MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 3 προτάσεις για τη Δευτέρα 7 Μαρτίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022.

Μπλε Δευτέρες: Οι θεματικές προβολές του κινηματογράφου Ανδόρα συνεχίζονται τον Μάρτιο
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Μπλε Δευτέρες: Οι θεματικές προβολές του κινηματογράφου Ανδόρα συνεχίζονται τον Μάρτιο

Ο κινηματογράφος Ανδόρα κάνει τις Δευτέρες μας πιο ζεστές με τις Μπλε Δευτέρες, ένα νέο κύκλο θεματικών προβολών στην πόλη. Για τον Μάρτιο θα προβληθούν ταινίες γύρω από τις εξής θεματικές: Depictions με ταινίες κοινωνικής αποτύπωσης, ή αλλιώς, ποιητικές αλληγορίες του κόσμου μας , Dreaming με ταινίες που εμφανίζονται σαν όνειρα, ή εφιάλτες, Awakenings με ταινίες αφύπνισης και ήρωες που ελευθερώνονται από ασύστατα δεσμά , και Books, με μερικές αξέχαστες κινηματογραφικές μεταφορές βιβλίων των Ζορζ Σιμενόν, Τζακ Λόντον και Γιέρζι Κοζίνσκι που αγαπήσαμε. Δευτέρα 07/03 | «Depictions»: 18:00 – Η Κόρη της Απρίλ (Michel Franco, Mεξικό, 2017). 20:00 – Ζάμα ( Lucrecia Martel, Αργεντινή, 2017). 22:00 – Αμνός  (Valdimar Jóhannsson, Ισλανδία, 2021.
Προπώληση: 3 ευρώ. Ταμείο: 5 ευρώ. Ημερήσιο: 8 ευρώ. Σημεία προπώλησης: viva.gr
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Batman πριν τον Pattinson: Όλες οι διαφορετικές εκδοχές του Μαύρου Ιππότη στη μεγάλη οθόνη12.09.2018

Εκθέσεις

2. Οι εξόριστοι: Έκθεση του Μιχάλη Μαδένη στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μαδένη με τίτλο «Οι εξόριστοι», σε επιμέλεια: Ν. Π. Παΐσιου. Ο Μιχάλης Μαδένης, με τόλμη και ευαισθησία, ζωγραφίζει τρόφιμους ενός ψυχιατρικού νοσοκομείου, αποκαλύπτοντας, μέσα από τις ταλαιπωρημένες τους μορφές, το δράμα της ψυχικής νόσου. Στη σειρά αυτή των πορτρέτων, ο Μαδένης αναδεικνύει ως κυρίαρχη φόρμα τη ζωγραφική ή σχεδιαστική επιφάνεια του προσώπου. Τις μορφές τις περιβάλλει απροσδιόριστος σκοτεινός χώρος, από τον οποίο αναδύονται και φωτίζονται δυνατά. Έτσι, δίνεται η δυνατότητα στον θεατή να προσέξει όλες τις λεπτομέρειες των εικονιζόμενων, οι οποίοι με τη σειρά τους, τον οδηγούν σε εκείνο που οι κοινωνικές συμβάσεις τον έμαθαν συνήθως να αποφεύγει: το ανθρώπινο βλέμμα.
Διάρκεια Έκθεσης: Από 31 Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2022.
Ωράριο λειτουργίας: Δευ/Τρi/Τετ/Πέμ/Παρ: 09:30 – 20:00.
Είσοδος ελεύθερη
Αίθουσα Πολλαπλών Προβολών, 2ος όροφος, Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: +302130999700. | | https://www.nlg.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ9o Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων: Ξαναμπαίνουν στον χορό12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

3. Τετραήμερο Φεστιβάλ Βιβλίου στην πλατεία Εξαρχείων

Η Βιβλιοθήκη Bibliotheque μας προσκαλεί το τετραήμερο 4-7 Μαρτίου 2022 σε μια μικρή γιορτή για μεγάλα βιβλία στην πλατεία Εξαρχείων. Ένα φεστιβάλ πανόραμα βιβλίου με Λευκώματα και εκδόσεις Τέχνης και προτάσεις από επιλεγμένα βιβλία λογοτεχνίας πολιτικής σκέψης, δοκίμια και μελέτες.
4-7 Μαρτίου Φεβρουαρίου 2022
Διοργάνωση: Στέγη Bibliotheque, Θεμιστοκλέους 76 και Βαλτετσίου, Εξάρχεια. Τηλ. + 2108223067.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b