MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

The Spheres: Τα νέα φουτουριστικά γραφεία της Amazon στο Σιάτλ μοιάζουν βγαλμένα από… τον Αμαζόνιο

Τρεις τεράστιες μπάλες στο κέντρο του Σιάτλ των ΗΠΑ στεγάζουν 800 εργαζομένους της Amazon, οι οποίοι δουλεύουν ανάμεσα σε 40.000 φυτά, καταρράκτες και ποτάμια.

Monopoli Team

Η Amazon αποτελεί την κορυφαία εταιρεία του κόσμου για να εργάζεται κανείς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του LinkedIn. Και το αποτέλεσμα δεν είναι τυχαίο, αν λάβουμε υπόψη μας το γεγονός πως ο ιδρυτής της Jeff Bezos έχει δαπανήσει πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να δημιουργήσει κτίρια και γραφεία, τα οποία άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν «έργα τέχνης».

Ένα από αυτά βρίσκεται στο κέντρο του Σιάτλ των ΗΠΑ. Το 2018 η Amazon εγκαινίασε τα Spheres, τα νέα φουτουριστικά γραφεία της στο κέντρο της πόλης, τα οποία σε κάνουν να νιώθεις ότι μπήκες στον πραγματικό Αμαζόνιο. Μιλάμε ουσιαστικά για τρεις γιγάντιες σφαίρες από ατσάλι, οι οποίες στο εσωτερικό τους στεγάζουν γραφεία, αλλά και 40.000 φυτά από 400 διαφορετικά είδη.

Στις Σφαίρες υπάρχουν συνολικά 800 υπερσύγχρονα γραφεία, αλλά για να μπορέσουν οι περίπου 40.000 εργαζόμενοι της Amazon που κατοικούν στο Σιάτλ να εργαστούν εκεί, θα πρέπει να κάνουν online κράτηση. Παράλληλα, το οικοδόμημα που πήρε το παρατσούκλι «Bezos’ Balls» αποτελεί αυτή τη στιγμή ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της πόλης με χιλιάδες τουρίστες να περιμένουν στην ουρά για να το βγάλουν μια φωτογραφία, αλλά και να ξεναγηθούν στο εσωτερικό του.

Διαβάστε περισσότερα στο Insider.

Περισσότερα από Περίεργα
VIMA_WEB3b