεινή Όλυμπο και τα κρυστάλλινα νερά της Κυρά Παναγιάς και της Άπελλας, υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να τη λατρέψετε και να θέλετε να επιστρέψετε.

H πρωτεύουσα και τα χωριά της Καρπάθου

Το καράβι δένει στα Πηγάδια, την πρωτεύουσα και το κυρίως λιμάνι του νησιού. Αν σας ενδιαφέρει η ιστορία, μπορείτε να δείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο και να κάνετε μια βόλτα στην κορυφή του λόφου όπου θα βρείτε τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης ή μια στάση στη νεοχριστιανική βασιλική της Αγίας Φωτεινής στο δρόμο προς το Απέρι. Αν κατευθυνθείτε νότια θα συναντήσετε τις Μενετές, το μεσαιωνικό χωριό με την πλούσια μουσική παράδοση, όπου δεσπόζει η εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου. Στα δυτικά βρίσκεται η Αρκάσα, που εντυπωσιάζει με τη χερσόνησο της, το Παλαιόκαστρο και την παλαιοχριστιανική βασιλική της Αγίας Σοφίας με τα υπέροχα ψηφιδωτά.

Διαβάστε περισσότερα στο Reader.gr

Περισσότερα από Χωρίς κατηγορία
VIMA_WEB3b