MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

«Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη»: Το ΠΙΟΠ συμμετέχει στον Περίπατο Βιβλίου 2022

To Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό Περίπατο Βιβλίου στην Αθήνα, με θέμα διαβάζω και αλλάζω/Ημέρα Βιβλίου 2022, και οργανώνει αρχιτεκτονικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας.

Monopoli Team

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχει στον φετινό Περίπατο Βιβλίου στην Αθήνα, με θέμα διαβάζω και αλλάζω/Ημέρα Βιβλίου 2022, και οργανώνει αρχιτεκτονικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, με σημείο συνάντησης το MUSEUMSHOP του ΠΙΟΠ, στη Στοά Σπυρομήλιου, το Σάββατο 7 Μαΐου (ώρα 11:00).

Με αφετηρία τις εκδόσεις του ΠΙΟΠ «Αρχιτεκτονικός οδηγός Αθηνών» (2012), του αείμνηστου Διονύση Α. Ζήβα, και «Γρίφοι για την Αθήνα» (2021) της Τόνιας Καφετζάκη, σε εικονογράφηση Παναγιώτη Πανταζή, η δράση αναπτύσσεται από το εμπορικό στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Η διαδρομή, που παρουσιάζει η ιστορικός Λίλα Πατσιάδου, αποσκοπεί στη γνωριμία των συμμετεχόντων με σημαντικά κτήρια του 19ου και 20ού αιώνα, τα οποία διατρέχουν τον αστικό ιστό της Αθήνας. Η περιήγηση διερευνά και όψεις της τοπικής αθηναϊκής ιστορίας μέσω της αξιοποίησης πηγών. Η διαχρονική παρουσίαση των κτηρίων με βιωματικά στοιχεία συμβάλλει στην κατανόηση της έννοιας «μνημείο» και στην ευαισθητοποίηση σε θέματα προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επίσης, το Σάββατο 7 Μαΐου, όσοι περάσουν από το MUSEUMSHOP του ΠΙΟΠ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ξεφυλλίσουν τις εκδόσεις του Ιδρύματος, οι οποίες θα διατίθενται με έκπτωση 10% και 30%, με την ευκαιρία του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThis is Athens City Festival: Επίσημη «πρώτη» για το ανοιξιάτικο φεστιβάλ της Αθήνας, με την υπογραφή του Δήμου Αθηναίων12.09.2018

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 7 Μαΐου
Ώρα προσέλευσης: 10:30-10:45
Η συμμετοχή στον περίπατο είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση στα τηλέφωνα, 210 3256924 και 210 3256930, καθημερινά 12:00-17:00.
*Λόγω των ειδικών συνθηκών, και έχοντας ως προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b