MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΡΕΜΙΕΡΕΣ

Το νόημα της εκπαίδευσης στον «Κύριο Μπάχμαν»

Αρκετές οι νέες ταινίες για αυτή τη βδομάδα αλλά καμιά δεν συγκρίνεται με τη διαπεραστική αλήθεια ενός σπουδαίου γερμανικού ντοκιμαντέρ.

author-image Κωνσταντίνος Καϊμάκης

Ο κύριος Μπάχμαν και η τάξη του

Το βραβευμένο στο φεστιβάλ Βερολίνου «Ο κύριος Μπάχμαν και η τάξη του» είναι ένα αξεπέραστο ντοκιμαντέρ που προκαλεί το θεατή να αισθανθεί την αγωνία ενός αυθεντικού παιδαγωγού στο να χαρίσει στους μικρούς μαθητές του τα κατάλληλα εφόδια για μια ζωή που βασίζεται στην ελευθερία, την κριτική σκέψη και τον αντικομφορμισμό.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Δεσμοί γυναικών

Από κοντά και οι αφοπλιστικοί «Δεσμοί γυναικών» του αφρικανού δημιουργού Μαχαμάτ-Σαλέχ Χαρούν, που αφηγείται δυνατή ιστορία γυναικείας αλληλεγγύης στο σημερινό Τσαντ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Νέα Τάξη

Η «Νέα Τάξη» του μεξικανού Μισέλ Φράνκο είναι ένα απαισιόδοξο ταξικό θρίλερ που προκαλεί τόσο θεματικά όσο και στην απεικόνιση της γραφικής βίας.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ασθενοφόρο

Το αμερικανικό σινεμά εκπροσωπείται από τη φρενήρη περιπέτεια του Μάικλ Μπέι «Ασθενοφόρο» που είναι ριμέικ μιας δανέζικης επιτυχία των 00ς κι έχει πρωταγωνιστή τον Τζέικ Γκίλενχαλ.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ο Σωματοφύλακας της Γυναίκας του Εκτελεστή

Τρομερά κακόγουστη η κωμική περιπέτεια «Ο Σωματοφύλακας της Γυναίκας του Εκτελεστή» του Πάτρικ Χιους βάζει τους σταρ πρώτου μεγέθους Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Σάλμα Χάγιεκ και Αντόνιο Μπαντέρας να συναγωνίζονται σε γραφικότητες.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Βοή του Κόσμου

Η «Βοή του Κόσμου» του Πέτρου Σεβαστίκογλου μας ταξιδεύει σε όλες τις άκρες του πλανήτη αναζητώντας τη βοή ενός κόσμου που αλλάζει συνεχώς και τη φωνή μιας νέας γενιάς που αναζητά ένα καλύτερο μέλλον.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Ταξίδι στα αστέρια

Τέλος, το «Ταξίδι στα αστέρια» του Χρήστου Δήμα είναι ένα φιλμ μυθοπλασίας για τον μπασκετικό Παναθηναϊκό.
Κριτική και αίθουσες προβολής

Περισσότερα από Οι ταινίες της εβδομάδας
VIMA_WEB3b