MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Vamvakou Revival: Ανοιξιάτικες και πασχαλινές δραστηριότητες για όλη την οικογένεια στο βουνό

Η Vamvakou Revival μας προσκαλεί να γιορτάσουμε τον ερχομό της άνοιξης και το φετινό Πάσχα, στη Βαμβακού Λακωνίας, με πρωτότυπες πασχαλινές και ανοιξιάτικες δραστηριότητες με επίκεντρο τη φύση, τα έθιμα, τον πολιτισμό και την τεχνολογία.

Vamvakou Revival
Monopoli Team

Η Άνοιξη είναι πλέον εδώ και ήρθε η στιγμή να γιορτάσουμε και πάλι το Πάσχα στο χωριό! Αυτήν την εποχή, η φύση ανθίζει και μοσχοβολά, το βουνό γεμίζει χρώματα και μας καλεί σε μοναδικές εξορμήσεις. Πρωτότυπες πασχαλινές και ανοιξιάτικες δραστηριότητες με επίκεντρο τη φύση, τα έθιμα, τον πολιτισμό και την τεχνολογία, μας περιμένουν στη Βαμβακού Λακωνίας στον Πάρνωνα, από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης του χωριού, η οποία υλοποιείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Την Άνοιξη, η φύση αναγεννάται και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του μήνα!

Το Σάββατο 09/04 και την Κυριακή 10/04, η Vamvakou Revival προσκαλεί στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) μικρούς λάτρεις της τεχνολογίας, για να περιηγηθούν στον κόσμο του STEAM (Science Technology Engineering Arts Mathematics) σε ένα εργαστήριο ρομποτικής με Lego WeDo και ένα πρόγραμμα 3D σχεδίασης και εκτύπωσης. Μαζί τους η ομάδα Robot-funτης Nokia Hellas.

Εσείς είστε ακροβάτης ή ονειροβάτης;

Η Vamvakou Revival καλεί τα παιδιά, το Σάββατο 16/04, στη Βαμβακού, να κλείσουν τα μάτια και, με εργαλεία το θεατρικό παιχνίδι, την κίνηση, τον αυτοσχεδιασμό και οδηγό τη Φλώρα Καλομοίρη, να σπάσουν το φράγμα της φαντασίας, να ονειροβατήσουν και να δημιουργήσουν τα πιο τρελά όνειρα. Την επόμενη μέρα, στις 17/04, προσκαλούν τα παιδιά σε ένα διαφορετικό σχολείο, μιας και το Πολιτισμικό Σχολείο του φορέα πολιτισμού «Το Αλωνάκι» ταξιδεύει ως τη Βαμβακού και υλοποιεί μια μοναδική εκπαιδευτική δράση για παιδιά δημοτικού.

Πάσχα στο χωριό

Χριστούγεννα στην πόλη και Πάσχα στο χωριό, λέει ο λαός και αυτή τη Λαμπρή θα την περάσουμε μαζί στη Βαμβακού! Πώς; Το Μεγάλο Σάββατο φτιάχνουμε μαζί χαρούμενες λαμπάδες με την Ποτούλα Λαφόγιαννη, ενώ την Κυριακή του Πάσχα συμμετέχουμε σε ένα παραδοσιακό πασχαλινό γλέντι, όπου σουβλίζουμε τον οβελία στην πλατεία του χωριού, με τις μοναδικές γεύσεις του εστιατορίου-καφέ «Βουρέικο» και τη συνοδεία ορχήστρας με δημοτικούς και λαϊκούς ήχους από τον Θοδωρή Μέρμηγκα και τη Χριστιάνα Γαλιάτσου.

«Το παιδί και το στοιχειό», ένα παραμύθι από τη Βαμβακού, μια διαδραστική παράσταση αφήγησης παραμυθιών, με μουσική και τραγούδι για όλη την οικογένεια από τις «Παραμυθοκόρες», έρχεται τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο μήνας ολοκληρώνεται (30/04) με το καλεντάρι των τεχνών και την Μαστροκυριακάκη Αδαμαντία, αναζητώντας το Φως της Ανάστασης και αποκαλύπτοντας στα παιδιά τα πάθη του Χριστού μέσα από πίνακες του Ελ Γκρέκο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔήμος Αθηναίων: Δωρεάν πασχαλινές εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια12.09.2018

Απρίλης, Πασχαλιά, λουλούδια, χελιδόνια, φως, χαρά.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πληροφορίες/κρατήσεις στον σύνδεσμο www.vamvakourevival.org/events/

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b