MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

«Τα χρησιμοποιημένα τεστ για τον COVID δεν είναι Τέχνη»: Ταϊλανδός επιστήμονας προειδοποιεί για τους κινδύνους

Ένας επιστήμονας από την Ταϊλάνδη προειδοποιεί να αποφεύγουμε να κρατάμε τα χρησιμοποιημένα τεστ για τον COVID. Η προειδοποίηση αυτή έρχεται αφού ένας χρήστης στο Facebook μοιράστηκε μία φωτογραφία στην οποία απεικονίζονται 39 χρησιμοποιημένα rapid test τοποθετημένα σε μια κορνίζα που έγινε viral.

Φωτογραφία: Facebook/หมอแล็บแพนด้า
Monopoli Team

Σύμφωνα με το μέσο ενημέρωσης The Thaiger, ο δημιουργός του εν λόγω…έργου Τέχνης ήθελε να επιδείξει πόσο ισχυρά ήταν τα αντισώματά του, αλλά και πόσες φορές κάποιος μπορεί να επιβιώσει αφού βγει θετικός στον ιό. Η φωτογραφία αυτή, που απεικονίζει 39 χρησιμοποιημένα rapid test τοποθετημένα σε μια κορνίζα, κατέληξε να γίνει viral στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, όμως κρύβει έναν σοβαρό κίνδυνο!

Ένας Ταϊλανδός επιστήμονας, ο Parkpoom Dethhussadin, αναδημοσίευσε τη φωτογραφία αυτή στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook και παράλληλα προέβη σε μια σημαντική προειδοποίηση σχετικά με την επικινδυνότητα της πρακτικής του να κρατάμε τα χρησιμοποιημένα τεστ για τον COVID, ακόμη και ως ενθύμια!

Φωτογραφία: Facebook/หมอแล็บแพนด้า

«Μην κρατάτε τη συλλογή σας [σ.σ. από τα τεστ] μόνο και μόνο για να αποδείξετε ότι επιβιώσατε. Αυτό θα μπορούσε να φέρει τόνους ασθενειών, όχι μόνο Covid-19», ανέφερε ο επιστήμονας.

Επιπλέον, εξήγησε ότι τα rapid test τεστ είναι στην πραγματικότητα μολυσμένα σκουπίδια και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται ως ιατρικά απόβλητα, είτε το αποτέλεσμα είναι αρνητικό είτε θετικό.

Ακόμη κι ένα αρνητικό αποτέλεσμα μπορεί να σημαίνει ότι ο οργανισμός έχει πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, οπότε και εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο σώμα μας και ως εκ τούτου και στο…έργο Τέχνης μας.

Συνέστησε μάλιστα να τα απορρίπτουμε αμέσως, αφού τα ψεκάσουμε με οινόπνευμα και να τα τοποθετούμε μέσα σε σφραγισμένη σακούλα.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b