MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ζαν Μισέλ Μπασκιά: Η οικογένειά του κρατά την κληρονομιά του “ζωντανή” με μία έκθεση γεμάτη σπάνια αριστουργήματα

Μία νέα έκθεση με 200 άγνωστα έργα του παραγωγικού καλλιτέχνη Ζαν Μισέλ Μπασκιά θα δει το φως της δημοσιότητας στη Νέα Υόρκη.

Photo Credits: Jean-Michel Basquiat Estate
Photo Credits: Jean-Michel Basquiat Estate
Monopoli Team

Ο Ζαν-Μισέλ Μπασκιά ήταν ένας από τους πιο παραγωγικούς καλλιτέχνες, ο οποίος κατάφερε σε μόλις 10 χρόνια ενεργής παρουσίας στις τέχνες, να φιλοτεχνήσει σπουδαία έργα και να ταξιδέψει την τέχνη του πέρα από τα σύνορα της Αμερικής.

Ήταν γνωστός για τα νεοεξπρεσιονιστικά έργα του που μιλούσαν άμεσα για τις διακρίσεις, την ταξική ανισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την πολυδιάστατη εμπειρία των έγχρωμων ανθρώπων στην Αμερική και τη Δύση.

Παρόλο που έφυγε από τη ζωή στα 27 του μόλις χρόνια, καταφέρνει να μένει ζωντανός μέσα από τα έργα του. Αρωγός σε αυτό είναι η οικογένειά του, η οποία φέτος προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό μία βαθύτερη ματιά στην τέχνη του Ζαν Μισέλ Μπασκιά, με την έκθεση, με τίτλο«Jean-Michel Basquiat: King Pleasure» -όπως ονομάζεται και ένας πίνακάς του, που με τη σειρά του είχε πάρει το όνομά του από τον ομώνυμο τζαζ τραγουδιστή.

Η έκθεση στεγάζεται στο κτίριο Starrett-Lehigh στη Νέα Υόρκη, και εκεί θα παρουσιαστούν πάνω από 200 σπάνια έργα του καλλιτέχνη, όπως πίνακες ζωγραφικής, σχέδια και πολυμεσικές παρουσιάσεις -τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν δει ξανά το φως.

Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά τον θάνατό του καλλιτέχνη, που η οικογένεια του θα ανοίξει την τεράστια προσωπική συλλογή της.

Εκτός από κομμάτια από τη συλλογή της οικογένειας, στην έκθεση θα υπάρξει μια ειδική αναπαράσταση για τους επισκέπτες, που θα μπορέσουν να πάρουν μια γεύση από το σπίτι της οικογένειάς του Ζαν Μισέλ Μπασκιά, το στούντιο του στην Great Jones St. του Μανχάταν και την αίθουσα VIP Michael Todd του νυχτερινού κέντρου Palladium της Νέας Υόρκης.

«Αυτός είναι ένας τρόπος για να συνεργαστούμε ως κοινότητα και να παρουσιάσουμε τον Ζαν Μισέλ και τον αντίκτυπό του στον κόσμο από όλες τις οπτικές μας γωνίες. Είναι ένα δώρο στην οικογένειά μας και σε όσους μπορούν να δουν μέσα από κάτι τόσο προσωπικό το ποιος ήταν», δήλωσε η αδερφή του Ζαν-Μισέλ Μπασκιά, Λισάν Μπασκιά. «Θέλαμε να φέρουμε το έργο και την προσωπικότητά του στο προσκήνιο, με έναν τρόπο που μόνο εμείς μπορούμε, ώστε να «βυθιστούν» στον κόσμο του οι επισκέπτες. Θέλουμε αυτή η έκθεση να είναι ένας βιωματικός και πολυδιάστατος εορτασμός της ζωής του Ζαν-Μισέλ».

Για να μάθετε περισσότερα για την έκθεση «Jean-Michel Basquiat: King Pleasure» μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSotheby’s: Γιορτάζει τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ με μεγαλειώδεις εκθέσεις σπάνιων έργων τέχνης12.09.2018

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b