MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

The Simpsons: Κωφός χαρακτήρας και χρήση νοηματικής γλώσσας για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς

Για πρώτη φορά στην 33χρονη ιστορία των «Simpsons», ένας κωφός χαρακτήρας εμφανίζεται στη σειρά και γίνεται χρήση της νοηματικής γλώσσας.

Monopoli Team

Με τίτλο «The Sound of Bleeding Gums» το επεισόδιο επικεντρώνεται στη Lisa Simpson, η οποία ανακαλύπτει ότι ο αγαπημένος της μουσικός, ο σαξοφωνίστας Bleeding Gums Murphy έχει έναν γιο, τον Monk Murphy, που είναι κωφός και χρειάζεται κοχλιακό εμφύτευμα.

Ο κωφός ηθοποιός John Autry ερμηνεύει τον ρόλο του Monk Murphy, έναν ρόλο που του «άλλαξε τη ζωή», σύμφωνα με τον ίδιο.

Επιπλέον, οι χαρακτήρες της σειράς χρησιμοποιούν την αμερικανική νοηματική γλώσσα κατά τη διάρκεια του επεισοδίου και παρά το γεγονός πως έχουν τέσσερα δάχτυλα, οι παραγωγοί του σόου συμβουλεύτηκαν ειδικούς για τη νοηματική, προκειμένου να βεβαιωθούν πως αποδίδονται σωστά οι λέξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSimpsons: Mία ακόμη «προφητεία» της δημοφιλούς σειράς κινουμένων σχεδίων έχει γίνει viral12.09.2018

Η ιστορία του επεισοδίου είναι εμπνευσμένη από τη ζωή της Loni Steele Sosthand, της βασικής σεναριογράφου των «Simpsons», η οποία έχει έναν αδερφό που αντιμετωπίζει προβλήματα ακοής και είναι μέλος μιας οικογένειας που αγαπά την τζαζ. «Η Loni πρότεινε ο γιος του Bleeding Gums Murphy να είναι ένας άνδρας που γεννήθηκε κωφός και δεν μπορούσε ποτέ να ακούσει τη μουσική του πατέρα του», δήλωσε o παραγωγός της θρυλικής σειράς, Al Jean, στο CNN.

«Το ότι έχω έναν αδελφό, έναν χρόνο μεγαλύτερο, που γεννήθηκε κωφός, πραγματικά με έκανε τον άνθρωπο που είμαι. Δεν είναι απλά μια ιστορία που έχω στην καρδιά μου αλλά η ταυτότητά μου», ανέφερε η ίδια η Sosthand.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤρόι Κότσουρ: Ο κωφός ηθοποιός του «CODA» γράφει ιστορία στα φετινά Όσκαρ και συγκινεί12.09.2018

Το πρωτοποριακό αυτό επεισόδιο έρχεται λίγο μετά την πρόσφατη βράβευση του CODA, με το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Ωστόσο, οι συντελεστές των «Simpsons» τόνισαν πως η ιδέα για το επεισόδιο προϋπήρχε από αυτή την εξίσου ιστορική νίκη.

Με πληροφορίες από CNN.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b