MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για την Πέμπτη 10 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022.

Aριστερά: Demetrio Di Grado, 21cm x 29.7cm , Analogue collage. Δεξιά: Alexandros Maganiotis, from Postcards series, 10cm x 15cm , Collage and acrylic on paper | POST, Rethink The Future: Ομαδική έκθεση στην The Blender Gallery
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Δέκα ημέρες προβολών σε φυσικούς και διαδικτυακούς χώρους

Η αυλαία του 24ου ΦNΘ θα ανοίξει την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, με την ταινία «Πώς να επιβιώσετε σε μια πανδημία» (How to Survive a Pandemic) του Ντέιβιντ Φρανς

Το 24ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 10 έως την Κυριακή 20 Μαρτίου τόσο σε φυσικούς χώρους όσο και online, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Στο 24ο ΦΝΘ θα προβληθούν 233 ντοκιμαντέρ μικρού και μεγάλου μήκους στην ιστορική έδρα του θεσμού, στις αίθουσες Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, καθώς και στις αίθουσες του Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές. Παράλληλα, παρακολουθούμε ταινίες και διαδικτυακά, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ online.filmfestival.gr.
10-20 Μαρτίου 2022
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

2. American Book Club: Ανατρεπτικοί αμερικανοί συγγραφείς σε ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με την MoovieReel παρουσιάζει το «American Book Club», ένα αφιέρωμα σε ανατρεπτικούς Αμερικανούς συγγραφείς μέσα από τη μαγεία της 7ης τέχνης. Το φεστιβάλ πραγματοποιείται 8-10 Μαρτίου 2022, στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (Μασσαλίας 22, Αθήνα). Πέμπτη 10 Μαρτίου 20:00: Τρούμαν Καπότε και Τενεσί Γουίλιαμς, Lisa Immordino Vreeland | ΗΠΑ | 2020 | 86’. Προλογίζει: Γιώργος Νανούρης, Σκηνοθέτης – Ηθοποιός.
Πέμπτη 10/3, 19:00
Είσοδος: Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης και απαραίτητη επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης. Κρατήσεις: www.hau.gr.
Θέατρο Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Μασσαλίας 22, Αθήνα. Πληροφορίες: Διεύθυνση Πολιτιστικών (2103680052), [email protected], www.hau.gr.

3. Μάρτιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Μάρτιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Από την Πέμπτη 10/3 και για μία εβδομάδα, σειρά έχει «Η κλήση» (10′) του Μάριου Ψαρά. Εύφημος Μνεία στο 43ο Φεστιβάλ Δράμας.  Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο Μυθοπλασίας Μικρού Μήκους στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κρήτης.  Eπιλογή στα «Short Film Market Picks» του Clermont-Ferrand 2021.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑNederlands Dans Theater: Η κορυφαία ομάδα χορού επιστρέφει στο Μέγαρο12.09.2018

Εκθέσεις

4. Ταξίδια του νου: Έκθεση του Διονύση Ματαράγκα στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – δεξαμενή»

Από την Πέμπτη 10 Μαρτίου, θα παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – δεξαμενή», η νέα έκθεση γλυπτο-ζωγραφικών έργων από ξύλο του καλλιτέχνη Διονύση Ματαράγκα, με τίτλο: «Ταξίδια του νου». Ο Διονύσης Ματαράγκας ξεφεύγοντας από τα στενά όρια της πραγματικότητας, με άξονες τον ταξιδιώτη ως κεντρικό πρόσωπο των έργων του και στοιχεία – σύμβολα όπως η βαλίτσα, το αυτοκίνητο, το τρένο ή το πλοίο, μιλάει για τα θέλω μας, τις σκέψεις μας, τα όνειρα μας. Μιλάει επίσης μεταφορικά για τις υπερβάσεις μας και τις διαφυγές μας. ‘Εχοντας παντρέψει τη γλυπτική με τη ζωγραφική και το ξύλο με το μέταλλο αφήνει τον θεατή να επιλέξει το περιεχόμενο των αποσκευών και τον προορισμό του μέσου.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 10 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2022
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 12:00–16:00, 17:00–20:00 και Σάββατο: 11:00–15:00.
Αστρολάβος Δεξαμενή : Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ. 2107294342, 3. Ε: [email protected]. | https://www.astrolavos.gr/

5. POST, Rethink The Future: Ομαδική έκθεση στην The Blender Gallery

Aριστερά: Demetrio Di Grado, 21cm x 29.7cm , Analogue collage. Δεξιά: Alexandros Maganiotis, from Postcards series, 10cm x 15cm , Collage and acrylic on paper

Η The Blender Gallery έχει τη χαρά να παρουσιάζει σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Κοινότητα Σικελίας Τρινακρία του Παλέρμο την ομαδική έκθεση «POST, Rethink The Future». Η έκθεση σε επιμέλεια του Francesco Piazza υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της Ιταλικής Πρεσβείας Αθηνών, του Tempo Forte και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών. Συμμετέχοντες εικαστικοί: Valentina Biasetti, Demetrio Di Grado, Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Κωνσταντίνος Πάτσιος. Λίγα λόγια από τον επιμελητή της έκθεσης Francesco Piazza: «Τα έργα των τεσσάρων προσκεκλημένων καλλιτεχνών εκφράζουν έναν κριτικό προβληματισμό για το σύγχρονο: Ποιοι είμαστε και ποιοι θα είμαστε. Το κολάζ, για την ακραία συνθετική ολκιμότητά του, μαζί με την εικονογραφική έρευνα και τη χρήση της μεταφοράς ως επικοινωνιακό και αντανακλαστικό εργαλείο, επέτρεψε στους καλλιτέχνες να εκφράσουν το όραμα τους για τον κόσμο σε διάφορα επίπεδα».
Διάρκεια Έκθεσης: 10 Μαρτίου – 30 Απριλίου

Ωράριο: Τρίτη: 10:00 – 18:00. Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 10:00 – 20:00 και Σάββατο: 12:00 – 16:00.
The Blender Gallery, Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα. Τ: (+30) 213 0280 597. Email: [email protected] | www.theblendergallery.com

6. «Dreamscape»: Έκθεση της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη στη γκαλερί Ζουμπουλάκη

H Γκαλερί Ζουμπουλάκη σας προσκαλεί στo «Dreamscape» της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη.  Η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη εικονογραφεί ένα επίμονο όνειρό της. Για τριάντα χρόνια είχε στο νου της μια εικόνα που «κινείται μεταξύ φανταστικής θαλασσογραφίας και χειμερινού τοπίου». Κατά τη δύσκολη περίοδο της καραντίνας, αυτό το «εκτός χρόνου τοπίο» επανήλθε. Το τοπίο της διαμορφώνεται από αρχετυπικά στοιχεία· το δένδρο, την πέτρα, τον αέρα, το νερό. Στην κυρίαρχη, λιτή εγκατάσταση και στις εικόνες που τη συνοδεύουν, στήνει στον χώρο της γκαλερί έναν κύκλο που «μεταφέρει την ουσία της ανέγγιχτης φύσης, εκείνης που παραμένει αλώβητη από τις καταστροφές που προκαλεί ο άνθρωπος».
Εγκαίνια: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 17.00-21.00
Διάρκεια έκθεσης 10 Μαρτίου – 2 Απριλίου 2022
Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11.00 -20.00 και Τετ. & Σάβ. 11.00 –15.00.
Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20. Τηλ: +30 210 3608278 | Email: [email protected] | https://www.zoumboulakis.gr/

7. Ροές: Έκθεση του Πάνου Κόλλια στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – δεξαμενή»

Από την Πέμπτη 10 Μαρτίου, θα παρουσιάζεται στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – δεξαμενή», η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Πάνου Κόλλια, με τίτλο: «Ροές». Στην πρώτη του ατομική έκθεση στην Αθήνα ο καλλιτέχνης παρουσιάζει έργα που κινούνται στο πλαίσιο μιας αναπαραστατικής εικονογραφίας που εμπεριέχει στοιχεία χρονικότητας και πολυεπιπεδότητας. Ιστορίες που εκτυλίσσονται σε πολλαπλά επίπεδα, εικόνες που δημιουργούν στον θεατή ένα αίσθημα μυστηριακό καθώς οι σκηνές εκτυλίσσονται σε επάλληλα επίπεδα στην επιφάνεια των τελάρων και ο θεατής καλείται να συνενώσει τα κομμάτια του παζλ της κάθε εικόνας που μοιάζει κατακερματισμένη και να δημιουργήσει ο ίδιος το «όλον».
Διάρκεια Έκθεσης: Από 10 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου 2022
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 12:00–16:00, 17:00–20:00 και Σάββατο: 11:00–15:00.
Αστρολάβος Δεξαμενή : Ξανθίππου 11, Κολωνάκι, τηλ. 2107294342, 3. Ε: [email protected]. | https://www.astrolavos.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSpring Forward 2022: Η διασυνοριακή γιορτή σύγχρονου χορού έρχεται στην Ελευσίνα12.09.2018

Σεμινάρια – Διαλέξεις

8. «Kourd Evening Art Talks»: Κύκλος ομιλιών πάνω στη ζωγραφική από την Gallery Kourd

Gallery Kourd σας προσκαλεί στα «Kourd Evening Art Talks», σε ένα κύκλο ομιλιών πάνω στη ζωγραφική – στον τρόπο που έχει δημιουργηθεί το ζωγραφικό έργο, στον τρόπο που εμείς το βλέπουμε και στη γλώσσα που χρησιμοποιούμε για αναφερθούμε σε αυτό. Τα «Kourd Evening Art Talks» θα λειτουργήσουν ως ξενάγηση στην έκθεση και σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν ένα τόπο συνάντησης φιλότεχνων. Ο επιμελητής της έκθεσης «A Grammar of Gestures», Jurriaan Benschop, συνομιλεί με τον Ανδρέα Ράγκναρ-Κασάπη, τον Αλέξανδρο Βούτσα, την Μαρίτα Γεραρχάκη, τον Δαυίδ Μπενφοράδο και την Θεοδώρα Κουμουνδούρου. Θέματα συζητήσεων: Πέμπτη 10 Μαρτίου, ώρα 19.30 – «Η χειρονομία της ζωγραφικής», Αλέξανδρος Βούτσας, Διδάσκων στο εργαστήριο Φωτογραφίας στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.
Πέμπτη 10/3, 19:30
Κρατήσεις: 2106426573 ή στο [email protected]. Ελεύθερη Είσοδος.
Gallery Kourd, Κασσιανής 2, Αθήνα.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b