MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Γιώργος Κιμούλης: 1,2 εκ. ευρώ αποζημίωση διεκδικεί με αγωγές σε ηθοποιούς και ΣΕΗ

Σχεδόν έναν χρόνο μετά τις δημόσιες καταγγελίες για σωματική και λεκτική βία σε βάρος του, ο Γιώργος Κιμούλης ζητά αποζημίωση από το ΣΕΗ, τη Ζέτα Δούκα αλλά και από τους συμπρωταγωνιστές του στην παράσταση «Πιο κοντά» («Closer»), οι οποίοι επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της τελευταίας.

Monopoli Team

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και θιασάρχης Γιώργος Κιμούλης, έναν χρόνο μετά τις δημόσιες καταγγελίες εις βάρος του για σωματική και λεκτική βία. Συγκεκριμένα, προχώρησε σε κατάθεση αγωγών – μία κατά της Ζέτας Δούκα και ακόμη δύο συναδέλφων του, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά και μία κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ, Πασχάλη Τσαρούχα, καθώς και κατά δύο ακόμη μελών του.

Με τις δύο αυτές αγωγές, ο Γιώργος Κιμούλης διεκδικεί αποζημίωση για την ηθική αλλά και περιουσιακή βλάβη που, όπως λέει, υπέστη μετά τη δημόσια καταγγελία που έκανε για τον ίδιο η Ζέτα Δούκα, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης. Υπενθυμίζεται ότι η ηθοποιός έναν χρόνο πριν είχε καταγγείλει τον Γιώργο Κιμούλη για άσκηση σωματικής και λεκτικής βίας, κατά τη διάρκεια συνεργασίας τους στο πλαίσιο θεατρικής παράστασης κατά το διάστημα 2008-2009 στο θέατρο Αθηνών.

Με τη δεύτερη αγωγή του ο κ. Κιμούλης στρέφεται κατά του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, του προέδρου του πειθαρχικού οργάνου Πασχάλη Τσαρούχα καθώς και ακόμη δύο μελών του Συμβουλίου. Σε αυτή, ο ηθοποιός κάνει λόγο για μεροληπτική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του, με αποτέλεσμα ο ίδιος να υποστεί μεγάλη ηθική και επαγγελματική ζημία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα γεγονότα που αναθεώρησαν τον πολιτισμό -όπως τον ξέραμε- το 202112.09.2018

Η αγωγή κατά των Ζέτας Δούκα, Δώρας Χρυσικού και Νίκου Ψαρρά

Η πρώτη αγωγή που κατέθεσε ο Γιώργος Κιμούλης στρέφεται κατά της Ζέτας Δούκα αλλά και των δύο ακόμη ηθοποιών, της Δώρας Χρυσικού και του Νίκου Ψαρρά, που μαζί με τον ίδιο συμπρωταγωνιστούσαν στην παράσταση «Πιο κοντά». Μετά τη δημόσια καταγγελία της Ζέτας Δούκα, οι δύο ηθοποιοί επιβεβαίωσαν τα λεγόμενά της, ισχυριζόμενοι πως ήταν μάρτυρες πολλών από τα περιστατικά που εκείνη αποκάλυψε και δήλωσαν πρόθυμοι να καταθέσουν ως μάρτυρες.

Με την αγωγή του, λοιπόν, ο Γιώργος Κιμούλης ζητά από τους τρεις ηθοποιούς να του καταβάλλουν «αλληλεγγύως και εις ολόκληρον» για την περιουσιακή ζημία που έχει υποστεί το συνολικό ποσό των 231.227, 80 ευρώ. Επιπλέον, ζητά για την ηθική βλάβη που έχει υποστεί να του καταβάλει η Ζέτα Δούκα 250.000 ευρώ, η Δώρα Χρυσικού 125.000 ευρώ και ο Νίκος Ψαρράς 125.000 ευρώ. Φυσικά, ο ηθοποιός αρνείται ότι άσκησε οποιαδήποτε λεκτική ή ψυχολογική βία, απέναντι στην Ζέτα Δούκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈνα βότσαλο στα θεατρικά νερά12.09.2018

Η αγωγή κατά του ΣΕΗ

Με τη δεύτερη αγωγή του, ο Γιώργος Κιμούλης στρέφεται κατά του ΣΕΗ, του προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου, Πασχάλη Τσαρούχα, καθώς και δύο ακόμη μελών του Συμβουλίου. Με την αγωγή αυτή, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 100.000 ευρώ από το ΣΕΗ και 50.000 ευρώ από το καθένα από τα τρία μέλη του. Επιπλέον, διεκδικεί αποζημίωση ύψους 231.227, 80 ευρώ για την περιουσιακή ζημία, την οποία, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, υπέστη, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει έκτοτε οικονομικό και βιοποριστικό πρόβλημα. Μάλιστα, κάνει λόγο για παραπομπή του ονόματός του το ίδιο διάστημα που ακουγόταν το όνομα ηθοποιού που είχε καταγγελθεί για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b