MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 10 προτάσεις για το Σάββατο 2 Απριλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Σάββατο 2 Απριλίου 2022.

Capto Vacui: Έκθεση του Κωνσταντίνου Δρέγου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Το 22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου επιστρέφει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Boîte Noire

Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, μετά από δυο χρόνια μακριά από τις αίθουσες, επανέρχεται δυναμικά αυτήν την Άνοιξη στο καθιερωμένο ραντεβού του. Από τις 29 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2022 προσκαλεί τους σινεφίλ σ’ ένα ταξίδι στην 7η Τέχνη, μέσα από ένα πρόγραμμα προβολών και συναντήσεων με τους δημιουργούς γαλλικών και γαλλόφωνων ταινιών. Απολαύστε ταινίες που αναδεικνύουν την ποικιλομορφία του Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, συζητήσεις με καλεσμένους δημιουργούς, αφιερώματα, αλλά και νεανικές προβολές.
29 Μαρτίου – 6 Απριλίου 2022
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.

2. Χώρα, Σε Βλέπω: Προβολή ταινιών από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη

«Κορίτσια Για Φίλημα» Γιάννης Δαλιανίδης

Χώρα, Σε Βλέπω, η πρωτοβουλία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για τη διάσωση, ψηφιοποίηση, προβολή και μελέτη ταινιών από την πλούσια κληρονομιά του ελληνικού κινηματογράφου του 20ού αιώνα, επιστρέφει στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, για τελευταία φορά. Ένα πρόγραμμα χωρίς στεγανά, όπου η μυθοπλασία διαδέχεται το ντοκιμαντέρ, εμπορικές επιτυχίες δίνουν τη σκυτάλη σε δυσεύρετα κινηματογραφικά διαμάντια, πολιτικά θρίλερ σε τρυφερές ιστορίες ενηλικίωσης. Σάββατο 2 Απρίλιου: 18:00, «Μανταλένα» Ντίνος Δημόπουλος, 1960, 88´ και 21:30, «Κορίτσια Για Φίλημα» Γιάννης Δαλιανίδης, 1965, 105´.
31 Μαρτίου – 4 Απριλίου 2022
Ελεύθερη είσοδος. Δελτία εισόδου θα διατίθενται δωρεάν την ημέρα κάθε προβολής, 30’ πριν την έναρξη κάθε ταινίας, στα ταμεία της Ταινιοθήκης.
Ταινιοθήκη Ελλάδος: Ιερά Οδός 48 & Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα (Μετρό Κεραμεικός). Τηλ: +30 210 3612046 και  +30 210 3609695 (ext. 0117) | E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

3. Απρίλιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Απρίλιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Αυτήν την εβδομάδα (έως και τις 6 Απριλίου),  στην απογευματινή προβολή, παίζεται το «Χάνσελ» (17′) της Βίβιαν Παπαγεωργίου. Η  ταινία διακρίθηκε σε πολυάριθμα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ αυτισμός στον κινηματογράφο μέσα από 10 υπέροχες ταινίες12.09.2018

Εκθέσεις

4. Capto Vacui: Έκθεση του Κωνσταντίνου Δρέγου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών παρουσιάζει την έκθεση του Κωνσταντίνου Δρέγου «Capto Vacui», στην Υπηρεσιακή Αυλή και το Project Space. Η έκθεση, όπως αναφέρει ο επιμελητής Daniel Marzona, χαρτογραφεί μια τεράστια καλλιτεχνική περιοχή συγκεντρώνοντας πίνακες, κολάζ, βίντεο-έργα, ένα νέο ηχητικό έργο καθώς και πρόσφατα γλυπτά. Από διαφορετικές οπτικές, όλα αυτά τα έργα περιστρέφονται γύρω από ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για την conditio humana.
Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαρτίου έως 19 Ιουνίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 12:00 – 20:00 και Πέμπτη 12:00 – 22:00.
Εισιτήρια: € 5 ● € 3. Πέμπτη: ελεύθερη είσοδος για το κοινό. Τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα και στο ΑΝΝΕΧ Μ (είσοδος οδού Κόκκαλη).
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 7282000 | Email: [email protected] | https://www.megaron.gr

5. Στη Χώρα Καμπανέλλη. Νάξος, Μάουτχαουζεν, Αθήνα: Έκθεση αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στην Πινακοθήκη Γκίκα Στη Χώρα Καμπανέλλη. Νάξος, Μάουτχαουζεν, Αθήνα: Έκθεση αφιερωμένη στον Ιάκωβο Καμπανέλλη στην Πινακοθήκη Γκίκα

Το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει, από τις 30 Μαρτίου έως τις 30 Ιουλίου, έκθεση αφιερωμένη στον πιο αναγνωρισμένο και αναγνωρίσιμο συγγραφέα του ελληνικού θέατρου, τον Ιάκωβο Καμπανέλλη, που θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη Γκίκα. Νάξος, Μαουτχάουζεν, Αθήνα: τόποι που καθόρισαν μια, ιδιαίτερη και μοναδική, διαδρομή ζωής. Η έκθεση «Στη χώρα Καμπανέλλη» αποτυπώνει την πολύτροπη πορεία του, αναδεικνύει εκλεκτικές συγγένειες που τον συνδέουν με ένα ευρύτατο φάσμα καλλιτεχνών και στοχαστών της σύγχρονης Ελλάδας, ανιχνεύει και φωτίζει σχέσεις συνάφειας ανάμεσα στο έργο του και σε εκείνο δημιουργών που παρουσιάζονται μόνιμα στη Πινακοθήκη Γκίκα.
Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαρτίου έως 30 Ιουλίου 2022
Εισιτήριο: € 9, € 7. Είναι απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίου μέσω tickets.benaki.org ή από τα ταμεία εισιτηρίων του Μουσείου.
Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο:10:00 – 18:00.
Πινακοθήκη Γκίκα, Κριεζώτου 3, Αθήνα. Τηλ.: 210 361 5702, 210 363 0818. Email: [email protected]

6. Weather Engines: Ομαδική καλλιτεχνική έκθεση για το περιβάλλον στη Στέγη και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Η έκθεση «Weather Engines» εξερευνά την ποιητική, τις πολιτικές και τις τεχνολογίες του περιβάλλοντος, από τη γη ως τον ουρανό και από το χώμα ως την ατμόσφαιρα. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική έκθεση και ένα πρόγραμμα ομιλιών, περφόρμανς και εργαστηρίων στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (Θησείο). Προσεγγίζει τον καιρό ως περίπλοκο σύστημα, ως αντικείμενο παρατήρησης και ελέγχου, καθώς και ως βιωμένη εμπειρία. Τα πρότζεκτ και οι εκδηλώσεις αναφέρονται στα φυσικά φαινόμενα και στην κλιματική αλλαγή, σε παλαιότερες και σύγχρονες στρατηγικές μηχανικής του καιρού, καθώς επίσης σε διαφορετικές κοινωνικοπολιτικές ατμόσφαιρες τις οποίες αναπνέουμε και βιώνουμε.
Διάρκεια έκθεσης: 1 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2022
Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση – Εκθεσιακός Χώρος -1: Τετάρτη – Παρασκευή στις 16:00-22:00 και Σάββατο & Κυριακή στις 12:00-22:00.
Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο (και τις Κυριακές 3 Απριλίου και 15 Μαΐου) στις 17:00-22:00.
Είσοδος Ελεύθερη. Για την έκθεση στη Στέγη είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική προκράτηση θέσης
Για περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων  εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Τα βιβλία που αγαπήσαμε ως παιδιά και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

7. Φεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου: Εκατοντάδες τίτλοι και δωρεάν δράσεις σε μια γιορτή στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Στις 2 και 3 Απριλίου η Δημοτική Αγορά της Κυψέλης γίνεται «γιορτινή» και προσκαλεί μικρούς αλλά και μεγάλους φίλους, σε ένα διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στο παιδικό βιβλίο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Εκείνο το διήμερο, εκδοτικοί οίκοι θα βρίσκονται στο αίθριο της Αγοράς με εκατοντάδες διαφορετικούς τίτλους – αγαπημένα βιβλία της κλασικής λογοτεχνίας αλλά και νέες πειραματικές εκδόσεις, νέους συγγραφείς, ιδιαίτερες εικονογραφήσεις και πολλά παραμύθια. Comics για τους λάτρεις της 9ης τέχνης και επιλεγμένα χειροποίητα παιχνίδια Ελλήνων κατασκευαστών. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου θα τρέχουν πολλά διαφορετικά ανοιχτά εργαστήρια για παιδιά και εφήβους.
Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 12. | https://www.facebook.com/agorakypselis

8. «Αυτισμός, η πορεία προς την ανάπτυξη»: Συζήτηση στο πλαίσιο της Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό από το ΚΠΙΣΝ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, το Σάββατο 2 Απριλίου 2022, το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), παρουσιάζει την επιμορφωτική συζήτηση «Αυτισμός, η πορεία προς την ανάπτυξη» στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος στο ΚΠΙΣΝ.
Σάββατο 2/4, 11:00
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
Πύργος Βιβλίων Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: +302130999700.

9. Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης: Δράσεις ένταξης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ)  συμμετέχει στην Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό (2 Απριλίου) με δράσεις ένταξης που στόχο έχουν τη συμπερίληψη των επισκεπτών με διαταραχές του φάσματος του αυτισμού. Σε συνεργασία με τον Οργανισμό TheHappyAct, προσκαλούν παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα, και τους συνοδούς τους, να συμμετάσχουν στα ειδικά διαμορφωμένα εικαστικά εργαστήρια με τίτλο «Εκφράζομαι με τέχνη». Το μουσείο αποτελεί από το 2021 έναν χώρο συμπερίληψης για τους επισκέπτες που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Στο πλαίσιο των εργαστηρίων οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν, θα έρθουν σε επαφή με έργα της συλλογής του μουσείου και θα δημιουργήσουν δικά τους.
Σάββατο, 2 Απριλίου 2022, ώρες: 11.30-13.00 – Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6-11 ετών.
Κυριακή, 3 Απριλίου 2022, ώρες: 11.30-13.00 – Απευθύνεται σε εφήβους 12-18 ετών.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για δηλώσεις συμμετοχής στέλνετε e-mail στο [email protected] (ονοματεπώνυμο, ηλικία, τηλέφωνο επικοινωνίας, ημέρα προτίμησης παρακολούθησης του εργαστηρίου.
Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Λεωφ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο, Αθήνα. Τηλ: 21 1101 9000. | https://www.emst.gr/

10. Weather Engines: Τριήμερο ομιλιών, συζητήσεων και περφόρμανς στη Στέγη και το Εθνικό Αστεροσκοπείο

Το πρόγραμμα των εγκαινίων της έκθεσης «Weather Engines» περιλαμβάνει ένα τριήμερο με ομιλίες, συζητήσεις και περφόρμανς, στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση και το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Το πρόγραμμα εστιάζει στην αισθητική και στις τεχνολογίες του καιρού στην εποχή της κλιματικής κρίσης. Οι ομιλίες και οι περφόρμανς απαντούν στις σύγχρονες πολιτικές ατμόσφαιρες και εκφράζουν τη σχέση του ανθρώπου με κόσμους πέρα από τον άνθρωπο, καθώς και τη σχέση επιστημονικής έρευνας και καλλιτεχνικού έργου.
1-3 Απριλίου 2022
Για το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Στέγη Ιδρύματος Ωνάση , Λεωφ. Συγγρού 107, Αθήνα.

Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Λόφος Νυμφών, Θησείο, Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNetflix: Οι 10 καλύτερες σειρές και ταινίες που θα δούμε τον Απρίλιο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b