MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Comicdom CON Athens 2022: Τα highlights της φετινής διοργάνωσης

Το Comicdom CON Athens 2022 επιστρέφει στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ελληνοαμερικανική Ένωση για 16η χρονιά και εμείς συγκεντρώνουμε όσα αξίζει να δούμε στη φετινή γιορτή των comics.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Τo Comicdom CΟΝ Athens, το μεγαλύτερο και μακροβιότερο ελληνικό φεστιβάλ αφιερωμένο στα comics, ανοίγει τις «πόρτες» του στις 15, 16 και 17 Απριλίου 2022 και περιμένει τους λάτρεις των comics για να γιορτάσουν μαζί την 16η διοργάνωσή του. Το Φεστιβάλ φέτος θα λάβει χώρα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση και στην Πλατεία Κλαυθμώνος και επιφυλάσσει στους επισκέπτες του ένα ανεπανάληπτο τριήμερο με πολλά comics, workshops και φυσικά διασκέδαση.

Comicdom CΟΝ Athens 2022. Αφίσα: Κωνσταντίνος Σκλαβενίτης.

Η είσοδος στο Comicdom Con Athens 2022 είναι ελεύθερη, με γνώμονα πάντα τους υγειονομικούς κανόνες που ορίζουν οι ισχύουσες οδηγίες τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους διεξαγωγής του. Στην Πλατεία Κλαυθμώνος δεν χρειάζεται η επίδειξη πιστοποιητικού ή test καθώς ο χώρος είναι εξωτερικός, όμως για την είσοδο στην Ελληνοαμερικανική Ένωση είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες και rapid test για τους ανήλικους επισκέπτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑClimax Ball: Το Onassis Culture και η Léa Vlamos μάς καλούν σε μια χορευτική βραδιά ελεύθερης έκφρασης και ισότητας12.09.2018

Από το πλούσιο φετινό πρόγραμμά της τριήμερης διοργάνωσης ξεχωρίζουν τα παρακάτω highlights, που δεν πρέπει να χάσετε με τίποτα.

Την τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς

Το γεμάτο comics τριήμερο θα γίνει στην ουσία τετραήμερο, καθώς η μεγάλη γιορτή θα ξεκινήσει την Πέμπτη 14 Απριλίου με την Τελετή Απονομής των Ελληνικών Βραβείων Κόμικς, η οποία θα γίνει στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης. Το θέατρο θα ανοίξει τις πόρτες του στις 20:00 αυτή την Πέμπτη, σημαίνοντας με τον καλύτερο τρόπο την έναρξη του Φεστιβάλ.

Την υπαίθρια γιορτή των comics της Πλατείας Κλαυθμώνος

Σύσσωμη η ελληνική σκηνή comics θα μας περιμένει από την Παρασκευή 15 έως και την Κυριακή 17 Απριλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με περισσότερους από 100 δημιουργούς, εκδοτικές και καταστήματα να παρουσιάζουν το ταλέντο τους. Το Comicdom CON Athens 2022 υποδέχεται το κοινό στο Bazaar και τα Artists και Self-Publishers Alleys, με τις πολυαναμενόμενες νέες και παλαιότερες εκδόσεις και τα merchandise να κλέβουν τις εντυπώσεις.

Τον διαγωνισμό Comicdom Cosplay

Στον διαγωνισμό Comicdom Cosplay,  οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά έναν από τους πιο ξεχωριστούς θεσμούς του Φεστιβάλ, με τους κορυφαίους cosplayers της Ελλάδας να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στην κατασκευή εντυπωσιακών και ευφάνταστων στολών, τις οποίες θα παρουσιάσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στην σκηνή, το Σάββατο 16 Απριλίου στις 19:30, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Το αφιέρωμα στον θρύλο της Wonder Woman
All DC Comics characters and images are © & ™ DC Comics. All Rights Reserved.

All DC Comics characters and images are © & ™ DC Comics. All Rights Reserved.

Ογδόντα χρόνια τώρα, η Wonder Woman είναι αναμφισβήτητα η πιο αναγνωρίσιμη υπερηρωίδα, η οποία αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια πηγή έμπνευσης, χειραφέτησης και ενδυνάμωσης για εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο. Η φετινή κεντρική διεθνής έκθεσή του Comicdom, «Ο Θρύλος της Wonder Woman», έρχεται από το Cartoon Art Museum του Σαν Φρανσίσκο και περιλαμβάνει comics, αντικείμενα και πρωτότυπες εικονογραφήσεις πολλών από τους πλέον εξέχοντες καλλιτέχνες της ηρωίδας, στην πλούσια 80χρονη ιστορία της. Το αφιέρωμα πλαισιώνουν η παρουσίαση του Andrew Farago, επιμελητή του Cartoon Art Museum, η πρώτη πανελλαδική προβολή του ντοκιμαντέρ Wonder Women –The Utold Story of American Supeheroines, το παιδικό πρόγραμμα “Wonder Woman & Wonder Girl”, και το live sketch event με τίτλο «80 Χρόνια Wonder Woman», όπου εικονογράφοι θα σχεδιάζουν τις δικές τους εκδοχές της αγαπημένης ηρωίδας, ζωντανά για το κοινό.

Τις εκθέσεις στο Ψηφιακό Μουσείο Comics

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα υπάρχουν διαθέσιμες στο νέο virtual πολυχώρο για τα comics, το Ψηφιακό Μουσείο Comics, τρεις ψηφιακές εκθέσεις του Φεστιβάλ.

Συγκεκριμένα, εκεί θα είναι διαθέσιμη η αναδρομική έκθεση του φετινού τιμώμενου καλλιτέχνη, Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη με περισσότερα από 40 έργα, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Κόμικς, με έργα από τις εμβληματικές εκθέσεις του Α΄ Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κόμικς – «Νύχτα» (1994) και του Β΄ Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κόμικς – «Μόνο τα Νεκρά Ψάρια Πάνε με το Ρεύμα» (2012), μαζί με τα έργα που επιλέχθηκαν από τον ομώνυμο διαγωνισμό σκίτσου και τέλος, η έκθεση «Μια Μέρα με τον Καλύτερό μου Φίλο», με έργα που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό comics που διοργανώθηκε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, την Athens Comics Library και το Ψηφιακό Μουσείο Comics, με αφορμή τη σειρά comics «Κουνέλι και Αλεπού».

Τις διεθνείς εκθέσεις «Οι Ιστορίες μας, μας Έφεραν Εδώ» και «The Window Comics Project»
Διεθνής έκθεση του Comicdom CON Athens 2022, «Οι Ιστορίες μας, μας Έφεραν Εδώ»

Διεθνής έκθεση του Comicdom CON Athens 2022, «Οι Ιστορίες μας, μας Έφεραν Εδώ»

Στην διεθνή έκθεση του Φεστιβάλ με τίτλο «Οι Ιστορίες μας, μας Έφεραν Εδώ», μετανάστες και πρόσφυγες που ζουν σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες αναδεικνύουν μέσα από δέκα ιστορίες, περίπλοκα και δύσκολα ζητήματα φυλής, θρησκείας, τάξης, εκπαιδευτικής ανισότητας, συστηματικής εκτόπισης και διακρίσεων, ψυχικής υγείας, αναπηρίας και ακτιβισμού. Στη δεύτερη, με τίτλο “The Window Comics Project”, καλλιτέχνες comics από όλη την Ευρώπη, σχεδιάζουν σε μία σελίδα, τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον τους. Οι εκθέσεις θα είναι ανοιχτές για το κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Την προβολή των ισπανικών animation «Γυναίκες Δημιουργοί Κινουμένων Σχεδίων Για Τον 21ο Αιώνα»

Η δημιουργικότητα στον κόσμο του animation είναι ανεξάντλητη και κάθε δημιουργός μπορεί να αναδείξει την καλλιτεχνική του έκφραση ελεύθερα. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Θερβάντες, την πρεσβεία της Ισπανίας, και το δίκτυο MYC (Mujeres y Cine – Γυναίκες και Σινεμά), την Παρασκευή 15 Απριλίου στις 19:30 θα παρουσιαστεί στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης δείγμα ταινιών animation μικρού μήκους για ενήλικες, το οποίο δημιουργήθηκε από μια ενδιαφέρουσα διαγενεακή ομάδα από τις καλύτερες Ισπανίδες γυναίκες δημιουργούς animation.

Τα ενδιαφέροντα Workshop του Φεστιβάλ

Από την λίστα μας με τα Highlight του φετινού Comicdom CON Athens 2022 δε θα μπορούσαν να λείπουν τα workshops της διοργάνωσης, με ομιλητές τους: Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη, Eva Hilhorst, Tania Cardozo, Tea Rozman, Θανάση Καραμπάλιο, Θανάση Πέτρου, Δημοσθένη Παπαμάρκο και Γιάννη Μάνο. Οι επισκέπτες που έχουν εξασφαλίσει ήδη την θέση τους για τις ομιλίες αλλά και όσοι είναι πρόθυμοι να μπουν στη λίστα αναμονής, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές ομιλίες από καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου των comics, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στο κοινό.

Πλήρες πρόγραμμα και συνεχείς ενημερώσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ comicdom-con.gr και στο αντίστοιχο Facebook Event.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο στο Μουσείο: Ανοιχτό κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων για τη συγγραφή και παράσταση θεατρικών έργων12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Παρασκευή 15, Σάββατο 16 και Κυριακή 17 Απριλίου, 11:00 – 21:30
Ελληνοαμερικανική Ένωση
, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι
Πλατεία Κλαυθμώνος (είσοδος από Σταδίου), Αθήνα

Ελληνοαμερικανική Ένωση: Με χρήση μη ιατρικής μάσκας και με επίδειξη  πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για τους ενήλικες ή δήλωση self-test από γονέα ή  κηδεμόνα για τους ανήλικους. Περιορισμένος αριθμός επισκεπτών και τήρηση αποστάσεων για την αποφυγή συγχρωτισμού.
Πλατεία Κλαυθμώνος: Με χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Είσοδος ελεύθερη

Το Comicdom CΟΝ Athens 2022 διοργανώνουν η Comicdom Press και η Ελληνοαμερικανική Ένωση. Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων.

 

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b