MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Μανώλης Χιώτης: Σαν σήμερα γεννιέται και πεθαίνει ο Έλληνας βιρτουόζος του μπουζουκιού

Σαν σήμερα, 21 Μαρτίου, γεννιέται και 50 χρόνια μετά, την ίδια ημέρα, πεθαίνει ο Μανώλης Χιώτης.

Πηγή: YouTube
Monopoli Team

Ο Μανώλης Χιώτης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ο καλλιτέχνης που έβγαλε το μπουζούκι από τα υπόγεια και το έβαλε στα μεγάλα σαλόνια και κυρίως είναι εκείνος που απογείωσε τον εμβληματικό «Επιτάφιο» του Μίκη Θεοδωράκη. 

Σίγουρα θα έχετε ακούσει την ιστορία που θέλει τον Jimi Hendrix να έχει συναντηθεί με τον Μανώλη Χιώτη και να τον έχει αποθεώσει για το ταλέντο του. Η αλήθεια είναι πως οι δυο τους δε συναντήθηκαν ποτέ. Όλο αυτό, αποδεδειγμένα πλέον, είναι ένας αστικός μύθος. Αλήθεια είναι όμως πως αν αυτοί οι δυο είχαν βρεθεί τότε σίγουρα ο Hendrix θα είχε αποθεώσει το παίξιμο του Χιώτη! Ο Έλληνας βιρτουόζος του μπουζουκιού άλλαξε την πορεία ενός «παρεξηγημένου» οργάνου και από τα υπόγεια και τους τεκέδες το έβαλε μέσα στα… «μεγάλα» σαλόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚώστας Χατζηχρήστος: 20 χρόνια χωρίς τον «μπακαλόγατο» του ελληνικού κινηματογράφου12.09.2018

Από μικρός μέσα στη μουσική

Ο Μανώλης Χιώτης γεννήθηκε, μια ημέρα σαν σήμερα, στις 21 Μαρτίου του 1920 στη Θεσσαλονίκη. Αντίθετα, με αυτό που θα περίμενε κανείς (επηρεασμένος σίγουρα από τις παλιές καλές ελληνικές ταινίες), ο Χιώτης δεν έζησε φτωχικά παιδικά χρόνια. Ίσα – ίσα το αντίθετο. Ήταν γόνος ευκατάστατης οικογένειας σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τον ελληνικό λαό. Η μητέρα του είχε ένα από τα πλέον αριστοκρατικά μπαρ εκείνης της εποχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ8 σπουδαία αντιρατσιστικά ποιήματα που «γκρεμίζουν» τις φυλετικές διακρίσεις12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Σαν σήμερα
VIMA_WEB3b