MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ο Bono έδωσε συναυλία-έκπληξη σε καταφύγιο στο Κίεβο

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Bono και ο κιθαρίστας των U2 αποδέχτηκαν την πρόσκληση του προέδρου Ζελένσκι για μία συναυλία σε μετρό του Κιέβου, που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο πολέμου.

Ο Bono τραγουδά με έναν στρατιώτη, πηγή φωτογραφίας: Instagram/@
Ο Bono τραγουδά με έναν στρατιώτη, πηγή φωτογραφίας: Instagram/@ antytila_official
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Χθες το βράδυ, ο Bono και ο κιθαρίστας των U2, Edge, έδωσαν μία συναυλία-έκπληξη σε ένα καταφύγιο στο Κίεβο της Ουκρανίας.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε σε έναν σταθμό μετρό, που όπως πολλές δομές της πόλης, έχει μετατραπεί σε καταφύγιο, ώστε να μπορούν να προστατευτούν οι κάτοικοι σε περίπτωση βομβαρδισμών από ρωσικές δυνάμεις στην πόλη.

Όπως αποκάλυψε ο Bono από τον επίσημο λογαριασμό των U2 στο Twitter, η συναυλία ήταν ιδέα του προέδρου της Ουκρανίας, Βολόντιμιρ Ζελένσκι. “Ο πρόεδρος Ζελένσκι μάς προσκάλεσε να παίξουμε στο Κίεβο ως ένδειξη αλληλεγγύης με τον ουκρανικό λαό και αυτό ακριβώς ήρθαμε να κάνουμε. #StandWithUkraine” έγραψε ο Bono.

Ο Bono έπαιξε τραγούδια-τεράστιες επιτυχίες του συγκροτήματος, όπως το “With or Without You”, τα “Desire”, “Sunday Bloody Sunday”, “Angel of Harlem” και Vertigo, ενώ ερμήνευσε και το “Stand By Me” σε μία δική του εκδοχή. Φυσικά, όλα τα κομμάτια έγιναν σε ακουστική εκτέλεση.

Μάλιστα, ο τραγουδιστής των U2 προσκάλεσε στη “σκηνή” τον Ουκρανό τραγουδιστή Taras Topolya και τα μέλη του συγκροτήματος του Antytila, οι οποίοι αυτή τη στιγμή έχουν επιστρατευτεί λόγω της εισβολής στη χώρα. Μαζί τραγούδησαν το “Stand by Me”, αλλάζοντας το ρεφρέν του διάσημου τραγουδιού σε “Stand With Ukraine”, όπως βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο.

Ο Bono φέρεται να είπε στο κοινό, πολλοί από τους οποίους ήταν στρατιώτες: “Ο λαός της Ουκρανίας δεν πολεμά μόνο για τη δική του ελευθερία, αλλά για όλους εμάς που αγαπάμε την ελευθερία. Προσευχόμαστε ότι θα απολαύσετε μερική ειρήνη σύντομα”.


Οι Antytila πρόσφατα συνεργάστηκαν και με τον Ed Sheeran για το τραγούδι “2Step”, με όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο Music Saves UA, μία πρωτοβουλία του Ukrainian Association of the Music Events, για τη στήριξη της χώρας.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
8ο Φεστιβάλ Δελφών: “Αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο” – Συμμετέχει το Μουσικό Σχολείο Λαμίας
Μουσικά Νέα
Η Λίνα Νικολακοπούλου ξανά στον Πόρο για μια δωρεάν συναυλία
Μουσικά Νέα
Οι Villagers Of Ioannina City ανακοίνωσαν νέο δίσκο – Ακούστε το πρώτο single
Μουσικά Νέα
Jean Michel Jarre: Το επίκαιρο κάλεσμα του «Τελευταίου Ραντεβού»
Εκδηλώσεις
Αναβάλλεται το Φεστιβάλ Ολυμπίων στο Ζάππειο
Μουσικά Νέα
25+ φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα για ένα ακόμη αξέχαστο καλοκαίρι
Μουσικά Νέα
Pump It Up: Η νέα καλοκαιρινή επιτυχία των Akcent
Μουσικά Νέα
Ο James Arthur στο Sani Festival: Από το Impossible στα δισεκατομμύρια streams – Η πορεία ενός παγκόσμιου star
Μουσικά Νέα
Πόσο Ακόμη: Άλλο ένα νέο τραγούδι από τον Παύλο Παυλίδη πριν το Release Athens 2026
Εκδηλώσεις
Από το Ηρώδειο μέχρι το Παγκράτι: Η Αθήνα γιορτάζει (δωρεάν) την Ημέρα της Μουσικής
Εκδηλώσεις
Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου «ανοίγει» τα μεσάνυχτα με δύο ξεχωριστές παραστάσεις
Μουσικά Νέα
Η σκηνή ανήκει (και πάλι) στον Nick Cave: Θριαμβευτική έναρξη για την ευρωπαϊκή του περιοδεία